ZA BEZPEČNOST ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY V ULICI JITŘNÍ A MATEŘSKÝCH ŠK


Nepřihlášený uživatel

#1 ZA BEZPEČNOST ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY V ULICI JITŘNÍ A MATEŘSKÝCH ŠK

2013-09-25 10:55

Vážený pane Drsku,

vzhledem k tomu, že moje vnučka navštěvuje 1. třídu Základní školy v Praze 4 – Jitřní, cítím se oprávněn reagovat na Vaši petici týkající se bezpečnosti žáků této školy.

1) Po přečtení petice jsem dospěl k závěru, že Vám vůbec nejde o bezpečnost a zdraví žáků jmenované školy, za které se schováváte, ale pouze a jen o problém Váš osobní popř. problém Vašich sousedů. Pochopil jsem, že tento Váš problém spočívá ve změně intervalů a trasy autobusové linky č. 121, na jejíž trase, pravděpodobně, bydlíte.

2) Nejsem schopen posoudit vytíženost linky č. 106, co však schopen posoudit jsem, jsou Vámi uváděné intervaly této linky. Podíváte-li se pořádně na jízdní řád, zjistíte, že se, slušně řečeno, mýlíte. Rovněž Vaše odvolávání se na dobu denního provozu je ve vztahu k provozu školy poněkud zavádějící.

3) Na rozdíl od Vás se já přimlouvám za zachování linky č. 106 ve stávající trase. Všechny děti nevozí rodiče do školy autem. Stačí se na začátku a na konci vyučování podívat kolik dětí používá autobus. Jedná se pochopitelně o žáky starší, nicméně doufám, že si nepřejete ohrožovat jejich, Vámi zmiňovanou, bezpečnost oplátkou za upokojení vlastních zájmů.

4) Dopravní omezení spočívající v umístění značek „Zákaz zastavení“ se na první pohled jeví skutečně jako přehnané. Je však otázkou, zdali nejsou pro zdraví (z pohledu emisí a hluku) a bezpečnost žáků větší riziko příjezdy a odjezdy aut rodičů než autobus 1x za cca 7 min. ve špičce.

S pozdravem „Peticím zdar“

Josef Vašek
Praha 4

P. S.

U Vaší petice jsem si otevřel záložku PODPISY. Dvě věci jsou mimo oblast mého chápání:
1) Souhlasím-li s nějakým názorem veřejně, neschovávám se do anonymity, ale podepisuji se plným jménem.
2) Mluvím pouze do věcí, o kterých něco vím. Nevyjadřuji se k lokálním záležitostem z druhého konce světa, u kterých netuším, o co se vlastně jedná.
Pokud ovšem všichni ti, co Vaši petici podepsali, nejsou, čirou náhodou, Vaši příbuzní a známí.

Nepřihlášený uživatel

#2 Re: ZA BEZPEČNOST ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY V ULICI JITŘNÍ A MATEŘSKÝCH ŠK

2013-09-29 19:36

#1: - ZA BEZPEČNOST ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY V ULICI JITŘNÍ A MATEŘSKÝCH ŠK

Vážený pane Vašku.

Intervaly autobusů mám nastudovány, dovolím si tvrdit, lépe, než Vy. Na křižovatce Nad hájem - Jitřní se sjede každý den 326 autobusů. Z toho jich 224 projede kolem školy a dvou školek. Je mi líto Vaší vnučky, která musí při sportování ve škole dýchat emise z takového množství autobusů. Dělá to každý měsíc 19t jenom na CO2. To ovšem není u dieselových motorů nejhorší škodlivina. Vám je to zjevně jedno. Nemáme námitky proti vedení trasy autobusu 106, ale dané množství je skutečně absurdní. Koukněte se schválně, jak mi radíte, na vytíženost projíždějících autobusů. Troufnu si tvrdit, že průměrně v nich sedí kolem 8 lidí. Někdy 12, někdy 2. Prodělek na stávajícím vedení linky je 6.000.000,- Kč ročně, oproti dřívější trase. Kdyby měl každý, komu tento stav vyhovuje, připlatit padesátikorunu, kroutili by se všichni jako hadi. Nemluvě už o skutečnosti, že tímto nesmyslným přeložením linky 106 zcela ztratil smysl školní autobus, který si rodiče školních dětí prosadili před několika lety. Nyní jezdí zcela prázdný. Píšete "jednou za 7 minut", ale zapomínáte na opačný směr. Zkuste se zamyslet nad tím, kdo se mýlí. A poslední věc, tou je obslužnost oblasti Nad koupadly, Zátiší, Klánova. U nás jezdí 326 linek denně, v Zátiší se chodí kilometr na autobus, který jede dvakrát do hodiny. Logickým řešením bylo posílení linky 121, nikoliv tento nesmysl.

 

P.S.

1) anonymita signatářů je umožněna petičním zákonem, radnici se následně předají všechny podpisy. Skryté se dají zobrazit po zadání hesla. Třeba někteří lidé nechtějí snášet útoky lidí, jako je ing.Papáček ze sdružení Přátelské Lysiny, který v peticích přepisuje podpisy, dokopírovává stránky z předchozích petic a vyškrtává poznámky lidí, kteří mu to písemně vytknou.

2) Autobus nepoužívají jen místní, ale i lidé jezdící za prací a příbuznými. I takový lidé pak mají právo podepsat petici. Škola Jitřní - Fylozofská má kapacitu 1500 žáků. Hodkovičky mají 3500 obyvatel. Je tedy zřejmé, že ne všichni žáci ze školy jsou místní.

Ano, máte pravdu, nevyjadřujte se k věcem, o kterých příliš nevíte. Nad Vaše chápání je toho zřejmě více.

 

S přátelským pozdravem Jan Drsek