proti konání Rally Vrchovina 2013, konkrétně RZ Mýtinky – Návary


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-03-25 12:14

Nesouhlasím s konáním auto-rally v překrásné přírodě České Kanady. Jedná se o závod ohrožující lidské životy a svým průběhem do značné míry naruší klid už tak zesláblé zvěře po dlouhé nekončící zimě.
Kremla

#2

2013-03-27 20:07

Uspořádat ve stejné oblasti závody psích spřežení, kdy touto krajinou tiše ťape cca 50 spřežení, se stává v posledních letech téměř neřešitelným problémem a musí se k tomu vyjádřit spousta institucí i jednotlivců. Uspořádat rally, kdy se stejnou krajinou dvakrát denně prožene 100 řvoucích monster žádný problém není, nikomu to nevadí a nikdo se k tomu vyjadřovat nemusí. Čím to asi bude? Že by "výjmečně" peníze? Jdu blejt velebnosti!!!
Lucie

#3 Děkuji

2013-03-27 23:24

Děkuji všem, kdo sdílejí a šíří dál.
Jan Procházka

#4 Důvod?

2013-03-28 00:05

Která část se vám nelíbí? Vychází to převážně na les a mezi loukami.

Nejrizikovější to je v Návarech, kde jsou ale 3, slovy tři, šikany, krátce po sobě. Takže rizikové místo jedno - první levá zatáčka po dlouhé rovince, takže pokud tam žádnej kretén nevleze, tak se přinejhorším rozbije auto a ohrozí posádka - jejich riziko jejich podnikání.

PS: Bez těch vašich "monster" by nebyly malé přelňované motory (Fabia 1.2 TSI, 1.9 TDI,...) nebyly by auta s pohonem všech kol (Subaru, Octavia 4x4,...)

PPS: Myslíte si, že uspořádat Rally funguje tak, že si někdo v pátek řekne "Fajn, uspořádáme Rally." a v sobotu se jde závodit? Zkuste uspořádat Rally Staré Město, uvidíme jak pochodíte...
Lucie

#5 Re: Důvod?

2013-03-28 07:18

#4: Jan Procházka - Důvod?

Pane Procházko,

víme, kudy trasa vede a jakou krajinou prochází. Osobně nemůžu říci, že se mi nelíbí jen část. Nedovedu si představit, že dnes už 79 přihlášených posádek bude projíždět celým úsekem, který vede loukami, následně lesem, a před samotnou vesnicí se opět vynořuje mezi pastviny. Silnice je ve všech částech extrémně úzká, její povrch rozhodně ne jednolitý pevný asfalt, těsně lemovaná porostem. Nepřijde mi v žádném ohledu bezpečné konat v takových podmínkách rychlostní zkoušku.

Vesnice samotná je kapitolou sama pro sebe. Z jakého důvodu mají lidé, co tam žijou, tolerovat jeden den v roce průjezd takového množství aut, které normálně projede za cca 4 měsíce? Argument s absencí trvale bydlících obyvatel nepovažuji za relevantní, tento "ukazatel" mi přijde sám o sobě dost přežitý.

Technickou poznámku přeskočím.

K poslednímu bodu - je mi jasné, že uspořádat takovouto akci je časově i organizačně náročné. Tím více mi přijde podivné, že o jejím konání může rozhodovat zastupitelstvo obce týden před jejím začátkem...

pavouk33

#6 Re: Důvod?

2013-03-28 13:06

#4: Jan Procházka - Důvod?

Milý Honzo!
Většina z nás zvolila toto místo proto, že tu je klid a čisto. Je nám zcela jedno, jak by VW testoval vyvíjené motory. Stejně je nám zcela lhostejné jak ty si budeš vyrábět adrenalin, bude-li to na uzavřeném soukromém pozemku s náležitými opatřeními, která vyloučí ohrožení a obtěžování ostatních. A to rozhodně není ani v Návarech, ani nikde jinde v našem regionu.


Nepřihlášený uživatel

#7 Re: Re: Důvod?

2013-03-28 17:41

#5: Lucie - Re: Důvod?

