proti konání Rally Vrchovina 2013, konkrétně RZ Mýtinky – Návary

Quoted post

Jan Procházka

#4 Důvod?

2013-03-28 00:05

Která část se vám nelíbí? Vychází to převážně na les a mezi loukami.

Nejrizikovější to je v Návarech, kde jsou ale 3, slovy tři, šikany, krátce po sobě. Takže rizikové místo jedno - první levá zatáčka po dlouhé rovince, takže pokud tam žádnej kretén nevleze, tak se přinejhorším rozbije auto a ohrozí posádka - jejich riziko jejich podnikání.

PS: Bez těch vašich "monster" by nebyly malé přelňované motory (Fabia 1.2 TSI, 1.9 TDI,...) nebyly by auta s pohonem všech kol (Subaru, Octavia 4x4,...)

PPS: Myslíte si, že uspořádat Rally funguje tak, že si někdo v pátek řekne "Fajn, uspořádáme Rally." a v sobotu se jde závodit? Zkuste uspořádat Rally Staré Město, uvidíme jak pochodíte...

Odpovědi

Lucie

#5 Re: Důvod?

2013-03-28 07:18:36

#4: Jan Procházka - Důvod?

Pane Procházko,

víme, kudy trasa vede a jakou krajinou prochází. Osobně nemůžu říci, že se mi nelíbí jen část. Nedovedu si představit, že dnes už 79 přihlášených posádek bude projíždět celým úsekem, který vede loukami, následně lesem, a před samotnou vesnicí se opět vynořuje mezi pastviny. Silnice je ve všech částech extrémně úzká, její povrch rozhodně ne jednolitý pevný asfalt, těsně lemovaná porostem. Nepřijde mi v žádném ohledu bezpečné konat v takových podmínkách rychlostní zkoušku.

Vesnice samotná je kapitolou sama pro sebe. Z jakého důvodu mají lidé, co tam žijou, tolerovat jeden den v roce průjezd takového množství aut, které normálně projede za cca 4 měsíce? Argument s absencí trvale bydlících obyvatel nepovažuji za relevantní, tento "ukazatel" mi přijde sám o sobě dost přežitý.

Technickou poznámku přeskočím.

K poslednímu bodu - je mi jasné, že uspořádat takovouto akci je časově i organizačně náročné. Tím více mi přijde podivné, že o jejím konání může rozhodovat zastupitelstvo obce týden před jejím začátkem...

pavouk33

#6 Re: Důvod?

2013-03-28 13:06:30

#4: Jan Procházka - Důvod?

Milý Honzo!
Většina z nás zvolila toto místo proto, že tu je klid a čisto. Je nám zcela jedno, jak by VW testoval vyvíjené motory. Stejně je nám zcela lhostejné jak ty si budeš vyrábět adrenalin, bude-li to na uzavřeném soukromém pozemku s náležitými opatřeními, která vyloučí ohrožení a obtěžování ostatních. A to rozhodně není ani v Návarech, ani nikde jinde v našem regionu.