Jsme pro samostatnost DDM Vážka Mimoň


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-09-17 17:39

Kristýna Králíčková je človíček který věnuje mnoho času dětem a oni jí mají rádi, jsou na ni zvyklý. Moje děti na ní nedají dopustit :) máme jí všichni moc rádi!!!

Nepřihlášený uživatel

#2

2013-09-17 18:36

Paní ředitelka má neskutečně široký záběr, neustále srší novými a novými nápady a na prvním místě jsou pro ni vždy její malí svěřenci a jejich spokojenost!!!
Rozcilena maminka spokojeneho ditete z DDVazka

#3

2013-09-17 20:04

Rozhodne nesouhlasim, aby Vazka spadala pod ZS Mirova.Pani Petrova skvele zvlada svoji praci,organizaci akci,krouzky a ruzne aktivity pro deti tak neznam rozumny duvod proc by do toho, skola nejak zasahovala.Od revoluce uteklo par let a skola pro deti moc akci nepripravila!Prijde mi,ze se nekdo chce chlubit cizim perim. Takze mily zastupitele mesta starejte se radeji o stavare na moste a ne o dum deti,protoze tam to rozhodne slape jak ma!

Nepřihlášený uživatel

#4

2013-09-18 04:09

Připojuji svůj hlas a doufám, že tento projekt zůstane pro mimoňské děti, aby se nám netoulaly po ulici. Tolik práce, která byla vykonána chcete zahodit?

Nepřihlášený uživatel

#5

2013-09-18 09:15

Celé mi to připadá jako cílená "likvidace" nejen DDM Vážka.........nejdříve stěhování;jako nezaujatý pozorovatel si troufám říct,že bez naprosté pomoci a podpory ze strany zřizovatele a další rok nesmyslné výběrové řízení na místo ředitelky a teď další nesmyslné sloučení se ZŠ, která ani náhodou nenabízí takový výběr zájmových kroužků jako DDM a navíc si myslím, že škola by měla v první řadě UČIT své žáky a usilovat o dobré výsledky svých žáků!!!

Nepřihlášený uživatel

#6 Re:

2013-09-18 11:13

#1: -

To nikdo neříká, že je Kristýna skvělá. Ale zase si uvědomte, že ji tím ubyde hodně práce a bude se moc dětem věnovat naplno. Program bude ještě pestřejší a mnohem více propracovaný :) .. Takže jako úplná blbost mi to nepřijde.


Nepřihlášený uživatel

#7 Re: Re:

2013-09-18 11:29

#6: - Re:

Hm, asi o tom víte více než my, jaký program, lépe propracovaný? Kde je? Vždyť veřejnost nebyla seznámena ani se samotným sloučením! Jasně v návrhu stojí - bod č.2 - sdělení data ukončení činnosti zákonným zástupcům dětí!!!! Bod č. 1 - výpovědi zaměstnancům! Kde je to pokračování?

Já jsem velmi překvapená, že s ředitelkou DDM Vážka nikdo nic neprojednával, nezaslouží to, odvedla tu kus práce, kterou asi někdo nechce vidět, podle mne probudila Vážku k životu. Prostě to je divné a není to fér! A veřejnost - pro kterou tady Vážka je - taky nikdo neinformoval. Jakoby to někdo chtěl udržet v utajení do poslední chvíle. Proč?

O klesající tendenci počtu zájemců nic nevím, chodívám skoro na všechny akce a je plno. Zato starostu jsem ani na jedné akci neviděla!

Štve mne to, protože nevěřím, že školské zařízení pokryje svými programy tolik volného času dětí a nevěřím ani tomu, že bude tolik kroužků, kroužečků, zájmových skupin a letních programů. Kde na to škola vezme lidi? O prázdninách! Už vidím učitele, jak po celém školním roce budou ještě organizovat spoustu táborů, na kole, na vodě, o sobotách i nedělích z lásky k dětem. A kde vezme děti? Budou chtít docházet do kroužků, které budou mít Ti samí učitelé, co je potkávají ve škole?

A co maminky s malými sotva chodícími dětmi - je to tady jediné místo, kde se můžou setkávat a sdělovat si zkušenosti, pomáhat si navzájem. Zájem je značný. Co jim řeknete? Zůstaňte doma?