Paní Lucie,

zcela jistě máte k dispozici od pana Ing.Jaroše přípravné materiály k zastupitelstvu obce. Informace o závodu byla z Třebíče odeslána 3. února. Tedy cca 2 měsíce před konáním závodu. Moc bych Vás prosil, abyste rozlišovala co a kdy může zastupitelstvo a za co (v tomto případě informačně) je odpovědný starosta obce. Asi Vám nemusím vysvětlovat, že alespoň někteří zastupitelé informace nedostávají vůbec. Viníkem této situace není zastupitelstvo, jehož jsem členem, ale někdo úplně jiný. Nazývejte, prosím, věci pravým jménem! Děkuji Vám. Miloš Mikulášek, zastupitel.

Mihal

#8 Rally

2013-03-28 20:29

Takže

zaprvé) Rally neohrožuje lidské životy. Ohrožují se samotní lidé, kteří se cítí nadlidsky a postaví se metr od cesty, v místech, kde se jede rychle.

2) Rally neškodí. Auta mají všemožné prvky, aby neznečišťovala ovzduší. Škodí lidé, kteří nejsou schopni vydržet 2x 3 hodiny, jeden den za rok automobilový závod. Tito lidé (jako vy) se považují za velmi rozumné, ale potom úmyslně narušují průběh závodu stylem: "já jsem na vlastním pozemku a budu se dívat na závod odkud chci", dokonce jsem zažil, že někdo postavil úmyslně do cesty auto, aby zabránil průjezdu závodních vozidel. Bába, která nevyleze celej rok z baráku v době konání závodu najednou musí jít plkat za kamarádkou atd. Jak se můžou takoví lidé považovat za rozumné, když dělají takové věci? Co je to za problém vydržet pár hodin jednu sobotu v roce být doma? 

3) Je dokázáno, že zvěř se vrátí do normálu po dvou dnech. Hluk, který závodní auta vydávají je nejdůležitějším bezpečnostním prvkem (když auto slyším, vím, že se blíží a připravím se na průjezd).

4) To, že se jede i na úzkých cestách všemožných povrchů a kvalit, v lesích, městech i vesnicích. Na asfaltu, šotolině i sněhu. Za sucha i deště. To je prosím rally! Funguje to tak v každém státu světa. Naposled minulý víkend při mistrovství Evropy na Kanárských ostrovech.

5) Akce se neschvaluje týden před závodem. Bydlím v místech, kde se pojede ve druhé polovině roku a předběžnou trasu obec zná už dnes.

6) U nás díry v cestě zalepil až organizátor závodu. Do té doby si tam osobní auta vylamovala kola.

7) Ať se v obci třeba sere, když si to tam schválí a ostatní, kteří tam nebydlí do toho nemají co kecat.

Lucie

#9 Re: Rally

2013-03-28 23:08

#8: Mihal - Rally

Pane Mihale,

upřímně, těžko se mi reaguje na napsané řádky. Mám pocit, že argumenty pořád proplétáme dokola.

Tedy:

1. Rally ohrožuje lidské životy. Události minulých let jsou toho důkazem. Tam, kde někdo umírá, je něco prostě špatně.

2. Technické věci nesvedu posoudit (míru znečištění ovzduší). Zvládnu však reálně nahlédnout na své jednání a osobně vím, že rozhodně nemám potřebu "narušovat průběh závodu stylem: já jsem na vlastním pozemku a budu se dívat na závod odkud chci, stavět úmyslně do cesty auto, ani babsky plkat s kamarádkou." Díky za věkové zařazení, mimochodem, ještě mi nebylo ani třiatřicet.

Ano, je pro mě problém vydržet pár hodin jednu sobotu v roce být doma. Jsem divná?

3. Zvěři na uklidnění dáváte dva dny a zdá se Vám to málo. Děláte si srandu?

4. Jízda na veškerém povrchu - fajn, jezděte si. Mám s tím jedinou potíž. My se pak musíme domů dostat standardně. Když tu projede třikrát stovka aut, jak se to asi na cestě podepíše? Už teď je v dost neupraveném stavu. Jak bude vypadat po rally?

