Praha 1 trpí - petice proti uzavírání Smetanova nábřeží


Nepřihlášený uživatel

/ #21 Re:

2013-09-30 22:24

#19: mi -

Jako člověku bydlícímu kousek od Smetanova nábřeží musím konstatovat, že mi o hodně víc vadí uzavírání nábřeží vyvolávající zmatek a chaos v jinak klidných víkendových dnech, než obvyklá doprava. Prostě chápu, že nábřeží patřilo, patří a ještě dlouho bude patřit k přirozeným tranzitním trasám. Prostě naši předci takto Prahu postavili.

Vadí mi, že si skupina lidí bydlících převážně zcela jinde, vybere jednu lokalitu a vlastně na ní pořádá atrakci podobnou Matějské pouti na úrovni 80. let. Kdybych si já postavil podobný stánek kamkoliv jinam a snažil se něco prodávat, tak zasáhne hygiena a další orgány.Naprostým paradoxem jsou pak děti hrající si na koberci či lezucí přímo po silnici a to metr od parku a pár set metrů o nově zrekonstruovaného Střeleckého ostrova. To jsou přeci prostory přirozené pro tuto činnost a ne okupace logické tranzitní cesty.

Zajímá někoho, jak se my místní dostaneme autem domů. Zkusil někdo dojet z nemocnice Na Františku na Staré Město pokud by to bylo v sobotu potřeba. Jednoduše nám někdo nařídí, že máme objet půlku Prahy.