PETICE PRO ZRUŠENÍ CÍRKEVNÍCH RESTITUCÍ, PROTOŽE NYNÍ TO JE MOŽNÉ


Nepřihlášený uživatel

#101

2014-09-26 05:37

Církve i politické strany, oddělit od vedení státu! Jedni jako druzí jsou ideologické a s realitou se míjí !!! Nehledě toho že církev je jednou z nejkrvavějších organizací s majetkem získaným konfiskacemi, či válkami a to pomíjím taková zvěrstva jako inkvizice a čarodějnické procesy ... :-( Pavel Matějka

Nepřihlášený uživatel

#102

2014-09-27 05:52

Pokrytečtí paraziti. Majetek získali válkami, honem na čarodějnice, na dřině chudých lidí, prodejem odpustků.... Pokud vím, Ježíš chodil bos a byl chudý. Rozhodně neměl panděro jako spousta duchovních. Ve jménu čeho tedy prahnou po majetku?

Nepřihlášený uživatel

#103

2014-10-09 00:47

Katolická církev funguje po staletí jako celosvětový totalitní systém. Má na rukou krev a na svědomí tisíce obětí v čarodějnických monstrprocesech v Evropě, utrpení a exodus jinověrců(protestantů) do ciziny, jejichž majetek si přivlastnila. S připočtením povražděných jinověrců cestou křížových výprav jde o miliony obětí. Nelze pominout po staletí rozdmychávaný antijudaismus (židé=jinověrci) z kazatelen katolických kněží, chápaný jako antisemitismus, co vyústilo v holocaust. Praktiky církve si nezadají s hitlerovskou či stalinskou diktaturou. V současnosti její hierarchie v ČR (Vlk, Herman) na TV obrazovce obrazně žehnala zbraním při zahájení útoku na Jugoslávii vyjádřením uspokojení cituji: tak to konečně začalo, tj. bylo zahájeno HUMANITÁRNÍ BOMBARDOVÁNÍ, jak to zrůdně označili spolu s V.Havlem.
Své pedofilské aféry po celém světě se snaží ututlat. Jako krok pokání za své zločiny by mohla anulovat své nestoudné majetkové požadavky. O nutnosti jakéhosi pokání církve za některé přehmaty v minulosti se zmiňoval T.Halík. Mohl by církvi s uskutečněním opravdového pokání pomoci. Tento výrazný akt návratu k počátečním apoštolkým ideím křesťanství by možná i přivedl zpět věřící, kteří ji pro věrolomnost opustili.
ITR
Baddy
Nepřihlášený uživatel

#104

2014-10-30 10:19

Kardinál Tomášek restituce uzavřel, tak o co jim ještě jde ?

Chito

#105

2014-11-04 10:02

Vážení a milí,

restituce takovou pohromou nejsou. Pozorně jsem sledoval vývoj událostí a mohu říct, že v tom nevidím nic jiného než populistické téma ze strany politických stran. V současné době stát ručí za platy duchovních, působících mezi lidmi na plný úvazek. A je to skutečně nemalá částka každý rok. Bavíme se zde o miliardách. A nejde jen o katolickou církev, na kterou se ve většině případů restituce shazují. V naší malé republice je církvírelativně dost. Církev českobratrská evangelická, Československá církev husitská, Církev adventistů sedmého dne a mnohé další. Odluka státu od církví znamená, že se dá základ toho o co církve přišli v minulých režimech a s čím před tím hospodařily. To že se jedná o jednorázovou velkou částku může být děsivé, ale v dlouhodobém důsledku to státu jen pomůže. Vyřeší se majetkové spory o objekty, které chátrají právě z důvodu nemožnosti je opravit kvůli nejasnosti majitele, nebo proto, že stát pro ně využití neměl. A církve budou muset začít hospodařit a samy si vydělávat na přežití. Úbytek pracovních míst nehrozí, maximálně se změní zaměstnavatel a nejspíš se ještě objeví nové pracovní příležitosti pro renovování a správu majetků. A jestli si myslíte, že si duchovní žijí jako prasata v žitě, tak vězte, že plat kněze naší největší církve - římskokatolické je cca 11000. Upřímě, není to žádná skvělá platba, když je průměrný plat přes 20000. A tím co dostanou teď od státu se nenapakují, protože se musí začít starat o všechno co nabydou a to bude stát hodně peněz. Upřímě se všichni strachují o to jestli bude vůbec na výplaty.