5. Schvalování v dostatečném časovém předstihu nesvedu posoudit. Nejsem ani zastupitel, ani veřejně činná.

6. Jen dobře. Kéž by to tak bylo i zde.

7. Poslední větu si strčte za klobouk! Vulgarismy a zcestná prohlášení opravdu nepatří do konstruktivní diskuse.

Jan Procházka

#10 Re: Re: Důvod?

2013-03-28 23:20

#5: Lucie - Re: Důvod?

 

Předpokládám, že se pojede stejně jako loni, předloni a dále do minulosti. Tedy že jednu rychlostní zkoušku závodníci absolvují dvakrát. Pokud mě pamět neklame, tak se jezdí v minutových rozestupech.

Je tedy tak strašlivá oběť přečkat ten jeden den dvakrát hodinu a půl? Různý povrch je právě specifikem rally. Úzké průjezdy taktéž - a posádky o těchto místech ví. Jednak z itineráře, druhak ze zkušební jízdy. Viděla jste kde se jezdí rally ve Finsku, Řecku, Německu či Velké Británii? Na štěrkových cestách, v Anglii jsou spíše bahnité. Je to o tom, jak se posádky dokáží s nástrahami vyrovnat, tedy dojet do cíle.

A z jakého důvodu mám já tolerovat podzimní kanonádu střelců - myslivců?  TO, že za jeden den projede tolik aut, co jindy za 4 měsíce je stejně zcestné, jako argument, který se mi snažíte vtlačit do úst, argument, že je tam málo místních. Tato auta jsou odlehčená a prázdná. Jediné, co té silnici udělají je to, že ji buď zanesou hlínou z příkopu, nebo že zvýrazní praskliny a výtluky.

Poslední bod již byl dementován.

Jan Procházka

#11 Re: Re: Důvod?

2013-03-28 23:40

#6: pavouk33 - Re: Důvod?

Mám tento kraj rád. Je tu krásná krajina, v zimě zima, v létě příjemně.

Motory, které jsem zmínil, se na závodech nevyvíjí. Závodní speciály jen ukázaly, že to funguje a až poté se začaly vyvíjet civilní verze. Jedny z prvních přeplňovaných motorů (2x turbo + kompresor) měly objem 2 l a výkon přes 300 koní. (Éra kategorie B - a TO byly monstra)

Ohrožení a obtěžování ostatních vyloučit nelze nikdy. Jednak proto, že neštěstí se stávají a když je někdo blbej, tak mu nepomůže žádná ochrana. Druhak proto, že kohokoliv může cokoli obtěžovat. Třebas i barva fasády.

Na zabezpečení průběhu rally Vrchovina (dříve Vysočina)  spolupracovali dobrovolní hasiči a předpokládám, že letos také. Co vím, tak to nejsou taková jelita, jako při posledním neštěstí (Uherský Brod?). Naprostá většina zraněných a mrtvých na rally si za to můžou sami svojí blbostí. Blbostí, že přeceňují své schopnosti, svůj odhad, že podceňují varování a ignorují rady a zákazy.

Zakážeme elektrické vlaky jen proto, že nějaký blb vlezl na střechu vagónu a zabil ho proud? Zakážeme vysokorychlostní vlaky je proto, že si někdo krátil cestu přes koleje a srazil ho vlak?

Jan Procházka

#12 Re: Re: Rally

2013-03-29 10:07

#9: Lucie - Re: Rally

Jelikož s panem Mihalem v mnohém souhlasím, zkusím Válecos vyvrátit.

1. Jestliže rally ohrožuje životy, tak je ohrožuje i železniční doprava, lesnictví, MHD, myslivost, zamědělství, cyklistika i Kremlou vychvalované závody se psím spřežením. Zakažme to tedy! Trochu ujeté, není liž pravda? Chyba je opravdu v těch blbcích, kteří přechází přes trať, když jede vlak,  očumují kácení stromů, myslí si, že trambaj zastaví na 20 cm, myslí si, že je to dobrý nápad se procházet během leče, schrupnou si v kukuřičném poli, když sklizeň... Umírá se - to je, mimo jiné, jedna stránka života.

2. Neberte si to osobně, nepsal o Vás. Psal o "obyčejných" lidech a o svých zážitcích s nimi. Mnohému by pomohlo to, kdyby organizátoři měli právo legitimovat a zadržet osoby. Alepoň na 120 minut.

