Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů / Oznámení / Podpora z PS PČR všem občanům Ostravy, kteří bojují za svobodu volby a slova! / Komentáře

Necipujtenas.CZ
Nepřihlášený uživatel

#1 Kriminalistická biologie - vzorky DNA - řešení znečišťování veřejného prostranství

2014-02-20 05:46

Prestižní tisková agentura Associated Press (AP) a další světová média informují o možnosti definitivního odstranění problému se znečišťováním veřejných prostranství různými zvířaty. Řešením jsou vzorky DNA. Např. chovatelé psů by tak dostali opravdovou jistotu, že bude jejich pejsek takřka stoprocentně identifikovatelný a nebudou neprávem postihováni, i když po svém domácím mazlíčkovi poctivě uklízejí. Odpadnou tím také všechna rizika spojená třeba s implantacemi předražených mikročipů, které nedokázaly daný problém nikdy vyřešit a vzbudily značný odpor široké veřejnosti.

Výběr z monitoringu sdělovacích prostředků od roku 1999 až do současnosti je k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/media/

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/81/PCR_tubes.png/220px-PCR...

Necipujtenas.CZ
Nepřihlášený uživatel

#2 Komentovaný přepis z jednání zastupitelů Ostravy ze dne 19.2.2014 - Prohlášení Necipujtenas.CZ

2014-02-23 22:17

TISKOVÁ PROHLÁŠENÍ - AKTUALITY: ZASTUPITELÉ OSTRAVY SOUHLASILI 19. ÚNORA L.P. 2014 S KOMPROMISNÍM NÁVRHEM LIDU NA ZASTAVENÍ VYNUCOVÁNÍ ČIPOVÁNÍ DOMÁCÍCH ZVÍŘAT (PEJSCI) A TO SICE FORMOU NOVELY PŘÍSLUŠNÝCH MÍSTNÍCH VYHLÁŠEK. PROJEDNAJÍ TENTO NÁVRH NEJPRVE V KOMISÍCH, V RADĚ MĚSTA A PŘEDLOŽÍ POSLÉZE VÝSLEDNÉ TEXTY SOUVISEJÍCÍCH/ZMĚNĚNÝCH/PODZÁKONNÝCH PŘEDPISŮ (PŘÍPADNĚ PŮVODNÍ „ČIPOVACÍ VYHLÁŠKY“ ZCELA ZRUŠÍ) K HLASOVÁNÍ NA DUBNOVÉM (2. 4. 2014) ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA. POLITICI TO OBČANŮM VEŘEJNĚ/OPAKOVANĚ SLÍBILI FORMOU GENTLEMANSKÉ DOHODY.

ZÁSTUPCI „PRO-ČIPOVACÍ“ LOBBY NEDOKÁZALI ZABRÁNIT OBHÁJCI OBČANSKÝCH SVOBOD A SPOLUAUTOROVI PETICE PROTI VYNUCOVÁNÍ IMPLANTACÍ MIKROČIPŮ - PANU HADAŠČOKOVI ST. - VE SLUŠNÉ DISKUSI ANI PŘES MARGINALIZACI CELÉHO „ČIPOVACÍHO PROBLÉMU“, PODCEŇOVÁNÍ JEHO OSOBY, OBSTRUKCE S VYŘIZOVÁNÍM ELEKTRONICKY ZASÍLANÝCH PROSEB/PODNĚTŮ/ŽÁDOSTÍ A PRÁVNÍCH ANALÝZ S TÉMATIKOU ZASTAVENÍ NEZÁKONNÉHO VYNUCOVÁNÍ ČIPOVÁNÍ DOMÁCÍCH ZVÍŘAT, KTERÁ JIŽ JSOU ŘÁDNĚ ZAPLACENA, OZNAČENA JINÝM ZPŮSOBEM - NAPŘ. ZNÁMKOU - A ZA KTERÉ JSOU OBČANÉ NUCENI PLATIT PODRUHÉ ZAKOUPENÍM MIKROČIPU A REGISTRACEMI DO RŮZNÝCH CHOVATELSKÝCH DATABÁZÍ.

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/doggie-nelly-mr-hadascok-ostrava-c...






























 

 

 

 

 

 

 

PANA HADAŠČOKA NEODRADILY OD SVOBODNÉ DISKUSE ANI VÝHRŮŽKY FYZICKOU LIKVIDACÍ ADRESOVANÉ JEMU SAMOTNÉMU I JEHO MALIČKÉ FENCE NELINCE. PROHLÁSIL: „NIKDY TO NEVZDÁM! JÁ ANI MOJE RODINA SE NIKÝM ZASTRAŠIT NEDÁME!“ JDE PODLE NĚJ O VĚC „VÝHRADY SVĚDOMÍ/SLUŠNOSTI/ETIKY/CTI“ A „ZLU SE NEUSTUPUJE“. CELÝ NÁROD BY SE MĚL SPOJIT PROTI TOMUTO „ČIPOVACÍMU ZLOŘÁDU“.