Dále. V drtivé většině případů mi kde kdo říká, že církve v minulosti nabyly ten majetek neférově a teď že budeme platit vatikán. Vatikán s tím nemá vůbec nic společného. Už jenom proto, že restituce se týkají všech církví i NEKATOLICKÝCH. A že v minulostinabyla majetek nečestně? Vezměte si dobu, kdy se u nás náoženství rozjíždělo a jak se vše vyvíjelo dál. Chudí rolnící se neměli moc dobře, dopláceli na války, loupeživé bandy a podobně. pak se dozvěděli o Bohu a tak se začali utíkat k němu. Vrchnost si toho všimla a tak si čím dál víc přitahovala a zavazovala duchovní, ať už úplatky nebo intrikami. A to z důvodu, abymohla svoje poddaná vrchnost lépe ovládat. Nakonec se z církve stala víceméně světská moc na všech úrovních a na vysoké církevní posty se dostávali nevěřící lidé bažících pouze po majetku a moci, který církvím přiřkávala světská moc aby šlo lépe pracovat se všemi složkami státu, které mohou mít vliv na obyčejné, třebas i vůbec nevzdělané lidi. Vše se začalo obracet při odtrhávání dalších církví, lidmi, kteří pochopili, že tudy cesta nevede. Nejhůř na tom však byla katolická církev u níž byl očistný proces nejzdlouhavější, neboť z ní udělali nevlivnější duchovní entitu. Až vatikanské koncily, tridentský koncil a další běh událostí zařídili mravní narovnání. A mravního kodexu se přirozeně bojí nemorální instituce, organizace a systémy jako třeba Nacismus a komunismus. Proč myslíte, že bylo všechno zabaveno? Protože se báli, že by v lidech mohli církve probudit individualismus a nikoliv masovou poslušnost. Chtěli je kontrolovat a držet pod krkem. A je mnoho případů, kdy přišli duchovní z různých církví o život když se otevřeně postavili proti komunismu.

Vím, že vás moje argumenty nepřesvědčí, ale musel jsem k těm nenávistným komentářům přidat nějaký nezaujatý pohled vyplynulý z dlouhodobého pozorování. Pracuji v médiích a mohu vám říct, že i to co se motá kolem církevních restitucí je "propaganda" a skutečné důvody a vysvětlení se k obyčejné veřejnosti nedostanou. Nenechte se masírovat, zjišťujte si informace sami, než vypustíte nároz z úst a nesledujte výhradně jen ty zdroje, které vám vaše názory potvrzují. Pak nemůžete být objektivní. Taky jsem ze začátku byl proti restitucím.

Přeji pěkný den


Nepřihlášený uživatel

#106

2014-11-18 20:31

O této petici se moc neví,je nutné ji více zveřejnit!!!!
Kelt

#107 soudruzi,...

2015-01-06 23:33

tak ty restituce zrušte, co vám brání??? :-)

Žalobce

#108 Zastavte církevní pseudorestituce.Kristus byl chudý.

2015-03-15 00:49

Katolická církev je založená na principech a půdorysu římského otrokářského impéria.Má globální mocenské ambice.Neslučuje se s demokracií. Katolické církvi padlo za oběť suveréně nejvíce lidí. Bylo to při náboženských válkách, zejména během 30 leté války. Nejtragičtější počet obětí bylo při tzv."zvěstování víry", které bylo téměř výhradně násilné. Křtitelnice nebo popravčí sekera. Vyhlazování Indiánů v obou Amerikách to dokazuje. Další vraždění nastalo během následné vlny koloniálního panství. Jenom vývozem otroků z Afriky do Ameriky zemřely, byly umučeni a zotročeny desítky milionů lidí. A poslední viny jsou klereofašistické Slovensko, Španělsko, Portugalsko, Itálie, Německo, Rakousko.Katolická církev po válce zachraňovala válečné zločince, včetně Mengelleho a Adolfa Eichmana. Křesťan Eichman se po válce chlubil vražděním lidí. A litoval, že jich povraždil jenom tak málo. KATOLICKÁ CÍRKEV NEPATŘÍ DO SKUTEČNĚ DEMOKRATICKÉ SPOLEČNOSTI. Je potřeba ji postavit mimo zákon. Církevní pseudorestituce je jedním z jejích dalších zločinů. Heinrich Himmler, spoluautor konečného řešení židů byl křesťan. Adolf Hitler rovněž. Německý národ v čele s těmito zločinci pořádali holokaust Židů i Slovanů. Nezapomeňte obětí těchto katů.


Nepřihlášený uživatel

#109 Re:

2015-03-15 02:04

#103: -  

 Tak určitě. Také jsem viděl film "kladivo na čardějnice".


Nepřihlášený uživatel

#110 Re: Zastavte církevní pseudorestituce.Kristus byl chudý.

2015-03-15 02:08

#108: Žalobce - Zastavte církevní pseudorestituce.Kristus byl chudý. 

 Tak určitě. Kdyby těch indiánů a otroků umučili a zotročili méně, tak by se tam dneska museli mačkat.

Věrča
Nepřihlášený uživatel

#111 Antikrist v lidské podobě

2015-03-15 22:28

www.vaclav-havel.eu

Nastává kontrarevoluce směrem k refeudalizaci, otroctví a útlaku. 

Proto také restituce ostatní šlechty.Také té kolaborační.

Proto je v kurzu i  breptalchrápal  z Bilderbrgu-


Nepřihlášený uživatel

#112

2015-05-02 19:28

Není co dodat ,nemají právo na majetky co jim nepatří

Nepřihlášený uživatel

#113

2016-04-16 10:13

Je vydírání a okrádání naší země.

Nepřihlášený uživatel

#114

2016-04-26 12:02

vracet zloději ukradený majetek je vyložený Kocourkov

gmg40

#115 Re: Re:

2016-07-13 17:53

#2: - Re:  

 Mě by spíše zajímalo, proč ještě někdo volí totálně zprofanovanou KDU-ČSL!


Nepřihlášený uživatel

#116

2016-09-12 07:47

Zrušit cirkev a postavit jí mimo zákon.