Společně za propuštění dívek z Pákistánu


Nepřihlášený uživatel

#51 Re: Re:

2013-11-07 10:28

#48: - Re:

ještě o tom přemýšlím - vypustila bych právě tu větu o tom, že tam odjely s repsektem ke kutluře atd atd. tuto větu  už jsem v novinách četla a dráždí mne. Je to evropský  konstrukt , podle mne, pro mnohé pákistánce zcela  nepochopitelný.za a) sousloví respekt ke kultuře" pryč, a tu  souvislost, že přijely (samy dvě, mladý a svobodný) a přitom repsketují? (jak můžou, když nerespektují zákaldní pravidlo, že tam samy bez doprovodu nemají co dělat?), aby si ve své svobodě poznávaly cizí země - taky pryč. To opravdu může spíš uškodit.  Jinak vám vyjadřuju podporu. Už jednáte o uveřejnění?


Nepřihlášený uživatel

#52

2013-11-07 11:39

Přeju holkám, aby se ve zdraví dostaly zpátky domů.

Nepřihlášený uživatel

#53

2013-11-07 16:31

V naší rodině myslíme na maminky unesených dívek, hlavně ať jim Pán Bůh sešle trpělivost a odvahu.
Za celou rodinu Marie Smrčková

Nepřihlášený uživatel

#54 Re: Re: Re:

2013-11-07 20:07

#51: - Re: Re:  

Zdravím všechny, kteří se připojují svým podpisem. Dnes jsme  odeslaly na Ministerstvo zahraničních věcí (MZV)   žádost o žádost o stanovisko, zda je vhodná doba  k odeslání a jsou v dopise  obsahově správné formulace tak, abychom svou aktivitou nezmařily činnost  MZV nebo nějak nezhoršily celou situaci. Ovšem poslední slovo mají rodiče Hanky a Toničky.  Jsou s touto iniciativou seznámeni, osobně jsem dnes s jednou z maminek  o celé věci mluvila a rodiny se společně poradí ( i  s lidmi znalými prostředí ) a sdělí, zda  máme dopis odeslat či nikoli. Každopádně  děkují všem, komu to není lhostejné  a připojil svůj podpis. Nevíme tedy zatím, jak tato iniciativa dopadne.Každopádně  je důležité, že jsme se společně spojily  v prosbách a k podpoře dobré věci, vyjádřily svou solidaritu rodinám a za toto Vám děkuji. Třeba tato iniciativa pomůže  i MZV v jeho dalším  konání. Svěřme vše v důvěře a naději  .........  Jakmile  bude cokoli nového, budu Vás  informovat a zveřejníme  konečný  text  dopisu k odeslání, dostaneme-li od rodin souhlas k odeslání neznámým matkám. Podpisová akce tedy stále není ukončena.


Nepřihlášený uživatel

#55

2013-11-07 21:21

Tato petice je jistě důležitá iniciativa. Bylo by však velmi prospěšné, aby si cestovatelé uvědomili co způsobí svou cestou do krajně rizikových oblastí. Při této příležitosti je třeba si uvědomit, že i smrt slovenských horolezců v Pákistánu byla zbytečná.

Nepřihlášený uživatel

#56

2013-11-07 22:24

Vážení, díky za Vaši iniciativu, především děkuji všem Písečákům, kteří petici podpořili (v současné době 91 podpisů z Písku).
Teď mě napadlo, zda bychom v Písku neuspořádali nějaké modlitební setkání - ekumenické a otevřené všem - nejen "křesťanům" s úmyslem modlitby za záchranu dívek? Pokud někoho oslovilo, napište naší modlitební skupince MM v Písku (http://mmvpisku.webnode.cz/kontakt/), třeba něco společně s dalšími lidmi podobného smýšlení vymyslíme. Přeci jen Hanka má k Písku blízko....
Dobrou noc! Eva Záluská

Nepřihlášený uživatel

#57

2013-11-08 07:42

Připojuji se k Petici za propuštění dívek z Pákistánu

Nepřihlášený uživatel

#58

2013-11-08 08:19

Prosím vás - nic proti, ale jestli to jde, tak si opravte některé překlepy v českém znění textu. Trošku se tím zbytečně dehonestujete. Myšlenka je to jinak pěkná, ale nejsem si jist, jestli zrovna matky únosců budou schopny pomoci. V Pákistánu je totiž postavení ženy podle mého asi stejné jak ov Afghánistánů za vedení Usamy bin Ladina.

Nepřihlášený uživatel

#59

2013-11-08 08:23

Prosím, mysleme na ně v modlitbě.

