proti konání Rally Vrchovina 2013, konkrétně RZ Mýtinky – Návary

Jan Procházka

/ #11 Re: Re: Důvod?

2013-03-28 23:40

#6: pavouk33 - Re: Důvod?

Mám tento kraj rád. Je tu krásná krajina, v zimě zima, v létě příjemně.

Motory, které jsem zmínil, se na závodech nevyvíjí. Závodní speciály jen ukázaly, že to funguje a až poté se začaly vyvíjet civilní verze. Jedny z prvních přeplňovaných motorů (2x turbo + kompresor) měly objem 2 l a výkon přes 300 koní. (Éra kategorie B - a TO byly monstra)

Ohrožení a obtěžování ostatních vyloučit nelze nikdy. Jednak proto, že neštěstí se stávají a když je někdo blbej, tak mu nepomůže žádná ochrana. Druhak proto, že kohokoliv může cokoli obtěžovat. Třebas i barva fasády.

Na zabezpečení průběhu rally Vrchovina (dříve Vysočina)  spolupracovali dobrovolní hasiči a předpokládám, že letos také. Co vím, tak to nejsou taková jelita, jako při posledním neštěstí (Uherský Brod?). Naprostá většina zraněných a mrtvých na rally si za to můžou sami svojí blbostí. Blbostí, že přeceňují své schopnosti, svůj odhad, že podceňují varování a ignorují rady a zákazy.

Zakážeme elektrické vlaky jen proto, že nějaký blb vlezl na střechu vagónu a zabil ho proud? Zakážeme vysokorychlostní vlaky je proto, že si někdo krátil cestu přes koleje a srazil ho vlak?