ZA BEZPEČNOST ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY V ULICI JITŘNÍ A MATEŘSKÝCH ŠK


Nepřihlášený uživatel

/ #1 ZA BEZPEČNOST ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY V ULICI JITŘNÍ A MATEŘSKÝCH ŠK

2013-09-25 10:55

Vážený pane Drsku,

vzhledem k tomu, že moje vnučka navštěvuje 1. třídu Základní školy v Praze 4 – Jitřní, cítím se oprávněn reagovat na Vaši petici týkající se bezpečnosti žáků této školy.

1) Po přečtení petice jsem dospěl k závěru, že Vám vůbec nejde o bezpečnost a zdraví žáků jmenované školy, za které se schováváte, ale pouze a jen o problém Váš osobní popř. problém Vašich sousedů. Pochopil jsem, že tento Váš problém spočívá ve změně intervalů a trasy autobusové linky č. 121, na jejíž trase, pravděpodobně, bydlíte.

2) Nejsem schopen posoudit vytíženost linky č. 106, co však schopen posoudit jsem, jsou Vámi uváděné intervaly této linky. Podíváte-li se pořádně na jízdní řád, zjistíte, že se, slušně řečeno, mýlíte. Rovněž Vaše odvolávání se na dobu denního provozu je ve vztahu k provozu školy poněkud zavádějící.

3) Na rozdíl od Vás se já přimlouvám za zachování linky č. 106 ve stávající trase. Všechny děti nevozí rodiče do školy autem. Stačí se na začátku a na konci vyučování podívat kolik dětí používá autobus. Jedná se pochopitelně o žáky starší, nicméně doufám, že si nepřejete ohrožovat jejich, Vámi zmiňovanou, bezpečnost oplátkou za upokojení vlastních zájmů.

4) Dopravní omezení spočívající v umístění značek „Zákaz zastavení“ se na první pohled jeví skutečně jako přehnané. Je však otázkou, zdali nejsou pro zdraví (z pohledu emisí a hluku) a bezpečnost žáků větší riziko příjezdy a odjezdy aut rodičů než autobus 1x za cca 7 min. ve špičce.

S pozdravem „Peticím zdar“

Josef Vašek
Praha 4

P. S.

U Vaší petice jsem si otevřel záložku PODPISY. Dvě věci jsou mimo oblast mého chápání:
1) Souhlasím-li s nějakým názorem veřejně, neschovávám se do anonymity, ale podepisuji se plným jménem.
2) Mluvím pouze do věcí, o kterých něco vím. Nevyjadřuji se k lokálním záležitostem z druhého konce světa, u kterých netuším, o co se vlastně jedná.
Pokud ovšem všichni ti, co Vaši petici podepsali, nejsou, čirou náhodou, Vaši příbuzní a známí.