3. Ano jste. Divná a netolerantní. Bydlím na koleji a nelíbí se mi "chodbárny", při kterých jsou chodby plné, řev šílený a na konci všude nablito a vystříkaný hasičák. Koná se to tu 2x do roka (mj. tzv. vítání prváků). Bohužel to ke koleji tak nějak patří a ten den se to dá překousnout. A kdo říká, že nesmíte NIKAM? Auta se Vám budou pod barákem prohánět 2 krát 90 minut - je tak těžké buď jít na výlet - třeba na landštejn, nebo ke Kunžaku k "Prdeli" - než přijedou na Vaší RZ, nebo si počkat až skončí a vyrazit "v pauze"?

4. Znáte cestu Rožnov - Jitra - Kunžak? Ten úsek s novým povrchem, tedy od křižovatky Matějovec x Rožnov x Kaproun x Zvůle ke křižovatce Rožnov x Kunžak x Nový Svět. Na tomto úseku se Rally nikdy nejela a přesto je, dámy prominou, zasraná kamením od krajnice a blátem z lesní cesty. Rally není armageddon, ani Carmageddon (TM). To kamení jsme si tam "najezdili" sami tím, že zajedeme v té zatáčce mimo asfalt. Blátíčko (po dešti úžasný mejdlíčko) je zase navoženo lesáky při těžbě dřeva. Když se po deštích vyhrabe traktor z pole na silnici tak ty dvě brázdy hroud, co mu opadávají z kol, jsou mnohem horší, než to, co nametou závodníci.

5. Tady asi bude ten problém. Seřvěte svého zastupitele, že to schválil a nic Vám neřekl. To opravdu není chyba organizítorů a fanoušků rally.

6. Je to o lidech - Vy, odpůrci rally, nebo alespoň vy, stěžovatelé na ničení silnic, apelujte na své zastupitele, aby vyjednali nápravu silnic (cest) či přispěli do fondu oprav. Tady to má účinek jako prd komára na chod vesmíru.

7. Upustím li od vulgarismů, přseněji hrubostí, tak zbytek tohoto bodu zcestný není. Co je Pepikovi ze Žizkova do toho, jestli se v lesích u Landštejna koná nějaký závod? Stejně tak vám může být naprosto ukradené, jestli se dům, kde ten Pepik bydlí, bude malovat na růžovo, nebo na zeleno. (Za předpokladu, že Pepik nemá chalupu či příbuzné u trati a naopak, že vaše babička nebydlí s Pepikem v jedné ulici).

PS: Dám Vám takový domácí úkol: Zajděte si za svým zastupitelem a zjistěte si, jak to vlastně celé probíhalo. Předpokládám, že to nebude "Zdravíčko, starosto, chtěli bychom si zazávodit tuhle na silnicích"; "Cajk chlapi, tak ať vám to o víkendu jezdí."

Mihal

#13 Re: Re: Rally

2013-03-29 14:07

#9: Lucie - Re: Rally

Znovu napíši, že rally nevinné lidské životy neohrožuje! Když se něco při rally stalo, stalo se to vždy dobrovolným přihlížejícím, kteří až na jeden případ vždy neuposlechli pokyn (radu) pořadatelů a postavili se do prostoru označeného za ZAKÁZANÝ. O životech závodníku nebudu ani mluvit. Ti jsou si určitého rizika, že mohou někde havarovat vědomi.

Že jednu necelou sobotu nejste schopna vydržet doma? To jste opravdu divná a nepřizpůsobivá. Svět není jenom o vás a každý prostě musí někdy něčemu ustoupit. Ať se mu to líbí nebo ne. Je to život.

O zvěři jsem mluvil pouze v případě, že se těsně přiblíží závodnímu automobilu. Takové zvěře není mnoho. Na zvuky motorových pil a traktory je navíc zvěř zvyklá. O těch dvou dnech jsem se dočetl na odborném Rakouském webu, který se speciálně věnoval tomuto tématu, když se čeští aktivisté snažili zabránit závodu v Rakousku.