Myslím si, že pokud někdo navrhl "sloučení", měl by také vysvětlit, co to znamená, jakým způsobem bude Vážka pokračovat dál, nic takového jsem tam nenašla. Žádný program....žádné kroužky.....nic.

Doufám, že tento návrh neprojde. Chtěla bych zachovat Vážku, líbí se mi tam - a mým dětem taky. Myslím, že sloučení v podstatě znamená zrušení. A že není maminek tisíc? I těch několik desítek je na Mimoň pozoruhodný výkon. Žádnou další alternativu nemají ani se jim v dokumentu o "sloučení" nenabízí.

 

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#8 Re: Re: Re:

2013-09-18 12:10

#7: - Re: Re:

Asi jste to moc nepochopila. To mě mrzí. Ovšem na chodu vážky se nic nezmění, bude to jako odloučené pracoviště, jen paní Petrová nebude ředitelkou, ale "zástupkyní ředitele". Jinak Vážka bude stále fungovat


Nepřihlášený uživatel

#9 Re: Re: Re: Re:

2013-09-18 14:08

#8: - Re: Re: Re:

Hm, asi jsem to MOC nepochopila, kéž byste měl pravdu. Mám velmi špatný pocit, že to chápu až zbytečně moc.

Ale zajímalo by mne, jak víte, že bude paní Mgr. Petrová zástupkyní? Ptal se jí někdo? Takže jde o paní Mgr. Petrovou?  Aby nebyla ředitelka? A Vážka pojede dál, včetně programů, které zavedla a vymyslela ona, takže někdo jiný bude pokračovat v jejím díle? To se totiž z předložených materiálů opravdu vyčíst nedá. Zdá se mi, že o tom dost víte, můžu vědět, o koho se jedná? O nějakého zastupitele? Byl jste se na nějakém programu podívat? Víte, aspoň odhadem, kolik dětí se zúčastnilo kroužků a kolik dětí bylo na poslední akci? Jestli je známa nějaká další koncepce - proč o ní nikdo neví a proč se o ní nikde nedočteme? Jestliže se chystá taková věc, nechtělo by to třeba diskutovat - s paní ředitelkou Vážky, s lidmi, co do Vážky dávají své děti....proč taková akce v utajení?

 


Nepřihlášený uživatel

#10

2013-09-18 16:02

Paní Petrová jak bylo řečeno probudila Vážku k životu a teď z ní udělají druhé housle.To je tak sprostý!!!Pokud má někdo pocit,že je toho na ní moc,tak ať se jí raději zeptá zdali nechce s něčím pomoci.Podat pomocnou ruku umí jen málo kdo.Paní Petrová jsme s Vámi,vedete to skvěle a My Vás nedáme.Škola ať zařídí svoje aktivity pro děti,alespoň bude větší výber!

Nepřihlášený uživatel

#11 Re: Re:

2013-09-18 16:58

#6: - Re: Když paní ředitelku propustí (to se píše až na konci, aby se k tomu hned tak někdo nedočetl), asi jí vskutku práce "ubyde".

Vůbec mám pocit, že většina přispěvatelů  nedočetla důvodovou zprávu do konce. Ředitelka (Kristýna Petrová) má být ze své funkce odvolána a povinností ředitelky přejímající organizace (Mírovky) je propustit zaměstnance  bývalého DDM. A je vymalováno. To není slučování, to je likvidace.

 


Nepřihlášený uživatel

#12 Re: Re:

2013-09-18 18:36

#6: - Re:

ale Kristýna bude dle zprávy na konci bez práce a ostatní také.


Nepřihlášený uživatel

#13

2013-09-19 11:24

I přestože nejsem z Mimoňě měla jsem tu čest vidět několikrát práci paní Peterové v domě Vážka.
Vidím v tom pouze to, že se někdo úspěšně snaží zlikvidovat člověka, který pro svou práci dýchá a děti jsou na prvním místě. Nikdo si totiž neuvědomuje kolikrát je, jak se říká jednou nohou v kriminále, neboť přebírá veškerou zodpovědnost za děti, které jsou jí svěřeny. Pochybuji, že kdyby svou práci neodváděla s takovým nasazením, že by byla Vážka plná. Místo, aby jste si vážili toho že máte člověka, který odvádí kvalitní práci tak ho raději za jeho úspěšnost degradujete. Výborně, v čechách se prostě úspěch nenosí a odměňuje se tímto způsobem. Je to hodně smutné. Proto jsem se rozhodla tuto petici podpořit.

