Žádáme zařazení unesených studentek do programu vydání A.Siddiqui

Pavel Dudr
Autor této petice

#1 Je to též podpora Obamovi

2013-12-09 14:34

My vlastně tímto podporujeme prezidenta Obamu, protože republikáni vydání A. Sidikíové tvrdě kritizují, viz druhý odkaz, ze kterého cituji:
" Aafia Siddiqui se bude vracet do Pákistánu, a to díky další Obamově kapitulaci k džihádu."
A tedy by pro nás mohl něco udělat, pokud nás ovšem nebude příliš málo, nemyslíte?

Nepřihlášený uživatel

#2

2013-12-10 16:19

Cítím hanbu za náš stát. Nevěřím, že se dělá v této smutné věci dost, že se dělá vše, co je potřeba. Ráda připojuji svůj podpis a doufám, že se věci pohnou k lepšímu.

Nepřihlášený uživatel

#3

2013-12-11 09:01

K tomu mohu jen citovat názor bezpečnostního experta z 1.11. v Lidovkách:
"... Je totiž klidně možné, že ve víru posledních politických událostí v České republice ten problém nikdo neřeší," upozorňuje Karel Randák."
Na druhou stranu je třeba říct, že demokratičtí politikové musejí brát v úvahu, kolik lidí stojí za tímto požadavkem, protože oni dostávají tisíce všelijakých žádostí, mnohdy navzájem si odporujích, a nemohou řešit všechny.
makyjanka

#4 Re:

2013-12-11 18:13

#3: -

Me osobne tedy prijde ze se v cr ohledne holek nic neresi. Kdyz se dotycnym ve vlade nechtelo na Mandelovo pohreb, tak uz je vidim jsk vyviji sktivitu kvuli holksm v pakistanu. Lidi v cr jsou hrozny zbabelci. Vseho a vsech se boji. Chtelo by se to trochu do nich oprit. Jako na ukraine.


Nepřihlášený uživatel

#5

2013-12-12 02:37


2013-11-11 13:20


#70: M. - Zacneme hned!

Nečekáme momentálně na tisíce podpisů, ale na souhlas maminek unesených děvčat. POkud bychom ho měli, už jsme to odeslali minulý týden ve středu, jen co bylo na archu 5 podpisů. Máme kontakty na média, jsme ve spojení s českou novinářkou znalou mediálního prostředí v Pákistánu. Rozhodování maminek není tak jednoduché, nápad s dopisem je pěkný, ale asi si nikdo z nás neuvědomuje, že jednáme se zemí, kde vládne zcela jiná duchovní mentalita, myšlení mužů je na zcela jiné úrovni a o postavení žen se raději v této rubrice nebudu vyjadřovat, takže jakýmkoli neuváženým krokem přes média bychom situaci mohli zhoršit. Proto se dopis i žádost o zveřejnění jednak našim prostřednictvím, jednak přímo maminkami přes jejich kontaktního pracovníka z MZV a jednak přes poslance doručila na Ministerstvo zahr. věcí, takže je tlak, aby se nám co nejdříve někdo z MZV vyjádřil. Maminky se chtějí rozhodnout, až po vyjádření MZV. Tuto jejich vůli musíme respektovat. Jde o jejich dcery a ony jsou nejvíce zraněné. Svým způsobem - tajuplnou Boží poštou a cestou je dopis již do Pákistánu doručen. Papež František řekl, že "Není žádná situace, kterou by Bůh nemohl změnit". My jsme to v důvěře Jemu odevzdali do Jeho rukou. Jakmle bude známo rozhodnutí MZV, budeme Vás informovat. Do té doby nikdo nic přes média nedělejme !! Nejsme v americkém akčním filmu- těm holčinám jde o život.







Nepřihlášený uživatel

#6 Re:

2013-12-12 08:50

#5: -  

 Záměr něco napsat  na adresu USA je na netu už 11 dní, takže rodiny unesených, nebo ten, kdo je věrohodně zastupuje, mohl k tomu říci kategorické NE, ale neřekl....
.....
   Zato jistý Albert Einstein kdysi řekl, že největším problémem tohoto světa nejsou ti největší zločinci, ale ty milióny slušných lidí, kteří  k jejich zločinům přihlížejí a mlčí.


Nepřihlášený uživatel

#7 Re:

2013-12-12 11:56

#5: -  

 Když zde citujete papeže Františka, potom Vám mohu citovat z evangelia, kapitola Zázrak v gallilejské Káně:

" Naplňte ty nádoby vodou! "

A kdyby tu vodu tam vlastnoručně nepřinesli, zázrak by se nekonal, to je snad jasné.

Těžko tedy můžeme očekávat zázrak, když sami pro to nejsme ochotni nic udělat.


Nepřihlášený uživatel

#8 Re: Re:

2013-12-13 05:57

#6: - Re:

rodiny unesenych, nebo ten, kdo je verohodne zastupuje, maji jine starosti nez sedet u fb a odpovidat na kazdou hloupost.


Nepřihlášený uživatel

#9 Re: Re: Re:

2013-12-16 14:22

#8: - Re: Re:  

 Myslím si, že každý zločinec je hodně ovlivněn tím, jak známé jsou jeho oběti a jakou mají mediální podporu. Faráře Toufara ubili k smrti, ale k biskupovi by si to ti samí zlončinci asi nedovolili.
   Tedy pokud si někdo myslí, že když o unesených dívkách nebude psát, že jim nemůže ublížit, dopouští se fatálního omylu.
     Když Václav Havel dostal ve vězení těžký zápal plic, nenechali ho umřít , poslali ho do nemocnice, protože byl hodně známý. Podobně když Stanislav devátý, mluvčí Charty 77, držel ve vazbě takovou hladovku, že odmítal i pít, raději ho propustili. Po té uprchl do Polska.
   Ale takového Pavla Wonku klidně nechali zemřít, protože o jeho případu téměř nikdo nevěděl.