Nebylo by lepší protestovat proti kácení zvířecích domovů a následnému nakládání se dřevem? U nás na podzim pokáceli kus lesa, odvezli si klády a potom udělali asi 10 velkých ohnišť a všechno zbylé dřevo spálili přímo v lese. Přitom polovina obyvatel naší obce přes zimu topí převážně dřevem.

Jeden Nizozemský závodník, když přijel do ČR závodit v rámci mistrovství Evropy před závodem řekl, že tak rozbitý a uskákaný asfalt ještě neviděl. To řekl před závodem, takže závod tam ty díry neudělal.

Dřív (před rokem 1990) lidem takové akce nevadily. Trénovalo se přímo v závodních vozech, tratě vedly i těmi nejužšími uličkami vesnic, žádné zpomalovací retardéry(dnes kvůli rychlosti současných vozidel nutnost) startovalo se v 5 hodin ráno a končilo se třeba o půlnoci, přesto lidi byli nastoupeni ve 4:30 před barákem a těšili se z ojedinělé akce. Diváci nadšeně stáli uprostřed cesty a těsně před závodním vozidlem se rozestoupili. Dnes se diváci v jim určených místech ženou 50 metrů od trati a proto chodí jinam, do míst, kde nejsou pod takovým dozorem. Navíc současní lidé nemají respekt ani před rychle jedoucím závoďákem a spoléhají, že se auto za bezpečnostní pásku nemůže dostat, že za ně bude někdo zodpovídat. Je to všechno jen o zdravém rozumu a respektu. Tohle je chyba, která vás nezajímá, ale která by se měla změnit, protože jinde ve světě to tak je.

Poslední věta v mém prvním příspěvku je sice vulgární, ale naprosto trefná. Vysvětlil to pan Procházka.

Kremla

#14 Zastánci rally

2013-03-29 22:05

Vážený pane Procházko, svým zařazením mushingu mezi sporty ohrožující lidské životy jste mě opravdu rozesmál.
Snažíte se nás odpůrce akce utlouci argumenty, že vlastně o nic nejde, nebezpečí nehrozí a vše je v obecném zájmu, tedy v nejlepším pořádku. Z Lucie jste udělali nepřizpůsobivou osobu, která má problém vydržet jeden den roce konání vámi obdivované akce. A to je právě to, co mi vadí.
Nebýt Lucie, dodnes nikdo neví, že se v našem okolí má něco takoho konat, protože všichni ostatní zainteresovaní vůbec neřeší to, že by o tom místní, nebo chalupáři, měli vědět. Informace nejsou nikde žádné!
A teď z jiného soudku. Jsem člověk technicky založený a proto bych měl zájem vidět závodní auta v akci, tedy při rychlostní zkoušce a ne při průjezdu kolem našeho baráku ve Veclově. Jak se mi zatím podařilo zjistit, celá trasa RZ je pro diváky nepřístupná a nemám tedy nárok. To je podle mého šalamounské řešení průserů z minulých let, zakážeme divákům přístup na trať RZ!
Prosím tedy Vás, příznivce rally o radu, kdy mohu vidět auta v akci. Na oficiálních stránkách akce jsem přesměrován na jakosi stránku o bezpečném chování při rally, ale konkrétní informace nejsou veškeré žádné. Na to, že se pořadatelé v tiskových zprávách prsí tím, že prioritu je informovat fanoušky a diváky, tak informovanost týden před konáním akce je nulová. Zato se podrobně dozvíme, kolik a jak slavných posádek je přihlášených a na co se můžeme těšit. A kde, v jedné ze zpráv jsem se dozvěděl, že na startu ve Slavonicích a v depu v JH.
Trochu mi to to připomíná situaci, jako kdyby byl pořádán letecký den, na kterém se nesmí létat, protože by letadlo mohlo spadnout mezi diváky, nebo si zalétáme, ale bez diváků.
Pro koho se tedy podobné akce pořádají? Pouze pro účastníky? Pokud ano, tak se opravdu přesuňte na soukromé pozemky, třeba do vojenských prostorů a tam si užívejte adrenalín dle libosti.
Mihal

#15 Re: Zastánci rally

2013-03-29 23:15

#14: Kremla - Zastánci rally

Jestli je to na rally Vrchovina opravdu tak nemohu posoudit. Mohu ale napsat, jak to fungovalo u nás. Naše soutěž však byla z kalendáře rallysprintů vyřazena.