Nepřihlášený uživatel

#14

2013-09-19 12:17

Je to holý nesmysl!! Po dlouholetém budování, snažení se, budování důvěry nejen u rodičů, ale i ostatní veřejnosti, respektu a spousty dalších snažení to opět nějaký papaláž z městského úřadu zazdí:-( Je to smutné. Místo toho, aby si vážili takto obětavé práce zaměstnanců DDM, kteří už ani pořádně neznají volný čas, tak to prostě sloučí se ZŠ a naházejí jim nové a daleko větší klacky pod nohy...

Nepřihlášený uživatel

#15

2013-09-20 21:00

proste to nechte osamostatnit
Nezávislý pozorovatel

#16 Sloučení omezí Vážku?

2013-09-23 18:02

Nevím, ale když tu pročítám komentáře, je mi na jednu stranu jasné, že spousta maminek a asi i dětí jsou s činností DDM Vážka spokojeni. Má otázka, nebo spíše takové malé zamyšlení zní: Byli by spokojeni i po sloučení, kdyby se skladba programu (akcí) nezměnila? Vážku přece nikdo neruší. Její program by měl běžet dál tak, jako doposud. Neznám jediný názor, či jedinou iniciativu, která by chtěla omezení činnosti.
Další pozorovatel

#17 Re: Sloučení omezí Vážku?

2013-09-25 13:42

#16: Nezávislý pozorovatel - Sloučení omezí Vážku?

A kde je zaručeno, zaneseno, napsáno..., že to sloučení opravdu činnost Vážky neomezí??

Podle mě je ale důležité položit si otázku: čemu by takové sloučení prospělo? Co by se zlepšilo? Protože něco nejspíš ano, když už někdo takový nápad dostal. Ale co? Kde? Peníze se tím podle důvodové zprávy neušetří žádné. A v případě, že činnost zůstane nezměněná - tak proč se to vlastně má stát? Co se změní, čemu to prospěje?? Kde je vlastně pravý důvod tohoto sloučení?????

A v tom, že nikdo Vážku neruší, tak v tom bohužel nemáte pravdu. Vážka jako organizace zanikne. Protože pak už to bude jen "DDM při ZŠ"... Nesamostatná součást školského zařízení, bez vlastního IČ.


Nepřihlášený uživatel

#18

2013-09-25 17:16

Nerušte něco, co velice dobře funguje a je to pro naše děti přínosné. Moc prosím.
Nezávislý pozorovatel

#19 Re: Re: Sloučení omezí Vážku?

2013-09-26 12:51

#17: Další pozorovatel - Re: Sloučení omezí Vážku?

Jediné, co zanikne (můj názor) je samostatnost Vážky. To je pravda. A potažmo název. Už to nebude DDM Vážka, ale DDM Vážka při ZŠ Mírová, jestli to chápu správně.

Ale jako rodič se ptám: Co to pro mne bude znamenat? Co se tím pro mne změní? Vždyť moje děti tam budou mít možnost chodit dál a podle mého názoru se skladba programu (kroužky, tábory, výlety apod.) přece vůbec měnit nemusí?

O zrušení Vážky nikdo nemluví. Mluví se o zrušení samostatnosti Vážky. A to jsou podle mne dva naprosto odlišné pojmy.

  • Zrušení Vážky = Ukončení činnosti, dál prostě nepokračujeme. Konec. Hledejte si jinou zábavu a vyžití
  • Zrušení samostatnosti Vážky = jedeme dál, jen pod hlavičkou ZŠ Mírová

Takže já, jakožto rodič v tom nevidím problém.

