Petice za zákaz kouření v restauracích

Pepa

/ #174 kouření

2013-05-22 12:43

Přečetl jsem si celkem podrobně názory a na začátek podotýkám, že nechci nikoho přesvědčovat, jen chci přidat jeden z názorů.
To proč je potřeba regulovat kouření vychází z netolerance a závislosti kuřáků. Ve svém okolí mám mnoho kamarádů, kteří jsou kuřáci a proto když si jdeme sednout tak jdeme do kuřácké hospody a to ikdyž nás je víc nekuřáků. Raději v současné době budeme akceptovat to, že sedíme a bavíme se s kamarády, než koukat na to jak jsou nervózní a remcaj, že bez cigaretky to neni ono. Argument ať si jdou dát to své oblíbené cigárko ven je pro ně diskriminační, ale pokud jim odvětíme, že když vypouští kouř z cigaret, tak to dýcháme všichni a vůbec to není příjemné, tak to už je v pořádku ..... Ve výsledku vlastně máme štěstí, že nejsou legální tvrdé drogy, pak by se tedy mohlo stát, že by bylo normální sednout si do kuřácké,drogové restaurace a dát si cigárko, píchnout si drogu a divit se těm ostatním "divnejm lidem" kolem, že se jim něco nelíbí. Ještě bych rád dodal, že si občas dám travičku nebo doutníček, ale rozhodně ne v blízkosti nekuřáků, nebo v uzavřených místnostech.
Ještě jsem si tady všiml v názorech, že si každý může dělat co chce a má mít na to právo (sport,pití alkoholu atd.) a s tím plně souhlasím, ale neměl by znepříjemňovat ostatním život. A to když se udělá zákon, že můžou být kuřácké i nekuřácké hospůdky tak to je je podle mě jen lobby ať už podnikatelů v oboru či výrobců cigaret.