Začalo to přípravou trasy. Na cestu byly nastříkány číslice (na každou křižovatku, případně každých 200-500 metrů), kde budou pořadatelská místa. Asi měsíc před závodem bylo hlášení obecního rozhlasu, že obec schválila pořádání motoristické akce. Na autobusových zastávkách a informační tabuli byl vylepen velký plakát s fotkou auta a časovým harmonogramem soutěže. Byly zalepovány díry na silnici. Asi 14 dní před závodem se na KAŽDÝ sloup v obci podél trasy závodu vylepil leták, že se bude konat rally, od kdy - do kdy bude uzavřená cesta, kdy se budou konat seznamovací jízdy atd. Cca týden před závodem dostal každý dům do schránky list s pokyny pro diváky, s prosbou slušného chování, poslouchání rad pořadatelů a poděkováním za vstřícnost obyvatel. Bylo další hlášení obecního rozhlasu s důležitými informacemi (dobou uzavření silnice, podrobnou trasou závodu, že se ve čtvrtek a v pátek před závodem bude pohybovat větší množství aut než je zvykem(seznamovací jízdy) atd.). V obchodě byly vystaveny programy soutěže a plakáty. Program stál bohužel 10-20 korun, takže už jen proto si ho neznalí, odpůrci a hlavně důchodci nekoupili. Asi jediná chyba, ale dnes není zadarmo nic. Fungoval přehledný web organizátora závodu. Rádia informovala o netradiční akci v okresu.

Také byl občanům nabídnut výdělek 200-500 Kč (nevím už přesně kolik), že budou proškoleni a mohou dělat pořadatele (tzn. hlídat diváky, aby nestáli v nebezpečných místech). Je to blbá práce, ale i tímto způsobem se lidé o akci dozvěděli. U nás také byla jedna rychlostní zkouška zakázaná pro diváky. Byla však ve vojenském prostoru! Jak je to u vás nevím.

Po loňských tragédiích neposlušných diváků se očekává, že letos se diváci nebudou moct pohybovat všude. Tohle ale nechápu, protože jim přece nemůže nikdo zakázat, aby nevstupovali do veřejného lesa. Pokud tak učiní, mělo by to být pouze na vlastní nebezpečí. Tohle přehnané (až úsměvné) zabezpečování povede k přesunům diváků z nezajímavých diváckých míst (protože se bude stát tak daleko, že nepůjde na auto ani vidět přes nepřesunutelné překážky(stromy, domy, atd.) jinam v průběhu závodu, kde nebudou pod takovým dohledem. V tomhle se bohužel dělá chyba. Je to ale asi kvůli bulvárním TV Nova, Prima, deníku Blesk apod.

Pokud tohle nebylo na rally Vrchovina splněno, nebo bylo splněno jen z poloviny, tak nevím proč byla vyřazena naše soutěž a vaše zůstala. Pokud se tyto akce nebudou dělat pro diváky, ztratí to tu jedinečnost rally pro kterou je tak milována a zároveň nenáviděna. Ačkoliv jsem velký fanoušek tohoto sportu a je to moje absolutně největší záliba, musím se zármutkem uznat, že v takovém případě bude lepší opravdu jezdit jinde. Pokud to však dále bude přístupné pro lidi, nevidím důvod, proč by to ten jeden den za rok nešlo vydržet.

