Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Necipujtenas.cz

/ #2 Tiskové prohlášení k jednání na Zastupitelstvu Ostravy 25-9-2013

2013-09-26 23:27

OBČANÉ OSTRAVY PROSADILI SVÝM KULTIVOVANÝM PROJEVEM Z GALERIE PRO VEŘEJNOST I PŘES URPUTNÝ ODPOR ČÁSTI ZASTUPITELŮ PRECEDENTNÍ HLASOVÁNÍ O MĚSTSKÉ VYHLÁŠCE: DOBROVOLNOST V ČIPOVÁNÍ!
Zastupitelé Ostravy projednali na svém dvacátém sedmém zasedání dne 25. září 2013 v bouřlivé diskusi mj. velmi dobře propracované argumenty občanů/voličů (pro obecnou orientaci viz např. teze publikované ZDE: http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/otevreny_dopis_zastupitelum_ing_zapletal_svobodni_ms-kraj_23-4-2013.pdf ) směřující proti povinné implantaci cizích těles - mikročipů - do živých těl zvířat, kterou zavedla bezcitná vyhláška č. 9/2012 o trvalém označování - tzv. „čipování“ psů.

Kolegové ze společenství webu Necipujtenas.cz předložili voleným zástupcům lidu opakovaně slušnou/fundovanou a citově zabarvenou formou údaje z domova i ze světa o zbytečnosti/škodlivosti povinného čipování. Sklidili za to velké uznání a potlesk nadšených obyvatel Ostravy.

Pro občany celé České republiky je především velmi pozitivní zprávou úspěch diskutující veřejnosti, která svými argumenty dokázala přímo z galerie přesvědčit primátora našeho třetího největšího města, pana Ing. Petra Kajnara, aby povolil hlasování o dobrovolnosti čipování a o změně výše zmiňované kruté vyhlášky č. 9/2012. Tento návrh si následně tzv. „osvojil“ zastupitel pan Jan Becher z „Hnutí Ostravak“ a zbytek zastupitelů už o něm pak musel i přes svou nelibost řádně hlasovat. Podobná vítězství se občanům v současném systému komunální politiky daří docílit jen málokdy. Pro všechny znalce nelichotivé situace při jednání ostravských zastupitelů to bylo opravdu příjemné překvapení, jehož precedentní dopady si ještě nyní asi většina politiků pořádně dost dobře ani neuvědomuje. Jde také o důkaz postupného zlepšování situace, kdy jsou vedoucí představitelé Ostravy krok za krokem nucení stále více a více vnímat názory svých občanů, kterým až doposud většinou vnucovali své vyhlášky bez náležité diskuse. Lidé tak nyní dostávají do rukou konečně legitimní možnosti a předně návod/postup, jak se mohou díky své obdivuhodné aktivitě a kvalitní argumentaci přímo podílet na rozhodování o situaci ve svých městech/obcích/obvodech ve stávající zastupitelské demokracii. Společenství webu Necipujtenas.cz takový vývoj situace vysoce oceňuje - nejen v předvolební době!

Celé tiskové prohlášení k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/media/tiskova-prohlaseni-aktuality/