SVOBODA PROJEVU BYLA TENTOKRÁTE NA ZASTUPITELSTVU MĚSTA OSTRAVY DODRŽENA! PODĚKOVÁNÍ ZA TO PATŘÍ PŘEDEVŠÍM PANU PRIMÁTOROVI KAJNAROVI, JENŽ BYL NEDÁVNO VYLOUČEN MJ. KVŮLI NESHODÁM V PROBLEMATICE ČIPOVÁNÍ Z ČSSD. DÁLE JE TŘEBA VYSLOVIT UZNÁNÍ ŘADĚ VÝZNAMNÝCH OSOBNOSTÍ Z CELÉ ČESKÉ REPUBLIKY NAPŘÍČ SPOLEČENSKOPOLITICKÝM SPEKTREM, KTERÉ NA PROBLÉM S MOŽNOU CENZUROU PŘI JEDNÁNÍ OSTRAVSKÝCH ZASTUPITELŮ DŮRAZNĚ UPOZORNILY A VAROVALY PŘED PORUŠOVÁNÍM ZÁKLADNÍCH ÚSTAVNÍCH LIDSKÝCH PRÁV/SVOBOD.

PANA HADAŠČOKA, SPOLEČENSTVÍ NECIPUJTENAS.CZ A MILIÓNY OBČANŮ ČESKÉ REPUBLIKY JIŽ PODPOŘILO MNOŽSTVÍ KLÍČOVÝCH POLITIKŮ Z REGIONŮ A PŘEDEVŠÍM MJ. Z POSLANECKÉ SNĚMOVNY A SENÁTU ČESKÉ REPUBLIKY, EVROPSKÉ UNIE AJ. ZEMÍ.

MÍROVÝ BOJ PROTI LEGISLATIVNÍMU A DALŠÍM FORMÁM NÁSILÍ TAK ÚSPĚŠNĚ FINIŠUJE. OBČANÉ MOHOU BÝT V DOHLEDNÉ DOBĚ OSVOBOZENI OD NEPŘÍJEMNÝCH „ČIPOVACÍCH KONTROL“, OD PROLAMOVÁNÍ ÚSTAVNĚ CHRÁNĚNÝCH PRÁV/SVOBOD, OD NARUŠOVÁNÍ SOUKROMÍ OBČANŮ, OD ZBYTEČNÝCH/NOVÝCH VÝDAJŮ A PŘEDEVŠÍM OD RIZIKOVÉHO A NEZÁKONNÉHO VYNUCOVÁNÍ IMPLANTACÍ CIZÍCH ELEKTRONICKÝCH PŘEDMĚTŮ DO ŽIVÝCH TĚL DOMÁCÍCH ZVÍŘAT.

POLITICI SI ZŘEJMĚ KONEČNĚ UVĚDOMILI, ŽE SUPER VOLEBNÍ ROK 2014 JE ZDE A VEŘEJNOST BEDLIVĚ SLEDUJE JEJICH KROKY, NEHODLÁ JIŽ DÁLE BEZMOCNĚ ČEKAT: VYŽADUJE KONEČNĚ VSTŘÍCNÉ ŘEŠENÍ! DĚKUJEME! :)

Zastupitelé Statutárního města Ostravy projednali na svém třicátém zasedání dne 19. února 2014 návrh na zrušení povinného čipování domácích mazlíčků a související novelizaci vyhlášek o místních poplatcích ze psů z dílny pana zastupitele Jana Bechera (Hnutí Ostravak). Výsledkem jejich neformální diskuse byla gentlemanská dohoda, že bude tento návrh postoupen příslušným komisím a Radě města tak, aby mohl být předložen ke hlasování Zastupitelstvu Ostravy na dubnovém jednání (2. 4. 2014).

Jde o značný úspěch občanů, kteří s vynucováním čipování nesouhlasí, od prosince roku 2012 aktivně bojují za osvobození svých rodin a domácích zvířat od neústavních zásahů do jejich soukromých životů a také neustále svým zastupitelům píší, scházejí se s nimi, prosí o diskusi a zasílají jim už dokonce právní analýzy, v nichž poukazují na nezákonnost vynucování čipování a na nelegální kontroly domácích zvířat konaných městskou policií včetně likvidační výše zamýšlených/nespravedlivých pokut. A právě tito svobodomyslní občané se rozhodnutím ostravských zastupitelů úspěšně posunuli na své cestě k definitivnímu ukončení tzv. „povinných“ implantací cizích elektronických předmětů do živých těl zvířat. Bude to však ještě nelehký souboj argumentů. Zástupci „čipovací lobby“ se jistě pokusí celý osvobozovací proces zvrátit nebo zcela zastavit a to včetně využití tzv. formálních důvodů.