Že by se např. stížil příjezd sanitky k infarktu starého občana nehrozí. Sanitka je na startu každé rychlostní zkoušky i v cíli, takže je na místě mnohem dříve než kdyby jela až z města. Kvůli autobusům se některé závody taky bohužel přerušují. Je to docela komické, když je přerušený závod a vidíte jak jede prázdný autobus tam a za chvíli prázdný zpátky. Často se mění harmonogram kvůli věřícím, kteří nechtějí přijít o svoji chvilku modlení. Rychlostní zkouška se už rušila kvůli vzácné žábě. Rally prostě ustpuje jak nejvíce je to možné. Bohužel byla vyhnána z hor, takže se přesunula do více obydlených oblastí. Podívejte do historie. Startovalo se v 5 ráno a končilo se o půlnoci a to závody probíhaly celý víkend. Jezdilo se v CHKO a podobných místech. Trénovalo se se závodničkama a tolikrát, kolikrát uznal každý jezdec za vhodné. Dnes má jezdec k zapsání trati dovolené jen 3 (na velkých závodech 2) průjezdy rychlostní zkouško. Musí mít civilní vůz a musí dodržovat předpisy. Je sledován GPS, navíc policisté na neposlušné jezdce při seznamovacích jízdách vyloženě čekají. Závodní auta se stavěly na koleně. dnes musí splňovat tolik předpisů, že se to dooma postavit nedá. A přesto si nikdo si dřív tak nestěžoval. V Monaku a Barceloně se kvůli závodům Formule 1 uzavírá na celý týden centrum města a v ČR je problém uzavřít na 3 hodiny obec.

Ještě doplním, že povinnost každého občana je informovat se o dění v jeho obci! Proto jsou informační tabule, autobusové zastávky a různé další plochy.

Kremla

#16 Mihal

2013-03-29 23:47

Pokud je to co píšete pravda, což nehodlám zpochybňovat, tak tady se dodnes neděje naprosto nic a jak jsem psal, nebýt Lucie a pátrání na internetu, tak víme úplný kulový. A to je další věc, která mi dost vadí, pokud by tu proběhla kampaň tak jak píšete, asi by to spousta lidí neřešila a smířila se s tím.
Obecní rozhlas sice v Návarech, ani ve Veclově nemáme, ale poučení v Jednotě bych si zcela určitě všimnul a vzal bych ho na vědomí.
Nevím čí je to starost, ale předpokládám, že organizátora soutěže.
Lucie

#17 Re: Re: Zastánci rally

2013-04-02 18:49

#15: Mihal - Re: Zastánci rally

Pokud je to, co píšete pravda, tak se vážně obrátím s dotazy na zastupitele...

Ploužící se dědek

#18 Sraz dědků a babek

2013-04-05 08:52

Vy jste lidi opravdu arogantní debilové!!! Ta procházka důchodců byla známa dříve než rally Vrchovina? Konala by se procházka, kdyby se tam rally nejela? POCHYBUJI! Tváříte se jako rozumní lidé, ale jste arogantní, namyšlení primitivové. Nepřizpůsobiví blbečci, co nejsou schopni ustoupit čtyřhodinové akci a jako hrdinský čin budete dělat naschvály a problémy organizátorům. To vám teda gratuluji!
Ploužící se dědek

#19 Sraz dědků a babek

2013-04-05 08:56

Vy jste lidi opravdu banda arogantních trotlů!!! Ta procházka důchodců byla známa dříve než rally Vrchovina? Konala by se procházka, kdyby se tam rally nejela? POCHYBUJI! Tváříte se jako rozumní lidé, ale jste arogantní, namyšlení primitivové. Nepřizpůsobiví blbečci, co nejsou schopni ustoupit čtyřhodinové akci a jako hrdinský čin budete dělat naschvály a problémy organizátorům. To vám teda gratuluji ubožáci!

Nepřihlášený uživatel

#20 Re: Re: Rally

2013-04-05 11:55

#9: Lucie - Re: Rally

Milá paní Lucie píšete že tam mate silnici v dost špatném stavu už ted , tak si uvědomte že pokud by se tam jela rychlostní zkouška tak mohlo obecní zastupitelstvo tlačit na pořadatele aby ji po závodech opravilo , ale tím že jste docílili zkracení RZ tak přes tu vaší dědinu ty auta pojedou stejně , ale už to nebude RZ ale přejezd po normalni veřejné komunikaci a obec nedostane ani nudli

A dalši věc k tomu jak je rally nebezpečná , mužete mi ukázat jediného jezdce který úmyslně havaroval aby někomu ublížil ?? já teda žádnýho neznám , ale znam jiný sporty kde je toto uplně normální třeba hokej a jeste to ani neni nedovolený zákrok , ale na hokej se vlastně špína kydat nesmí