A proč to chce město? Neumím odpovědět. Jen mám pocit, že tyto (nebo podobné snahy) "něco" s Vážkou udělat už tady jsou delší dobu. Viz např. vypsaný konkurz na ředitelku tuším v loňském roce. Letos zase pokus o sloučení, čili vlastně odstranění ředitelky, což se de facto rovná pokusu číslo jedna s názvem konkurz.

Z toho si mohu jen vyvodit nějaký svůj názor, třeba ve smyslu, že někomu z města paní ředitelka leží v žaludku. Nevím proč, to už je asi mezi ní a městem. Každopádně mě, jako rodiče se to nijak nedotýká. Alespoň takto to čtu v důvodové zprávě.


Nepřihlášený uživatel

#20

2013-09-26 16:51

Nedovolíme aby se Vážka sloučila se ZŠ Mírovou! Kristýna Králíčková je člověk který si nezaslouží vzít si to nejcenější a to jen Dům Dětí a Mládeže Mimoně. Nás děti vyšších ročníků by zajímalo důvod ke sloučení ZŠ Mírová,a budeme proti! DDM vážka je jediná budova v Mimoni která by měla zůstat zachovaná až do milionů let:) Jsme proti a vždycky budeme!

Nepřihlášený uživatel

#21 Re:

2013-09-26 21:29

#20: -

:-) Důvod sloučení asi bude zajímat více lidí. Uvidíme, co všechno se dozvíme.

mamina

#22 Re:

2013-10-02 11:48

#1: -

nevím, jak se zde přidává komentář, takže se připojím takto, omlouvám se výše psané.....Vážka začala fungovat, tak proč jí nezrušit, že? Takhle se přece logicky uvažuje, co funguje musí být zničeno, místo, aby se město pyšnilo, co vše zde je, tak to chce zničit. Jsem si jista, že bohužel už v této chvíli mají zastupitelé jasno a toto je jen cirkus, který nás nechají dělat, aby jsme si připadali důležití, že něco ovlivníme, ale tak to není, vše je již rozhodnuto, bohužel...... paní ředitelka má mnoho dobrých duší a dobrovolníků, kteří nebudou pomáhat někomu jinému, již má vybudovanou síť dobrovolníků - toto také nikdo neocení?


Nepřihlášený uživatel

#23

2013-10-02 11:53

dnes jsem viděla Zpravodaj a budou se snažit nás ukolébat, ale doufám, že se nedáte lidičky, bojujte si za svoje

Nepřihlášený uživatel

#24 Re: Re: Nezávislý pozorovatel

2013-10-04 10:19

#22: mamina - Re:

Ješte jednou:

Neustále se tady omílá zrušení Vážky. Což prostě NENÍ PRAVDA. Vážka by se měla podle toho, co je napsáno v důvodové zprávě sloučit se ZŠ Mírová. Takže pokud se něco ruší, tak to je SAMOSTATNOST VÁŽKY. A to je diametrálně odlišný pojem. Máte to ostatně napsané i v petici, kterou jste jistě podepsala. Alespoň čtěte co podepisujete. Ono slepě věřit se nemusí vyplácet.

Z toho, co zde bylo doposud napsáno (a co je napsáno v důvodové zprávě) vyplývá na povrch spor paní ředitelky s městem. Proč? Nevím. Možná se to dozvíme na Zastupitelstvu. Bude to jistě zajímavá debata.

maminka

#25 Re: Re: Re: Nezávislý pozorovatel

2013-10-08 09:52

#24: - Re: Re: Nezávislý pozorovatel

Já nevím, jestli si paní ředitelka Majlišová uvědomuje, že Vážka funguje v době, kdy mají mít učitelé i ona sama volno. Jak se mají potom na děti těšit a dělat svojí práci s radostí?? Ve volném čase dětí by se o ně měl starat někdo jiný než učitelé. Ti by měli regenerovat a odpočívat, mít taky svůj život. Ubylo by nervózních a nepříjemných y vystresovaných učtelů....

Nehledě na skutečnost, že peníze prostě chybí... vy byste ze svého (jistě ne velkého) platu kupoval výtvarné potřeby pro děti např. do družiny, aby se tam nenudily??????? Tak se to děje... a pokud se Vážka sloučí se ZŠ, bude to tak vypadat i tam...