Chceme zpět FLAMINGO!

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Chceme zpět FLAMINGO!

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-11-21 20:11



Nepřihlášený uživatel

#2 Protektor

2013-11-21 20:53

Nevím kde autor této petice bere informace, ale nemá pravdu. Kulturák nejen že funguje, ale je i plně využívaný. Pravidelně se zde pořádají hody, košty slivovice, fašaňky, jsou zde různé besedy, kdykoliv jdu kolem, tak se uvnitř svítí. Kluci zde hrají pinec, bylo zde divadlo, děckám ze školky se tu pořádají karnevaly, ženské zde cvičí. Jsou zde bigbíty a i jiné koncerty (naposledy tento http://bandzone.cz/akce/323385) Když vejdete dovnitř, najdete krásně vybavený a hlavně ČISTÝ kulturák.

V době kdy začalo Flamigo ,tak zde bylo vše čisté a upravené. Na jeho konci to byla katastrofa. Majitel na diskotéku kašlal a ta postupně chátrala. Boxy do kterých se člověk bál sednout. Na záchodech hrozilo že se nakazíte žloutenkou. Ale dostávaly zabrat i Kostelany. Postupným úpadkem začalo přibývat bordelu po akcích, všude bylo nablito, věčně poničené zastávky, hluk...

Na Flamingo jsem chodil od jeho začátku (v době kdy se tam nedalo hnout) až po jeho konec (kdy zde byl věkový průměr 12 let). Vzpomínám na něho rád ,ale jsem radši že už není.
Pavel Chabičovský

#3 Re: Protektor

2013-11-27 11:07

#2: - Protektor

KOMENTÁŘ K PETICI:


Narazil jsem na tuto milou aktivitu a byť nejsem zvyklý komunikovat s někým, kdo se za své jméno stydí, nebo má nějaké důvody psát pod nickem, neodpustím si pochválit zakladatele této petice, škoda, že nevím, kdo to je a také si neodpustím přidat pár postřehů k příspěvku PROTEKTORA, to kvůli vyváženosti.

Jistě lze objektivně uznat, že i za provozovatele, p. Fleka na Flamingu byly realizovány hody, či další kulturně společenské akce ve spolupráci s obcí, spolky… Tedy psát o realizaci kulturních akcí s vědomím, že tyto akce se dělaly i dříve je nefér, má-li tento výčet znamenat výpis něčeho mimořádného, protože toto vždy byl jakýsi základní standard.

Objektivně lze uznat, že pan Flek krom toho, že prostor poskytoval místním spolkům dle dohody a potřeb, také z vlastní iniciativy pořádal akce pro děti,Flamingo sponzorovalo také místní školku, akce pro děti z dětských domovů-které jsme s bráškou dělali… Flamingo dávalo vydělat krom mně  také celé řadě místních brigádníků a to napříč všemi generacemi-tedy místní mladí měli na studia, mladé maminky si kompenzovali neschopnost tatínků platit výživné, ale také starší lidé si například vydělávali při výběru vstupného, úklidech. Pan Flek přednostně zaměstnával místní. Tedy to, že mísní mají možnost si přivydělat je také neoddiskutovatelným přínosem pro rozvoj obce a nyní kulturák je nějak takto přínosný???


Bigbeaty přece v tomto kulturáku byly realizovány od nepaměti, ale je nutno dodat, že tento žánr je dnes jakousi okrajovou záležitostí. Neslovíčkařme, prosím, ale kolik na poslední rock-metalové akci bylo lidí na kulturáku v Kostelanech? Na fb události jsem viděl 6 lidí, kteří se zůčastní. Nechci se zabývat schopnostmi pořadatel, či podsouvat, že mnohé by měli dělat lidé z daného oboru. Jen chci, aby mi bylo porozuměno, když napíši, že všechny PROTEKTOREM vypsané kulturně společenské, sportovní akce byly p. Flekem realizovány i dříve, ovšem nejsou to akce pro VŠECHNY, nechci slovíčkařit-že poskytoval prostor nohejbalistům a dnes se tam hraje pin-pong či co, to je otázka vývoje. Ovšem v PROTEKTOREM zmiňovaném přehledu kulturních akcí JAKOŽE PRO VŠECHNY, jsem nenalezl ani jednu pro mnohem širší cílovou skupinu - posluchače modernějších stylů.  Je evidentní, že tato petice byla bezesporu založena né pro to, aby se zde řešil přínos pro obec, lidi v obci, ale proto, že Flamingo nejen kvůli geografické poloze, ale především díky mnohaleté práci právě pana Fleka, bylo kulturním stánkem OPRAVDU PRO VŠECHNY vyhledavače aktivního odpočinku a v PROTEKTOREM vypisovaných nynějších přínosech pro obec nejen, že nebylo uvedeno, kolik stovek tisíc Kostelany dostaly do rozpočtu, ani mnohé z výše uvedeného, ale tak nějak PROTEKTOR zapoměl na mladé lidi, či starší, kteří nezamrzli v určité době a bezesporu jim také chybí ty vyhlášené taneční mejdany, protože právě na Flamingu se hrálo i hodně aktuálně. Chápu, že výrokem o věkovém průměru PROTEKTOR chtěl říct, že na Flamingo chodili i mladí lidé, no a co jako? Proč dělat akce jen pro seniory, folkloristy, rockery, vždyť nelze zamrznout v pravěku a když Flamingo realizovalo programy pro všechny, tak MILÝ PROTEKTORE OPRAVDU PRO VŠECHNY, tedy i ty, co poslouchají rádia jiné, než například Český rozhlas, či Rock Max. Nic proti těmto rádiím. A jestliže starší cílová skupina se přednostně věnuje obživě a budoucnosti i svých rodin, je přirozené, že na akce tolika nechodí a tak akcí pro cílovou skupinu 15 až 30 let přirozeně bylo třeba realizovat více. Ostatně na nájem a jiné náklady se vydělávat musí. Spočítal někdo, kolik p. Flek Kostelanům dal do rozpočtu? Jistě že dnes je možnost dotací z EU například na opravu kulturáků, ale domnívám se, že v tak malém rozpočtu, jaký Kostelany mají, statisícové platby mohou být významné např. pro opravy chodníků... Takže psát o produkcích pro všechny v nynějším kulturáku s ohledem na většinový hudební vkus tímto způsobem je absurdní.

