proti konání Rally Vrchovina 2013, konkrétně RZ Mýtinky – Návary


Nepřihlášený uživatel

#26 Re: Re:

2013-04-05 16:17

#25: Neutrální občan - Re:

Neutrální občane, reaguješ na příspěvek č.9 paní Lucie? Nějak jsem to z toho zmatku v citacích nepochopil.

Kremla

#27 Poslední příspěvky

2013-04-05 16:17

Tak jsme se dozvěděli, že jsme arogantní debilové, trotlové, ubožáci, zakomlexovaní a nemocní lidé, Lucie je opět nepřizpůsobivá, protože od 6,00 do 18,00 se nemůže hnout z domu a proto vymýšlí směšné petice, protože nechce aby jí vlítlo auto do baráku. Kritizujeme něco, čemu nerozumíme a to že nám nikdo do dnes nic neoznámil je vpořádku a pořadatelé jsou dokonalí. Nebo je ta informovanost povinností zastupitelů?
Tu petici podepsalo 60 lidí a to co je na internetu je pouze přídavek.
Jen tak pro zlehčení, už dnes pži zkušebních jízdých skončilo auto mezi Návary a Veclovem ve stromě. Všimli jste si, že by odpůrci ve svých příspěvcích používali vulgarizmy?

Nepřihlášený uživatel

#28 Re: Poslední příspěvky

2013-04-05 16:42

#27: Kremla - Poslední příspěvky

Kde ses dozvěděl o tom, že by se chudinka nemohla hnout z domu? Jak můžeš vědět, že auto ve stromě má něco společného se závodem?

Kremla

#29 Re: Re: Poslední příspěvky

2013-04-05 16:51

#28: - Re: Poslední příspěvky

Pokud by RZ vedla přes obec, tak jediná silnice měla být od 6,00 do 18,00 uzavřena. Bylo to auto při zkušební jízdě. My si tykáme?

Pleskanec

#30 Re: Poslední příspěvky

2013-04-05 17:35

#27: Kremla - Poslední příspěvky

Milý panáčku, tady se toho Ploužícího dědka :-D tak trochu zastanu. Sprosťárny odmyslím, ale námitky odpůrců jsou velmi často opravdu úsměvné a celkem se podivuji tomu, co všechno jsou lidé schopni ze sebe vůbec vypustit za nesmyslné otázky. Vrchol všeho je potom ta zmiňovaná vycházka schválně uspořádaná v dobu, kdy se měl konat závod a naprostou náhodou po plánované trase závodu. Přece když obec něco odklepne a mě se to nelíbí, tak stáhnu ocas a chvíli to vydržím ne? (to je ta vaše nepřizpůsobivost). Lži jsou dalším faktem, který od vás vidím jen, aby bylo závodu uškozeno. Jednou napíšete, že jste nadšenec na techniku a na závodní auta se přijdete milerád podívat, ale na druhou stranu jste ten největší protestant proti závodu. Paní Lucie může z domu odejít klidně v pauze mezi průjezdy, v tom jí nikdo bránit nebude. Může odejít i v průběhu závodu (na vlastní riziko), ale asi chápete, jak by to zase podala TV Nova, Blesk a podobné, protože co je jinde ve světě na vlastní nebezpečí, tady někdo pořád hledá zodpovědnost za někoho.


Nepřihlášený uživatel

#31 Pane Kremličko

2013-04-05 17:51

Už jsem to psal na ewrc
Jste opravdu směšný s vaším sobeckým pohledem na svět, jakkolo chápu vaše obavy a výhrady. Co nechápu naopak vůbec je váš občanský postoj. Asi 300 lidí a jejich pár set, nebo tisíc kamarádů a diváků chtejí něco podniknot. Vás to (pokud se taky nebudu chtít podívat) zažene na 2x 2 hodiny zažene do chalupy, a v těch dvou hodinách nesmíte jet (stejně by jste nejel, ale co kdyby) za Tondou do Dačic. To je důvod, proč to těm ostatním pořádně osolíte , nebo nejlépe úplně zrušíte. A to jen proto, že odmítáte svá občanská práva, a to sezamovat se s rozhodnutím vaší obce, která o chodu obce vaším jménem a vaším volebním hlasem rozhoduje.jste smutně směšná figura
Kenny

#32 Napsal Kremla na ewrc

2013-04-05 18:31

Zápis zastupitelstva je jedna věc, ale já nemám povinnost se sním seznámit.