Společenství webu Necipujtenas.CZ seznámilo na přelomu let 2013/2014 zastupitele Ostravy, poslance, senátory a další významné představitele ČR - dle své předchozí veřejné deklarace - s analýzou nezákonného vynucování čipování již označených zvířat včetně situace kolem nového Občanského zákoníku. Oslovilo v této věci (a dále kontaktuje) řadu významných osobností z České republiky i zahraničí. Získalo např. důležitou podporu od:


  • senátora Parlamentu ČR pana Miroslava Krejči - předsedy Výboru pro záležitosti Evropské unie



  • pana poslance a starosty Bolatic Herberta Pavery (TOP 09)



  • pana poslance a předsedy Poslaneckého klubu Parlamentu ČR pana Zbyňka Stanjury (ODS)



  • vedoucího vědeckého pracovníka Ústavu Experimentální botaniky Akademie věd ČR a krajského zastupitele Středočeského kraje (ODS), dlouholetého odborníka/specialisty na otázky zemědělství/životního prostředí pana RNDr. Mgr. Tomáše Vaňka, CSc.



  • ekonoma a předsedy strany Svobodných občanů (Svobodní) pana Ing. Petra Macha, Ph.D. včetně dalších členů této strany a kandidátů pro volby do Evropského parlamentu pro rok 2014



  • již zmíněného pana Jana Bechera z „Hnutí Ostravak“



  • Strany soukromníků České republiky skrze člena tohoto politického uskupení pana Jaromíra Tasáryho



  • dalších významných osobností v ČR, EU, USA, Ruské federaci i z dalších zemí. Mnoho z těchto lidských bytostí se srdcem/rozumem na správném místě působí ve vysokých společenských funkcích. Přirozeně si zatím nepřejí zveřejnit svá jména: projevují nám však svou plnou podporu a to nejen slovy, nýbrž především činy v praxi. Děkujeme Vám! :)


Ostravští zastupitelé v průběhu svého jednání 19. 2. 2014 navíc dále probrali upozorněni občana Petra Hadaščoka st. na vážné problémy ve věci předloženého návrhu Smlouvy o opatrovnictví psů (bod č. 19 pořadu jednání v bloku pana primátora). Tento dokument znevýhodňuje dobrovolnou lidskou péči o nalezená zvířata, konanou z dobroty srdce na vlastní náklady chovatele mimo aktivity městského útulku (úspora prostředků města, občanská konkurence útulku) a to až do doby stanovenou Občanským zákoníkem pro vyjasnění, komu pes vlastně patří. Veškerou svou vynaloženou péči (mimo nálezné) takto občan činí bez nároků na jakýkoliv honorář. Město bude podle návrhu smlouvy na výše uvedených dobrých lidech nyní vymáhat nestandardní poplatky za tuto jejich péči, které nemají z hlediska města přesně/taxativně vymezenou oporu v zákoně. Existuje obava, že chce město tímto způsobem tzv. ´vyřešit´ otázku výplat nálezného? Další smluvní ujednání nutí navíc občany k tomu, aby při své dobročinnosti strpěli neústavní a nikým přesně nedefinované kontroly svých soukromých obydlí: jde to proti Listině práv a svobod.

Petr Hadaščok st. také poukázal na nejasnosti kolem předávání jeho elektronické komunikace zastupitelům města Ostravy k náležitému projednání. Ačkoliv mu bylo patřičnými zaměstnanci ostravského magistrátu písemně sděleno, že byly všechny jeho podněty voleným zástupcům lidu řádně doručeny v polovině ledna téhož roku: přesto obdržel dopis z 12. února 2014 podepsaný náměstkem pana primátora Ostravy, ve kterém mu bylo sděleno, že se tak nestalo. Jeho Emaily se týkaly mj. nelegálnosti vynucování čipování (viz výše) a žádaly z toho důvodu krom jiného nové hlasování o zrušení „čipovací“ vyhlášky č. 9/2012 na zasedání zastupitelů dne 19. 2. 2014.

