Petice proti kovošrotu u nádraží Sokolnice-Telnice


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-09-12 06:42

Vyrůstala jsem tam, tedy je to moje rodiště, nyní tam jezdíme za rodinou s malým synem. Nepřeji si, aby se zhoršilo tímto prostředí, kde žijí stále mojí nebližší. Děkuji. E. Přikrylová.
starosta obce Telnice

#2 Re:

2013-09-12 09:32

#1: -

Podporuji tuto iniciativu jménem svým i obce Telnice.

Nicméně bych rád požádal autory petice, aby používali správné skloňování názvu naší obce: jsme ta Telnice, ne ty Telnice.

Děkuji za pochopení.

František Kroutil, starosta obce Telnice

Eva Syslová

#3 Re: Re:

2013-09-12 09:59

#2: starosta obce Telnice - Re:

Děkujeme za upozornění.

Štefan Chovanec
Nepřihlášený uživatel

#4 Neváhejme..... za rok může být pozdě.

2013-09-12 11:56

Pokud chceme zachovat relativní únosnou mez dopravy a bezpečí v obci, která už je dle mého na hranici , hlasujme proti záměru výstavby kovošrotu. Žádné přímé výhody ( například odvod daní) to obci nepřinese. Proč máme z obecních peněz financovat opravy silnic, případné pozdější měření hluku, dopravního zatížení atd.

Neváhejme..... za rok může být pozdě.

Štefan Chovanec, Telnice

Jiří Máca

#5 Příjemný život mezi šrotišti?

2013-09-12 12:14

Bydlím na ulici Hliníky v nádražní části Telnice. Když jsem byl malý, tak vzpomínám, že můj děda každý večer "bojoval" se silným zápachem ze sokolnické sušičky. Sušička už bohudík nefunguje, ale sokolnické šrotiště její úlohu dostatečně supluje, zvukovým smogem. Mnohokrát mne v neděli před 6:00 probudilo nakládání šrotu do vagónů! Opravdu je nezbytné, aby jsme jako obyvatelé obce Telnice museli snížit kvalitu našeho bydlení kvůli sokolnickému a nyní i kvůli újezdskému šrotišti (které plánují z druhé strany našich domovů)?

Nepřihlášený uživatel

#6

2013-09-13 06:20

V roce 1999, kdy jsem se přístěhovala ke svému manželovi do bytu ve výpravní budově v Telnici byla nádražní čtvrt celkem poklidnou částí obce, až na hluk ze šrotiště v Sokolnicích a přistavení naložených vozů na nádraží. Vybudováním přestupního terminálu se kvalita našeho bydlení zhoršíla (hluk a smog z autobusů přímo pod okny bytu). V areálu překladiště naproti nádraží je nově vybudovaný sklad zboží, a tím byla navýšena kamionová doprava, ale i hluk z vykládání a nakládání zboží. Vybudováním kovošrotu v nádražní čtvrti by se situace s hlukem a smogem v našem bydlišti opět zhoršila.


Nepřihlášený uživatel

#7

2013-09-13 07:00

Bylo by dobré ho zřídit,ale asi by nebylo vhodno-hyzdilo by to prostranství a myslím,že jsou jiná místa mimo obývané části v něší obci.
takže souhlasím / nesouhlasím
(uvedeno v procentech ): 10/90

Nepřihlášený uživatel

#8

2013-09-13 14:28

Dobrý den,

plně se ztotožňuji s nesouhlasným vyjádřením telnického obecního úřadu se záměrem firmy P+P METAL CZ s.r.o. o realizaci její provozovny v nádražní čtvrti v blízkosti obytných domů. Bydlím na ulici Hliníky a hluku je v nádražní čtvrti již dost. Po zdejších komunikacích jezdí už tak hodně vozidel a to jak osobních, tak dosti hlučných nákladních, autobusů a často i traktorů. Tím pádem tyto komunikace dostávají také pěkně zabrat. K tomu, co se ještě hluku týká, je třeba přičíst jízdy vlaků, kterých také za celý den není málo.
Neméně závažné jsou i další důvody, zejména o riziku kontaminace spodních vod, což by byl obrovský průšvih pro zdraví přírody a tím pádem nás všech.
Doufám a přeji si, aby zvítězil zdravý lidský rozum a žádná další provozovna kovošrotu nebyla v této lokalitě zbudována. Jak již bylo několikrát uvedeno, jeden kovošrot v naší blízkosti úplně stačí.

Nepřihlášený uživatel

#9

2013-09-13 17:32

S nadměrným hlukem mám své zkušenosti.

Nepřihlášený uživatel

#10

2013-09-15 20:15

Bydlím v nádražní čtvrti Újezda u Brna, životní prostředí je zde zatíženo nejen vlakovou dopravou, autobusovou dopravou, ale také provozem z přilehlého parkoviště kamionů a dalšími firmami. Jako občané zde bydlící jsme neustále obtěžováni hlukem , znečištěným vzduchem a provozem těžkých vozidel i v nočních hodinách. Těžká vozidla, která zde jezdí se nevejdou ani na silnici, chodíme po trávníku místo po nějakém chodníku (který zde není vybudován), domy se třepou a praskají ve švech. Vyvětrat se dá jen ztěží. Noční klid je neustále porušován, trpíme nemocemi horních cest dýchacích, nespavostí a zažívacími problémy. Myslím, že jsou to vážné důvody zvláště v době, kdy máme zákony na ochranu životního prostředí a ovzduší, a protože zde žijeme a bydlíme, a nechceme být dále ohrožováni na zdraví. Proto nesouhlasím s vybudováním kovošrotu za sebe, svoje děti a vnuky.

Nepřihlášený uživatel

#11

2013-09-27 08:33

již třetí šrotište na jednom území ( Tuřany, Sokolnice, Újezd) Nechápu!!!!! a nesouhlasím s výstavbou

Nepřihlášený uživatel

#12 Re:

2013-10-23 18:03

#11: -

Ty studie jsou úsměvné. Prý by nepřekročili limity hluku a ani zátěže dopravou. To tedy máme chápat tak, že když naplní jejich hygienické maximum povolené zákonem, že máme být nadmíru spokojeni, že to budeme mít kousek od domu a vlastně rádi, že budeme mít další šrotiště o pár metrů blíž? To ani náhodou. Pokud vím, tak hluky se sčítají a i když tu hranici nepřekročí nové šrotoviště, tak společně s dalšími současnými provozy to překročí určitě. Náklaďáků už zde jezdí nyní více než dost, takže každé auto kterému zabráníme je dobré.