Poradatel nema povinnost ptat se jednotlivcu na povoleni zvlastniho uzivani pozemni komunikace. Rovnez nema povinnost jakkoliv informovat verejnost. Vy zase nemate povinnost poslouchat pokyny poradatele, nicmene vstup na uzavrenou trat a do zakazanych prostoru muze byt take kvalifikovan jako trestny cin obecneho ohrozeni. Timto koncim.
Kremla

#33 Re: Pane Kremličko

2013-04-05 18:31

#31: - Pane Kremličko

Pánové , pánové, jsem zde neustále napádán za něco, co není pravda. Několikrát jsem napsal, že bych rád viděl auta v akci a jediná věc která mi vadí je nedostatčná informovanost o celé akci. Jestli je to vinou organizátora, nebo obce jsem zatím nezjistil. Zato jsem zjistil, že celou rally lze sledovat pouze na pěti místech a ostatní jsou zakázaná. To mi příjde také dost smutné a bohužel se musím odvolat na svůj příspěvek výše. Pokud není akce pořádána pro diváky, nemá pro region význam.


Nepřihlášený uživatel

#34 Tak tedy znovu

2013-04-05 18:43

#33: Kremla - Re: Pane Kremličko 

Informace o akci je na webech akci blízkých. Na webech o rallye. Pokud třeba nechápete, proč celá trť není zveřejněná několik týdnů, nebo měsíců dopředu, je to i na vaši ochranu. Kompletně zveřejněnou trať by totiž skalní a nedočkaví fanoušci a možná i jezdci (ačkoli to mají svou sportovní autoritou výslobně zakáazané) navštěvovali a projížděli dříe, než jen v dnech konácí. Sice ne rychle ale asi rychleji než tam jeudí místní. Take jisté utajení je žádoucí, a je přímo na přání usedlíků. kteří nemají zájem, aby jim to přehnaně vrčelo okoo chapupy už měsíc před závodama. Takže to co vás irituje množství jiných lidí kvituje s povděkem. Znát to, člověk (závodníci , pořadatelé) se všem nezavděčí, i kdyby se rozkrájeli

 


Nepřihlášený uživatel

#35 Re: Re: Pane Kremličko

2013-04-05 18:49

#33: Kremla - Re: Pane Kremličko 

 A ta zakázaná místa. jdnak je to kvůli divákům, kteří nehodlají uposlechnot výzev pořadatelů....viz divácké maléry vminulosti. A také proto, že aby se divái mohli dívat, musí se k té silnici dostat. A dostat znamená v drtivé většině dojet autem. takže omezení na divácká místa je zas jen a jen  sohledem na bezpečnost neinformovaných a neinformovatelných diváků, a pak taky na ochranu okolí. Znám ten kraj. prostě e ta 500 aut okolo trati do lesů nevejde, a nemá vejít


Nepřihlášený uživatel

#36 Re: Tak tedy znovu

2013-04-05 18:55

#34: - Tak tedy znovu

Děkuji za vysvětlení a jsem schopen pochopit i váš názor. V zásadě mi nejde ani tak o to, jestli mi něco vrčí kolem chalupy, ale spíše o to, jaký je přístup pořadatele. Jak jsem již napsal na ewrc. možná by stačilo na ceduli o uzavření silnice napsat "Děkujeme za pochopení". Zdravím, Kremlička


Nepřihlášený uživatel

#37 Re: Re: Tak tedy znovu

2013-04-05 19:03

#36: - Re: Tak tedy znovu 

 No buďte upřímnější....kvůli tomu jste asi petici na zrušení nepodepisovali, že ne. Kvůli chybějícímu nápisu..... Znovu opakuji. Povinnot informovat neměl pořadatel, ale váš obecní úřad, který vydal povolení. Pořadatel dal vývěsky o uzavírkách. Zbytek si musíte vyřešit tam u vás ve vsi. Zní to drně, ale je to tak


Nepřihlášený uživatel

#38 RZ 3 a 7 zrušená

2013-04-05 19:13

Ještě vás pane Kremlička upozorním, že RZ 3 a 7 je zrušená z důvodu ledu na trati a nemožnosti použít pneu s hroty(tudíž kvůli nesjízdnosti a hlavně bezpečnosti). Dopisem vám to do schránky už asi do rána nedojde, tak si vás dovoluji upozornit touto formou. DĚKUJI ZA POCHOPENÍ

Nepřihlášený uživatel

#39 Re: Re: Rally

2013-04-05 19:28

Jaký to má smysl se neustále dohadovat? Lucii zřejmě rally nezajímá, nejspíše ji baví něco úplně jiného a je připravena pro to co baví naopak ji bojovat stejně tak vehementně jako proti rally. Nechci tady opakovat to, co už zde bylo řečeno a sice nebýt automobilových soutěží na kterých se testují nové díly, které se potom montují i do sériových aut, tak s trochou nadsázky ještě dnes jezdíme na žebřiňáku.  A co se bezpečnosti týká tak automobilová rally není o nic nebezpečnější než jiné sporty. Navíc sledovat rychlostní zkoušku jde každý na vlastní nebezpečí,stojí to přímo zakotveno v pokynech pořadatelů no a kdo neví kde je bezpečné místo, tak ať tam raději vůbec nechodí.