Interní zdroj z ostravského magistrátu - nepřál si být z pochopitelných důvodů jmenován (dále už nehodlal přihlížet takové nespravedlnosti) - k tomu pro kolegy ze Společenství webu Necipujtenas.CZ uvedl, že ostravským politikům legislativní argumenty pana Hadaščoka z jeho lednových Emailů tak „zřetelně zamotaly hlavu, že ani jejich nejlepší právní experti si s nimi nevěděli rady“. Proto prý potřebují více času. Využili tedy slovy „různé/zástupné a formální důvody“ k odložení projednávání návrhu pana Hadaščoka. Zákon o obcích č. 128/2000 Sb. v aktuálním znění jim přitom umožňuje (nikoliv ukládá) řešit občanské podněty dle § 16 odst. (2) písm. g) „BEZODKLADNĚ“. Magistrátní zdroj dále dodal: „Pokud by již měli v celé věci jasno, nedělali by s tím takové drahoty. Můžete to klidně nazvat třeba formou cenzury, jestli chcete.“

Wikipedie definuje cenzuru takto:

„Cenzura je kontrola a omezování sdělování informací - ať už předávaných mluveným slovem, tiskem nebo dalšími formami vyjadřování. Bývá zřizována státem, náboženskou organizací, armádou, vedením firmy apod. Slouží pro udržení ideologického monopolu, uchování státního, firemního či vojenského tajemství nebo uchování hlásaných morálních principů. Cenzura se obvykle týká veřejně sdělovaných názorů, ale v dobách nesvobody je kontrolováno i soukromé sdělování názorů. Součástí cenzury bývá i kriminalizace toho, kdo by se cenzuru snažil obejít. Cenzura je součástí praktik mocenských struktur prakticky celou lidskou historii.“

Pan Petr Hadaščok st. stejně nakonec dokázal tyto podivné praktiky jako svobodný/svéprávný a velmi inteligentní občan eliminovat tak, že přednesl svůj příspěvek a jasné názory v rámci programového bodu jednání zastupitelů č. 19.

Zástupce Společenství Necipujtenas.CZ totiž rozeslal vybraným zastupitelům Ostravy (kteří veřejně deklarují, že považují lidskou svobodu za velmi důležitou hodnotu naší civilizace) 18. 2. 2014 pokornou prosbu, aby nebyli diskutující občané při jednání města cenzurováni, aby jim nikdo jen tak z plezíru bez jasného zdůvodnění a komunikace s lidmi neodebíral slovo. Tuto iniciativu podpořil svým oficiálním vyjádřením mj. osobnosti výše uvedený poslanec PČR Herbert Pavera z TOP 09.

Ke cti „pana řídícího“ jednání ostravského Zastupitelstva budiž řečeno, že se touto prosbou nechal inspirovat a tentokráte k cenzuře/omezení svobody slova nedošlo. Občané dostali plný/spravedlivý prostor pro vyjádření svého názoru tak, jak by tomu mělo být ve svobodné zemi zvykem. Děkujeme! :)

Pan Hadaščok st. posléze veřejně na mikrofon neopomněl sdělit všem zastupitelům a oběma přítomným váženým pánům vedoucím činitelům městské i státní policie, že jeho zásadový/statečný/disentující/mírový/občanský odpor vůči bezcitnému a nezákonnému čipování a různým typům neférového jednání se stal předmětem nelibosti ´jistých temných individuí´. Jeho fence Nelince i jemu osobně někdo opakovaně vyhrožuje likvidací. Vyzval tedy všechny účastníky jednání Zastupitelstva, aby v případě své povědomosti o takovém nevybíravém zastrašování: bylo od podobných zlých kroků upuštěno.

Kolegům z Necipujtenas.CZ v kuloárech ostravské radnice pan Hadaščok st. sdělil: „Nikdy to nevzdám! Já ani moje rodina se nikým zastrašit nedáme!“ Jde podle něj o věc „výhrady svědomí/slušnosti/etiky/cti“, a „zlu se neustupuje“. Celý národ by se měl spojit proti tomuto „čipovacímu zlořádu“ a aktivně se mírovými/slušnými prostředky bránit tak, jako to dělají lidé v Ostravě a dnes již v mnoha dalších městech i vesnicích ČR. Nechť světlo naděje konečně zasvítí celé utlačované České republice i Evropské unii.

Níže se můžete seznámit s komentovaným přepisem části audionahrávek z oficiálního/veřejného zasedání ostravských zástupců lidu ze dne 19. 2. 2014 v dopoledním bloku, obzvláště se zřetelem k úvodnímu jednání, dále k bodu č. 7 s názvem „Žádost Spolku Lungta o podporu mezinárodní kampaně „Vlajka pro Tibet“ a vyvěšení tibetské vlajky na budovu Radnice města Ostravy dne 10. 03. 2014 “ a především k bodu č. 19 s názvem „Návrh na nové vzory dokumentů" Útulku pro nalezené psy v Ostravě-Třebovicích" a pověření ředitele Městské policie Ostrava k rozhodování a uzavírání smluvních vztahů“.

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/media/tiskova-prohlaseni-aktuality/