Původně jsem na věkový průměr DVANÁCT let ani nechtěl reagovat, ale neodpustím si dotaz-když pominu, že tam pouštěli od patnácti, dnes jsou možnosti, jak odlišit mladistvé od nemladistvých… tak se chci zeptat, můžeš mi milý protektore odpovědět, tímto výrokem jsi chtěl být vtipný, nebo si myslíš, že lidé jsou hlupáci a neumí si spočítat, že nepříklad když byli na Flamingu s partou dvacetiletých lidí, kolik by tam muselo být jedenáctiletých, abychom se dostali na Tebou zmiňovaný věkový průměr??? No a co, že tam chodili patnáctiletí, když je to v souladu s legislativou, také tam občas přišli i lidé prošedivělí, uf, s tím výrokem o dvanáctiletých se raději nebudeme věnovat-kolik jedenáctiletých by tam muselo být na jednoho například čtyřicátníka…  A právě starší lidé Flamingo živili… Protože vím, že pan Flek po akci jezdil po obci a opravoval, ano někdy idioty poškozené-vylomené značky… Tak zmíňka o pořádku mi připadne legrační, to také s ohledem, že Flamingo je ideálně situované-lidé, kteří přijeli vlakem, nebo šli od hlavní-zastávky, tak vůbec nešli přes obec a že by někdo se na Flamingu nejprve zbořil a pak na místo čekování sexy prdelek, tak raději se vydal na noční prohlídku památkové zóny Kostelany nad Moravou, to je méně pravděpodobné, než že mnohé místní vyjímky si občas zapoměli dobré vychování doma, ale to se stává všude a je jen na rodičích, sousedech, přátelích, jaký prostor případným projevům takovémuto individuu dopřejí… To je jako když v Topolné místním jednou byla zima a tak si zatopili místními lavičkami, kdyby byla diskotéka, tak by to bylo na provozovatele, ještě že bylo zrovna zavřeno. PROTEKTORE: Chceš říct, že se v K. n. M. nechlastá-tedy občas neblije??? Ono je lepší, když ti mladí se scházejí po parcích, parkovištích a opíjí se mimo veřejné prostory-například v Uh. u Tesca… Stálo by za to, nechat si vyjet od PČR přehled událostí v Kostelanech, protože si jsem jistý, že bez ohledu, zda Flamingo je či není, hříšníci v obci se najdou a za to pan Flek nemůže. Ovšem jestliže místní něco provedli, když bylo Flamingo, tak než aby si mnozí zametli před vlastním prahem-co se týče výchovy, mnohdy pár jedinců raději chtělo linčovat pana Fleka. Ostatně i opatření v poslední době provozu směřovala k jednoznačnému vytlačení p. Fleka z Kostelan, avšak jen určitou zájmovou skupinou, která, než aby vyhodnotila všechny pro a proti, tak prosazovala jen svoji sportovní vizi na úkor většiny. Budu se opakovat, ale dané sporty se daly provozovat, aniž by tento kulturní stánek zanikl.

Nemám žádný zájem na obnovení Flaminga, alespoň né kvůli mojí peněžence. Moc si Vážím všech, kdož tuto petici podpoří, hlavně těch, co ji vymysleli. Je to jasný signál, že Flamingo bylo fenoménem, na který se jen tak nezapomene a nejen proto, že to byla svého času nejnavštěvovanější diskovéka… Tak už jen z nostalgických důvodů věřím, že toto podepíše spousta lidiček… zač jim děkuji. Vím, že jsem mohl být výše stručnější, možná přehlednější, ale měl jsem potřebu, aby zde zazněla i nějaká reálná fakta, aby příspěvky zde byly více vyvážené.

Protektore věř mi, prosím, že to není nic osobního, až si přestaneš hrát na schovávanou, nebudu mít problém s tebou nadále komunikovat. Tím chci říct, že na další případné polopravdy, jednostranné a zavádějící tvé výroky nadále nebudu reagovat. Budeš-li jen tak střílet z pomyslného úkrytu. :-)


Nepřihlášený uživatel

#4

2013-12-05 14:24

Za Kostelany ! :DD

Nepřihlášený uživatel

#5 Re: Protektor

2014-01-01 02:54

#2: - Protektor

Jako si můžete dovolit napsat takovou věc že majitel na flamingo kašlal. Nemohl s tím nic dělat když mu to ta Vaše milována obec zakázala.  A bez pana majitele by s Kostelan byla chudá dědina někde na Moravě. Pišete  opravdovou kravinu, vy vůbec nemáte ponětí o co tam šlo.


Nepřihlášený uživatel

#6 POZOR!!! FLAMINGO OPĚT OŽIJE!!!!

2014-01-15 10:27

PRVNÍ PÁRTY SE SKUPINOU REFLEXY ZA JEJICH EXISTENCI NA FLAMINGU....
- 14.2.2014 se otevřou brány Flaminga nejen pro zamilované...
- přijďte všichni zavzpomínat na bývalé Flamingo... nedílnou součástí někdejší lídr DJ Chabičovský Pavel a jeho hosté...

- více informací na fb Umělecká agentura Chabi viz. odkaz níže....
https://www.facebook.com/events/576860985730576/