vladko

#40

2013-04-05 19:32

Již několikrát jsem četl zprávu o toulajícím se důchodci po trati závodu.Na vysvětlenou chci dodat,že se jedná o bezdomovce,kterému ještě není ani 30 roků.Bydlí již delší domu ve stodole ve Veclově.Všichni ve Starém Městě ho znají,včetně zastupitelů i policie.Na konání závodů ho zřejmě
nikdo z kompetentních lidí neupozornil.Je možné,že stejnou cestu podnikne i zítra.Z výše uvedených citátů usuzuji,že se možná jedná o člověka nepřizpůsobilého.
Sponzor

#41 p. Kremličko

2013-04-05 19:35

To, že nejste dostatečně informován o pořádání Rally Vrchovina je vaše blbost a ani vteřinu jsem nepochyboval, že je to pouze vaše výmluva. Pokud vím, vy jste hlavní pořadatel závodů psích spřežení a jste s místní samosprávou v denním kontaktu. A teď najednou nic nevíte. Pokud vím, tak i při závodech mašerů jsou průsery viz. pokousaná holčina v obličeji. Slyšel jste, že by se někdo zasazoval o zrušení těchto závodů? Prostě smůla, nešťastná náhoda, která se může stát i u jiných sportů. Když se sjedou desítky až stovky aut na vaše závody, tak to je v pořádku? Kremlo, vzpamatuj se a nepruď, nebo už ode mne nedostaneš na ty tvé kratochvíle ani vorla.
Tvůj sponzor.
Kremla

#42 Re:

2013-04-05 19:45

#40: vladko -

Vážený nepřihlášený uživateli, jelikož jsem alespoň částečně počítačově gramotný, tak o tom, že bybyla zrušena RZ 3 7 vím, nicméně děkuji za informaci.

Ad Vladko: náš Veclovský bezdomovec asi opravdu nebude informován o pořádání závodu a poku vím, tak v sobotu ráno chodí pravidelně na "nákup" do Starého Města, takže doufejme, pokud se trasa nezmění, nestane se obětí některé vylekané posádky.:)

Kenny

#43 Tak tedy jeste nekoncim

2013-04-05 19:50

S radosti se vykaslu na zakony a zvolim lidsky pristup. Nikdy jsem u vas na soutezi nebyl, tak nevim, jak to chodi zrovna tam. Ale i u nas je v okruhu cca 20km plakat o AMATERSKE soutezi vyvesen v kazde vesnici. O vsech uzavirkach silnic se dozvidam velmi vagni informace "Prej by ted nekdy meli opravovat silnici." ciste ustni formou, pred delsi cestou, napriklad na rally, kde se potrebuji rychle a spolehlive presouvat mezi RZ, se informuji na webu (dopravniinfo.cz). Jedina vec, pred kterou me varovali letakem do schranky (krome slev v Lidlu - a ani tam nezminili zvysenou koncetraci nebezpecnych duchodcu ozbrojenych holemi), bylo rozmisteni navnad proti vztekline.

Neverim tomu, ze vsechna mista krome divackych jsou zakazana, ikdyz v Portugalsku, ktere je svymi neukaznenymi divaky povestne, k tomuto v jednom rocniku doslo. Pouze nejsou doporucena, ale z rozumnych mist by vas nikdo vyhanet nemusel. Snizeni atraktivity divackych mist predimenzovanim bezpecnosti, prehnane rozsirovani zakazanych prostoru i tato (a jeste dalsi a horsi diskuze) jsou zpusobeny hysterii vyvolanou pomoci polopravdivych i lzivych informaci vcetne falesnych svedku (vymysleni byvali jezdci Petlach a Pomajbik) ve vsech mediich vcetne verejnopravnich. Ke vsem smrtakum divaku u nas doslo v zakazanych prostorech, vyjma lonske Barumky, kde se vsak take nejednalo o prostor vyhrazeny pro divaky. Jak uz mnoho lidi na mnoha mistech napsalo, kdyz nekdo spadne v lomu, neni to chyba majitele.
Jelikoz jste koukal vcera na hydepark, tak jste videl, jak to vypada na MS ve Svedsku, ktere je co do prisnosti zabezpeceni zhruba uprostred. Zabery z jizni Evropy radeji ani neukazovali :)
Pokud ma byt rally pro divaky, je treba, aby poradatel mohl zvolit sportovne kvalitni useky (u nas problem, protoze prakticky vsechny horske oblasti jsou chraneny), nenesl zodpovednost za lidi stojici mimo vymezeny prostor (padlo vcera v hydeparku, FIA razi cestu prostor bez pasky = vstup na vlastni nebezpeci, u nas kvuli priposranosti nepruchozi) a mel podporu obci (u nas nenajdete 20km silnice v kuse mimo obydlenou oblast).