Nepřihlášený uživatel

#11

2013-12-18 10:05

...... Většina z 2054 obětí únosů, které byly v Pákistánu zaznamenány v roce 2012, nebyla vrácena....

Viz: http://listtoptens.com/top-10-countries-with-highest-kidnapping-rate/


Nepřihlášený uživatel

#12 Re: Re:

2013-12-19 22:53

#6: - Re:

Když už si někdo dovolil přenést sem můj komentář  z dopisu "Společně  za  propuštění  unesených dívek"   a shora je názor, že nikdo neřekl kategorické ne - z rodiny a ze zástupců  rodin,  tak na to musím reagovat. MZV nám odpovědělo, že nás o svých krocích nemůže  informovat a že také nemůže jakkoli  podpořit aktivitu s dopisem  přes média. Rodina jedné z unesených děvčat  nám sdělila, že neví, zda máme dopis odeslat  přes média, a to i vzhledem  k tomu, že se neví, co vlastně únosci skutečně chtějí. Článků a spekulací o tom bylo napsáno dost. Dopis byl neoficielně do Pákistánu  odeslán. Stále si myslím, že největší  díl odpovědnosti a jediný kdo má právo se vyjádřit na podporu nějaké aktivity v tak choulostivé věci  mají příbuzní unesených. Jen oni jsou skutečně informováni o stavu  věci a míře aktivit dalších složek. Pokud si nejsme 100% jisti, zda  dobře myšlený záměr a skutek, je způsobilý skutečně pomoci, nedělejme to. Ani my Vás v této fázi nemůžeme informovat, co se s naším dopisem "Společně .... "  bude dít, pokud se do konce roku 2013  děvčata nevrátí,  ale věřte mi, neustali jsme v naší cestě a aktivitě. Spoluautorka podpisové výzvy   "Společně  za  propuštění  unesených dívek"


Nepřihlášený uživatel

#13 Zatímco naše média mlčí, jinde o tom píší.

2013-12-21 15:45

http://www.eturbonews.com/39350/czech-embassy-islamabad-hiding-facts-about-kidnapped-tourist-gir
Toto napsal A.I. Haroon , eTN, 1.11.2013:
"Skrývá Velvyslanectví České republiky v Islámábádu  fakta o unesených turistkách?
…..České ministerstvo zahraničí se zpožděním asi dvou měsíců po obdržení video zprávy dívek vydané dne 30. října 2013 uznalo, že video bylo dodáno na Velvyslanectví České republiky v Islámábádu a bylo puštěno do médií na žádost rodiny obětí. Zdroje tvrdí, že česká ambasáda byla kontaktována únosci v květnu, ale nejsou tam žádné věrohodné skutečnosti k dispozici, potvrzující tuto informaci.. Vše je záhadou v tomto případě, a lidé věří Islámábádu. Zdroje prohlašovaly, že když Velvyslanectví České republiky nereagovalo Talibanu na toto video, oni ho pak vydali na YouTube.
V dalším videu rukojmí hovořily odděleně a jedna z nich řekla, že videa byla pořízena 23.srpna 2013. . Pákistánské noviny uvedly tento příběh a naznačují, že Taliban pustil video o unesených dívkách a požadoval vydání Dr. Aafiy, aby mohl uvolnit ty dívky, ale kupodivu, česká vláda stále trvá na tom, že totožnost únosců je neznámá...."


Nepřihlášený uživatel

#14 S únosci se také nevyjednává?

2013-12-21 16:21

#12: - Re: Re:  

   Po devíti měsících od únosu mám stále silnější pocit, že hlavním smyslem informačního embarga je to, aby odpovědné orgány nebyly kritizovatelné, protože o tom, zda něco dělají nebo ne, nic nevíme.
   A ještě horší je představa, že tato Zemanova vláda, která se nikomu nemusí zodpovídat, se řídí jeho heslem : " S teroristy se nevyjednává...." A tedy, že naše studentky už odepsala.

Čtoucí

#15 Re: S únosci se také nevyjednává?

2013-12-21 23:10

#14: - S únosci se také nevyjednává?

Otázka je, jestli byste se k tomu měl vůbec vyjadřovat, když nejste schopen rozkličkovat ani takovou jednoduchou věc, jako že tato vláda není Zemanova i když ji z jistých, nikoliv tajných, důvodů podpořil. Číst mezi řádky Vám vůbec nejde.


Nepřihlášený uživatel

#16 Re: Zatímco naše média mlčí, jinde o tom píší.

2013-12-23 01:42

#13: - Zatímco naše média mlčí, jinde o tom píší.

a kde berete jistotu, ze pakistanske noviny jsou serioznejsi nez nas bulvar ? uz jenom samotna zminka, ze stranky ,,hanka a tonca domu,,  jsou mesic nepristupne a zrusene je mylna,(prave jste na nich), a ani ostatni data nesouhlasi. takze serioznost tam rozhodne nebude.


Nepřihlášený uživatel

#17

2014-09-03 10:40

je to smutné, vláda na holky kašle a pro novináře je to neaktuální téma a řeší nové blbosti


Nepřihlášený uživatel

#18

2014-10-08 20:21

Ano, celá ta kauza nějak usnula, nezdá se vám? Občanská válka na Ukrajině, boje a islámskými fundamentalisty v Sýrii, v Africe ebola, u nás volby... Kdo si na ty dvě holky dnes ještě vzpomene?