Nepřihlášený uživatel

#60

2013-11-08 11:33

Spolu se všemi , kteří podepsali tuto petici, doufám, že se děvčata brzy vrátí doémů a že tato petice přinese svobodu jim i nechuť únosců k dalším podobným zločinům. Bch

Nepřihlášený uživatel

#61

2013-11-08 16:03

Petici jsem podepsala, ale myslím si, že by mladým lidem neškodilo více skromnosti. Nemohu si přece myslet, že jsem chytřejší než ostatní a že se mi tedy nemůže nic stát. Nemohu si myslet, že jen já ovládám svůj osud.

Nepřihlášený uživatel

#62

2013-11-08 16:03

...doufám a věřím, že petice najde své adresáty...

Nepřihlášený uživatel

#63

2013-11-08 16:14

K TÉTO PETICI SE PŘIPOJUJE CELÁ MOJE RODINA
Je to k neuvěření,že někdo,kdo se modlí,se chová tak,jak mu to jeho náboženství zakazuje. K čemu je tedy víra dobrá? Všichni, kdo ubližují druhým by měli chcípnout.

Nepřihlášený uživatel

#64 Re:

2013-11-08 19:39

#63: -

Milí přátelé, mohu-li  Vás všechny podporující tento dopis a sjednocení se v dobrém,takto oslovit. Nedá mi to  jako spoluautorce této výzvy na některé z  komentářů  nereagovat. Mluvila  jsem  s jednou z maminek děvčat a věřte mi, věci nejsou takové, jak se Vám na první  pohled může zdát.  Myslíte, že byla děvčata  nekritická - nerozvážná, když jela takovou krajinou sama atd. Ale  když nevíme,  jaké byly pohnutky a důvody pro jejich cestu, proč  právě touto oblastí projížděly, jak si prověřovaly bezpečnost cesty, jaké informace jim byly poskytnuty atd., prosím, nedělejme  předčasné soudy.  Celá tato situace má být varováním  i pro jiné cestovatele, že se nemohou zcela spolehnout na oficiální zdroje, které podávají informace o bezpečnosti  v dané oblasti a pokud už  jsme před rozhodnutím  jet  do podobné krajiny, kde se dá předpokládat zvýšené nebezpečí,  prověřovat z mnoha zdrojů rizika z toho plynoucí. Nakonec o život můžeme přijít i na našich silnicích a nemusíme prověřovat  vůbec nic. Stačí jeden arogantní řidič. Proto se musím postavit na obranu děvčat i jejich rodičů před předčasnými soudy.

Jsem velmi dojatá z množství podpisů  i  ze soucítění, které projevujete. Jménem matek děvčat Vám děkuji. Tomuto světu chybí dostatek lásky, soucitu, odpuštění   a porozumění i naslouchání druhému.  Na tom jsme postavily naše hlavně mateřské  modlitby, sjednotit se k dobrému. Neodplácejme zlé zlým, ani slovy, to není cesta.

Podobně i hodnocení a svým způsobem odsouzení, k čemu je víra dobrá?  Přece proto, že jsou na zemi někteří lidé, kteří si neváží svého ani cizího života, neodsoudím zbytek, byť třeba jen menšinový, který je dobrý.  A je spousta lidí, kteří víru mají a podle ní skutečně žijí a jejich obětavé skutky  Lásky přinášejí ovoce ( viz Matka Tereza nebo i M. Gándhí). Nenávist vyvolává nenávist, ale laskavost plodí laskavost.  Zamysleli jsme se před tím než odsoudíme únosce nebo vraha, co ho k takovému jednání motivuje? Neznám  statistické průzkumy, asi by  by společným rysem příčin jednání těchto jedinců bylo, že ten člověk vyrůstal bez lásky, byl předmětem  nějakého  druhu týrání,  v ovzduší nenávisti,  strachu, vymývání hlavy, manipulace,  bez svobody a často z velké beznaděje a chudoby... Víra je i to, že se nevěří  v nic ...  a pak  podle toho  svět vypadá. Často si kladu otázku, co  my Evropané i Američané děláme špatně, že  jsme se o to dobré, co jsme si za ta léta tak těžce vydobili,  ještě nedokázali se světem, kde žena není člověkem, dítě je levnou pracovní silou atd., ještě  rozdělit. A tak se za celý tento pro mě nepochopitelný jiný svět prostě modlím v důvěře, že i v těchto oblastech světa  se to jednoho dne promění ... Modlím se za únosce i jejch rodiny, aby se jejich  tvrdé srdce  proměnilo, slitovalo a děvčata pustili domů. Odsuzuji jejich čin, jako každý jiný násilný zločin, ale zlo jim nepřeju. Spíše jim vyprošuji milost, aby pochopili,litovali  a napravili hrůznost svého jednání. Chápu Vaše naštvaná  a rozhořčená  slova, ale chceme-li lepší svět, musíme se snažit být lepší  sami. Děkuji Vám za pochopení těchto slov.