Je to celospolecensky problem, jednomu vadi, ze ma pul dne v roce zavrenou cestu, druhemu hluk motoru, tretimu hlasita hudba, ctvrtemu dredy, patemu pumpickari, sestemu ruseni lesni zvere. Ono tech lidi neni az tak moc, ale slyset jsou hodne, nakonec je clovek frustrovan, protoze mu jeho oblibenou cinnost prakticky znemoznili a ve vysledku zacne delat to same. Jeden ke druhemu nema respekt a neumi ustoupit ani o fous, toto je nejvetsi rozdil mezi nami a zapadem.
Kremla

#44 Sponzor

2013-04-05 19:53

#41: Sponzor - p. Kremličko

Sorry, ale nechápu, jestli se jedná o vtip někoho z mých kamarádů, protože počet sponzorů naších závodů se silně blíží k nule.:)

Kenny

#45 Jeste jedna vec

2013-04-05 20:02

Opravdu u vas mela byt zavrena trat 6:00 - 18:00? Bezna praxe je zavreni RZ 2h pred startem a otevrit cca 10 minut po prujezdu posledniho soutezniho vozu. Coz mi vychazi zhruba na 9:45 - 16:45, pricemz nekde se trat otevira pro mistni i mezi prujezdy.

Nepřihlášený uživatel

#46 Re: Tak tedy jeste nekoncim

2013-04-05 20:22

#43: Kenny - Tak tedy jeste nekoncim

Víte, už mě to trochu unavuje, nicméně to, že mi někdo vyvěsí v obci plakát, ze kterého se o trase nedozvím vůbec nic mi nepříjde jako dostatečná informace. Přiznávám, že bych relevantní informace nehledal na dopravnifo.cz ale na stránkách pořadatele, kde nebyly do včerejška žádné.

O tom, že mimo diváckých míst jsou ostatní místa zakázaná jsem se dozvěděl mimo jiné z několika reportáží dnes na TV24 i na TV1 v hlavních zprávách.

Nedělám si žádné iluze o tom, jak se chovají diváci při rally a v zásadě je každý svého štěstí strůjcem a zároveň si uvědomuji, že lidská blbost nezná mezí. Při záběrech ze Švédska mi běhal mráz po zádech a souhlasím s tím že organizátor nemůže mít odpovědnost za všechny pitomce, kteří riskují svůj život.

Takže stále opakuji svou otázku, kdo je povinen informovat obyvatele, pořadatel, nebo obec?


Nepřihlášený uživatel

#47 Re: Jeste jedna vec

2013-04-05 20:24

#45: Kenny - Jeste jedna vec

Je to tak, fotky cedule jsou i na FB.


Nepřihlášený uživatel

#48 Re: Sponzor

2013-04-05 21:04

#44: Kremla - Sponzor

Rád bych si nyní přečetl nějakou Vaši adekvátní reakci na příspěvek SPONZORA..já nevím, ale vypadá, že závody psích spřežení jsou vyložený hazard se zdravím diváků...jak to vyřešíme?...vybijeme tažné psy??...co ta chudák holčička??? ještě že se toho nechytla TV Nova... ne teď asi vážně: opravdu z výše uvedených příspěvků nabývám pocitu, že je mezi námi spousta méně tolerantních občanů-téměř sobců. Z Vás a paní Lucie mám tento pocit. Nikdo vám přece u domu nestaví polygon... Pokud váš obecní úřad nepřistoupil k problematice informování nejlépe, je věc jedna. To, že na malé vesnici se rozkřikne a následně probírá každý prd, je věc druhá. Z mého pohledu to vypadá, že jste se vlastně ani informovat nechtěl... Paní Lucie, opravdu Vás mohu ubezpečit, že celý den Vás doma nikdo držet nebude. Oba stavíte Váš negativní postoj na argumentech, které pramení z Vaší neinformovanosti a neznalosti věci.  A přitom je to celé jen o toleranci mezi lidmi. Mě se u domu každý rok konají cyklistické závody, běžecké závody a několikrát do roka ještě hasičské. Hlášení obecního rozhlasu většinou prošvihnu, na vývěsku nechodím- mám to do kopce, ale informace mám. V tyto dny musím upravit zásadním způsobem svůj režim, k domu se  nedostanu, musím tedy nechat auto o kus jinde,atd,atd. A vidíte, žiju.