A prezentace rally v tv nova "umírali neviný diváci" je naprosto scestná , žadný neviný divak není , pokud se přišel na rally podívat tak se jí učastní jako divák a podle toho se musí chovat a nespolíhat se jen na pořadatele ale taky používat to co má v hlavě pokud tam něco má

A je strašně zajimavý že se vlastně rally nikomu nelíbí kažký je proti a jen zavrčí motory tak všichci stojí napáskovaný u plotů a čumí jak vyvoraný myši

Takže závěrem to nejdůležitější : KDYŹ SE VÁM RALLY NELÍBÍ TAK NA NI NECHODTE a nevnucujte svůj názor jinejm , mě se nelíbí fotbal a hokej tak tam taky nelezu a taky svůj názor nikomu necpu

Majk

#21 20

2013-04-05 12:35

20 podpisů, k tomu není co dodat. Myslím že tahle petice je směšná
DolaR

#22 Petice

2013-04-05 12:59

Směšná petice ... Pár zakomplexovanych a nemocnych lidi
Velebnost kníže pán

#23 Re:

2013-04-05 14:11

#2: Kremla -

Velebnosti jděte klidně blejt, to ti nikdo nezakazuje.

Každý uznává jiný sport, třeba já nemůžu vystát fotbal, tenis nebo golf. Ty holt zase auta.

Nicméně doba ledová právě začíná, takže "to ce klíd"...

Berca206

#24 Už se na zítra těším

2013-04-05 14:22

Už se těším na krásnou rally na pěkné trati, v pěkné krajině. S tou ochranou přírody, když tam může celej rok stát chata, ke který jezdí celej rok chatař svojí Fábii HTP, tak proč by tam jednou za rok nemohlo projet 100 silnějších aut. Škody nadělaj rozhodně míň než ten chatař během roku. Navíc odjedou, kdežto chata przní krásnou krajinu celoročně.
Neutrální občan

#25 Re:

2013-04-05 15:36

#1: -  

 

#8: Mihal - Rally

  bod  1    je  u  vás  blbost  . -ano  kde  se  umírá  je  te  špatně  tak  třeba  zrušte  myslivce  tam  se  umírá  ve  velkým  , protože  se  postřílí  atd. zrušte  fotbal  - hokej   poslední  dobou  je  už  plno  mrtvích taky  atd.   Jinak    kdyby  lidi  dodržovali  pokyny  pořadatele na  rallye   a  nehráli  si  na vesnický  frajery já  tu  bydlím  a  po  mě  potopa     ve  vsi  taK  BY  BYL  KLID  A  BEZ  SMRTÁKŮ vis  nedavno   .

bod  5  SCHVALOVÁNÍ  a  seznamování  PŘEDSTAVENSTVA  ,  -   které  jste  si  zvolili  v  obci  .   ŚCHVALOVACÍ  A OZNAMOVACÍ   povonosti     dává   pořadatel    minim. 4-5 měsíců před  závodama  VŠEM  ORGANIZACÍM  - policie , obecný  úřady  ,  cestáři  ,  majitelé  podemku    ,  majitelé  silnic  ,  lékaři  atd  a  je  jich  ještě  plno  .  .2.3  měsíce  před  závodama  se  všechny  povolení  dají  dohromady  a pošle  na  FAS ,  nebo  FIA   atd.ŽÁDNÝ  14  DNÍ nebo  5  NEDĚL jak  se  tu  nepřesně  píše . 

OSTANÍ  BODY  -  musím  se  jen  smát  ,  chcte  něco  kritizovat   a  nerozumíte  tomu  ani  nevíte  o  závodech a  její  organizaci  NIC    . Například  - nesvedu posoudit   ,  nesvedu posoudit  ,  atd.   Vy  kritizujete  jen  co  chcete   ,  jako  na  vesnici  u  piva  ,  tam  je  lidí  chytrých  . 

Já  jsem  třeba  rád  ,  že  se  to  tady  jede  , aspon  tu  není  nuda ,  důchodci   tu  srandu  neudělají   . Jinak  vám  to  vysvětlím  osobně  známe  se  dobře  .