Návrat kvalitních večerních zpráv na ČT1


Nepřihlášený uživatel

#1

2014-02-01 09:26

Podepsat petici,je to nejmenší,co můžem udělat.Díky za nás za všechny,kdo brblá nespokojeně doma u televize a říka si"Asi nás mají za hlupáky,když...."Snad se PETICE dostane k očím,které mohou něco zmněnit.

Nepřihlášený uživatel

#2

2014-02-03 08:58

Zprávy ČT (Události), které si POVINNĚ platíme, vůbec nejsou zprávy, ale pořad typu "magazín o Češích". Například: Češi před Vánoci nakupují - kdo by to byl řekl? Hrůza.
Jan Kozelka

Nepřihlášený uživatel

#3 Kdo je autor?

2014-02-05 16:08

Jak mám něco podepsat,když zde není podpis autora.Jinak s peticí souhlasím i když mohla být ostřejší. Vodička
Jiří

#4 Ony někdy nějaké kvalitní zprávy byly?

2014-02-05 18:39

Jsem dříve narozený a vzpomínám si na totalitní ČST. Tehdy se mohly kritizovat pouze USA a ostatní kapitalistické státy, o SSSR a ostatních satelitech se mohlo hovořit pouze kladně. Naštěstí jsem chytal doma Hlas Ameriky. Po roce 1989 se ČT změnila tak, že se začaly kritizovat jen ty státy, které se předtím jen chválily a chválit se musí ty státy, které se před tím jen kritizovaly. ČT lhala a lže i nadále. Za ta léta jsem se v ní bohužel zklamal. Začalo to počátkem 90. let, kdy jednostranně a zaujatě informovala o válce v Jugoslávii, kde podle ní byli jedni svatí a druzí chudáci oběti. Pak probíhalo informování o různých světových konfliktech. Pokud byl diktátor z nějaké země spřátelené s Ruskem, tak na něm ČT nenechala nit suchou, pokud byl diktátor ze země, která byla spřátelená s USA, pak se o tamních problémech, potlačování lidských práv či vraždění politických odpůrců mlčelo a mlčí. Vzpomínám na válku v Libyi, kdy se obšírně informovalo o diktátorovi Kaddáfím. Jakmile však v Libyi zvítězili rebelové a nastal tam chaos a vzájemné zabíjení, ČT se tímto tématem přestala zabývat. A to i přesto, že z tamních vojenských skladů začala Al-Kajda vyvážet chemické zbraně. Pak se rozpoutala válka v Sýrii, Opět jednostranné informace, kdy ČT vysílala "zaručené zprávy" dodané rebely, z nichž většina jsou příslušníci Al-Kajdy nebo zahraniční vojáci, na straně druhé ČT ignorovala oficiální syrské zprávy. Když nyní začala vyplouvat na povrch pravda, ČT mlčí. Nyní pokračuje kauza Ukrajina, ve které se melou příznivci mafiána Janukoviče, multimilionářky Tymošenkové a banderovci, ale ČT opět straní jen těm "správným" a ignoruje oficiální zprávy i vyjádření demokraticky zvoleného prezidenta Ukrajiny. Redaktoři ČT si nechtějí připustit, že už skončila studená válka a že by měli informovat nezaujatě a objektivně. Ještě, že v ČR máme necenzurované internetové zpravodajství, které vykonává stejnou služby, jako Hlas Ameriky za bolševika.
Josef

#5 Při zprávách ČT přepínám na Déčko

2014-02-06 07:06

Pohádky na Déčku jsou o hodně hodnověrnější než pohádky ve zpravodajství ČT

Nepřihlášený uživatel

#6

2014-02-06 12:21

!
Tomáš Fuk

#7 Propaganda o Sýrii na České Televizi

2014-02-07 07:39

Skalda
Nepřihlášený uživatel

#8

2014-02-08 07:50

Souhlasím se všemi body petice. Je naprosto hrozné, co ČT ve zprávách předvádí. V poslední době například nevyvážené informace o Ukrajině. Nyní komentáře k Olympijským hrám.

Jan Hus

#9 Zprávy o OH v Rusku v podání ČT jsou kýbl hnoje

2014-02-09 08:11

Publicista a bývalý politický vězeň Pavel Křivka, který je rovněž bývalým členem Strany zelených, tvrdě odsoudil kampaň části novinářů, politiků a sportovců proti olympiádě v Soči.

„Jakoby se splašili koně zapřažení do fekálního vozu, vzadu prasklo dynko a obsah se vyvalil do veřejného prostoru. Tak vypadá nemalá část zpravodajství o zimní olympiádě, která se letos pořádá na bájné Kolchidě, která má ale tu smůlu, že leží na území Ruské federace. Sport se vytrácí a nastupuje politika, či spíše nepříliš skrývaná rusofobie a putinofobie,“ píše Křivka v textu psaném pro ParlamentníListy.cz.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jako-by-se-vylil-fekalni-vuz-Publicista-zasne-nad-medialnim-ohlasem-olympiady-a-dodava-nekolik-fakt-302830

Nepřihlášený uživatel

#10

2014-02-15 14:58

Dost často dělají moderátoři ČT chyby v názvu měst a obcí, často se říká, že událost nebo akce se koná v Čechách a myslí se tím celá ČR. Velmi často se říká, že událost se konala u Brna a jedná se o brněnskou městskou část a ne o samostatnou obec. nedostatků je více, ale budu si to muset psát.

Nepřihlášený uživatel

#11

2014-02-15 14:59

nejedna se jen o hlavni zpravy, totez plati o jihomoravskem vecerniku

Nepřihlášený uživatel

#12

2014-02-15 15:23

Uz jsem se na CT obracela s kritikou nekolikrat.Napr. kdyz i na Stedry den rano davali ukazky z Havlova pohrbu.Naposledy pak po letosnim katastrofalne odflaknutem Silvestru. To uz jim ta "slama z bot " couhala az ven z obrazovky.Nemluve uz o Moravcovi,ktery ma uz dlouho k profesionalnimu, nestrannemu vykonu moderatora kazdou nedeli cim dal vic dal.Zila jsem v cizine,takove vykony jsou necim nemyslitelnym.Na jeho politickou orientaci i osobni nazory neni nikdo zvedavy,jeho skakani do reci je nechutne. CT se zprofanovala.
To vsechno za nase penize.

Nepřihlášený uživatel

#13

2014-02-15 18:28

No s tou peticí bych v zásadě i souhlasil, ale podle mě není dost radikální. Média nám předhazují problém vždy jen z jednoho úhlu pohledu (samozřejmě z toho správného úhlu) a podstatnou část informací nesdělují vůbec. Např. Co sí myslí obyvatelé Kieva, kteří na ty "masové" demonstrace nechodí? atd. Je vidět, že ČT rozhodně není nezávislá, ale tahá tam za nitky náš velký Americký bratr, nebo ten Bruselský. Stejně tak není nezávislý ani náš ministr zahraničí a žádná petice s tím taky nic nezmůže.