Kenny

#49 Re

2013-04-05 22:02

Zustanu u normalniho pristupu bez pouzivani nejakych zakonu ci vyhlasek, ktere se stejne daji prekroutit do jakehokoliv vyznamu. Plakat vyveseny v obci je nejbeznejsi zpusob informace o kazde sportovni ci kulturni akci, rozsah informaci na nem nepodleha nejakym narizenim, je urcen spise zajmem poradatele o divaky. Mapy RZ se na nem nachazeji spise vyjimecne, stejne jako napr. plakat o open-air hudebni akci casto neudava presne misto konani (a ze maloktery open-air koncert dodrzi predepsanych nocnich 60dB v obydlene oblasti). Je to o tom si detailnejsi informace dohledat, vy mi taky neposlete korespondak, kde presne se jedou psi zavody, at si tam neplanuju vylet na bezkach. Pravda je, ze obvykle na strankach poradatele plan uzavirek byva a na Vysocine neni, nicmene to neni informace, ktera me pri planovani rally zajima, tak cetnost vyskytu nemuzu relevantne potvrdit. Cedule s nesmyslnymi casy uzavirek vidam celkem pravidelne a nejspis se jedna o nejakou rezervu pro organizacni zmeny, proste poradatel rekne, ze by to melo byt od 8 do 14 + rezerva a obec rekne "ok, napisem to od 7 do 17".
V televizi rikaji ruzne nesmysly, porad bych tomu neveril, schvalne se zkuste jit podivat nekam dal od divackeho mista, nestavte se na tecnu, pod uroven trate a za nakopavaky a bude to ok. Ja to tak delam porad, divacka mista u nas jsou bezpecnostne predimenzovana a soucasna slaba auta v pomalych mistech neatraktivni. Osobne stravim pul dne na street view a onboardech z predchozich rocniku, abych vybral co nejatraktivnejsi a pritom dostupna mista.
A pokud se budeme bavit o povinnostech: O uzavirce pozemni komunikace by mel asi informovat vlastnik nebo povereny silnicni urad (oboji je v pripade mistnich komunikaci obec), o konani de facto soukromych akci asi nikdo. Nejsem pravnik, nemuzu zarucit. O demonstracich nebo gay parade v centru Prahy informuje TV taky dobrovolne jen kvuli sledovanosti a informace si zjistuje sama (jak, to je na par tisic znaku prosteho textu).
vence ze sousední vesnice

#50 SOUHLASÍM S Nepřihlášený uživatel , a neutrálním občanem

2013-04-06 05:51

SOUHLASÍM S Nepřihlášený uživatel Rally2013-04-05 11:55 ano máte ve všem pravdu .Mluví do toho každá bába , nebo lidi co tomu nerozumí . Pokud o ničem nevěděli at se obrátí na starostu asi něco opoměl .Jakýho jste si ho zvolili takového ho máte .Ano souhlasím i s neutrálním občanem má taky pravdu MĚSTKÝ ŮŘADY TO VĚDĚLI UŽ MIN 3 MĚSÍCE PŘED KONÁNÍM ,že se přes vesnici pojede rallye . Myslím , že i občani vesnic to taky věděli už dávno - šuškali si to v krámu , ale nevěděli přesně o co jde , tak měli hned dojít se zeptat starosty . Nškteří tam chodí kvůli každý kravině stále .
Jinak k LUCII - mšli by vás nakopat do ... vaši občany protože jste momentálně zrušila opravu vaší cesty , kterou by organizátor z pojistky vám vyplatil a cesta by se opravila kvůli pár hodinám průjezdu vozidel .Ted budete čekat i několik let až na vás zbydou peníze na opravu - dobře vám tak .
JINAK POŘADATEL který by byl z vaší vesnice i z jiných tak dostávají 300-500 kč to jste taky jim odbourala výdělek a za další , při kařdých závozech se něco prodává at klobása , pivo atd . a mohli některý lidi z vaší vesnice si přividělat vesměs to dělají hasiči , to jste taky zrušila . Je vidět , že jste zlá sobecká a plno lidí z vaší vesnice se mohlo mít lepší .Myslím , že společnost vám to v další době vysvětlí po svém , že nemáte pravdu . Prosím až půjdete za starostou něco se naučte o závodech a vyhlášky v obci at tam nevypadáte jako trotrrrrr .