A závěrem malé PS : odpusťte pokud jsme někoho pohoršily překlepy nebo gramatickými chybami  v české verzi, jimiž se dehonestujeme, ale  raději se trochu  znevážím  a pak takovou drobnost napravím,  protože nám šlo více o obsah než o formu.  Budiž nám  rychlost,  s jakou jsme se pro tuto iniciativu pod  časovým tlakem rozhodly, omluvou.   Je to naše první zkušenost s takovou iniciativou,tak prosíme o shovívavost při Vašich soudech.Příště přizveme češtináře. :-)


Nepřihlášený uživatel

#65

2013-11-08 23:56

Podepište !!!!!!!!!!!!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#66

2013-11-09 12:35

Souhlasím s touto petici za propuštění dívek z Pakistánu

Nepřihlášený uživatel

#67

2013-11-09 14:50

Je to nádherná akce, děkuji za její realizaci. Ať nás všechny naplňuje a chrání Milost Boží

Nepřihlášený uživatel

#68

2013-11-09 17:06

.
Eva P.
Nepřihlášený uživatel

#69

2013-11-10 09:00

Velmi si přeji, aby se dívky skutečně vrátily ke svým rodinám. Kéž by tato petice k tomu alespoň trochu přispěla. Nevím ovšem co může znamenat pro únosce, kteří jsou přesvědčeni, že žena nesmí bez mužského doprovodu vůbec cestovat a je jim celkem jedno, že "západní" civilizace má na to (a spoustu dalších věcí) úplně jiný názor. Aneb chtějí bát respektováni, ale odlišné názory nerespektují vůbec.

M.

#70 Zacneme hned!

2013-11-11 11:10

Velice rada bych pomohla, ale jak? Muzu vam pomoct sehnat kontakty na TV, noviny nebo radia nebo mam jen podepsat tuto petici? Vse je o case a chce to reagovat ted hned, ne za dva mesice, kdy bude mit petice 5000 podpisu. I bez jedineho podpisu se da neco delat - sepsat text v jazyce urdu a hned posilat, ne cekat na podpisy, ty nikoho nezajimaji. V tomto pripade se nejedna o mesice, ale o dny, o minuty, ktere jsou v dnesni dobe dost drahe.

Nejsem matka, jsem dcera, ale vim, jaky o mne mela ta moje strach, kdyz jsem se ji z cest dlouho neozyvala. Zacneme neco prosim delat ted a necekat na zazrak nebo tisice dalsich podpisu.

Nepřihlášený uživatel

#71 Nečekáme

2013-11-11 12:20

#70: M. - Zacneme hned!

Nečekáme momentálně na tisíce podpisů, ale na souhlas maminek  unesených děvčat. POkud bychom ho měli, už jsme to odeslali minulý týden ve středu, jen co bylo na archu 5 podpisů. Máme kontakty na média,  jsme ve spojení s  českou novinářkou znalou  mediálního prostředí v Pákistánu. Rozhodování maminek  není tak  jednoduché, nápad s dopisem je pěkný, ale asi si nikdo z nás neuvědomuje, že jednáme se zemí, kde  vládne zcela jiná duchovní mentalita,  myšlení mužů je na zcela jiné úrovni a o postavení žen   se  raději v této rubrice  nebudu vyjadřovat, takže jakýmkoli neuváženým  krokem přes média bychom situaci mohli zhoršit. Proto se dopis i žádost o zveřejnění  jednak našim prostřednictvím, jednak přímo maminkami přes jejich kontaktního pracovníka z MZV a jednak přes poslance doručila na Ministerstvo zahr. věcí, takže je tlak, aby se nám co nejdříve někdo z MZV vyjádřil. Maminky se chtějí rozhodnout, až po vyjádření MZV. Tuto jejich vůli musíme respektovat. Jde o jejich dcery a ony jsou nejvíce zraněné.  Svým způsobem - tajuplnou  Boží  poštou a cestou je dopis již do Pákistánu doručen. Papež František řekl, že "Není žádná situace, kterou by Bůh nemohl změnit". My jsme to v důvěře Jemu odevzdali do Jeho rukou.  Jakmle bude známo rozhodnutí MZV, budeme Vás informovat. Do té doby nikdo nic přes média nedělejme !! Nejsme v americkém akčním filmu- těm holčinám jde o život.


Nepřihlášený uživatel

#72 ahoj

2013-11-12 03:28

pute je domů

Nepřihlášený uživatel

#73

2013-11-12 07:53

Sme z vami v modlitbe, drzde sa. Jezis a panna Maria a anjeli su z vasimi detmi,aj ked vy ne ste tam.

Nepřihlášený uživatel

#74

2013-11-12 08:22

Jsem ráda, že se můžu připojit a ovlivnit právo všech matek, kterým je ochrana živita jejich dětí. Dana

Nepřihlášený uživatel

#75

2013-11-12 08:57

Přejme dívkám energii, která k nim přivede pomoc.