Přejeme si zachování záchranné stanice Drosera na Bublavě

Monika Žďárská

/ #87 Re: Re:

2014-03-30 21:24

#82: Bublavák - Re:

Vážený pane "Bublaváku", já osobně jsem z Prahy, ale na Bublavu jezdím od dětství za svou širokou rodinou, Droseru jsem navštívila několikrát a moc se mi líbí co dělají pro opuštěná zvířata, ale se synem jsme toto místo ocenili i z hlediska nového poznání, neb nutno říci, že kromě snad ZOO, se takto zblízka se zvířátky nesetká. I mě zaskočila informace, že Drosera byla z pozemků vesnice vypovězena a v zájmu jejího zachování jsem připojila podpis k této "petici", jejíž význam jsem chápala, jako komunikační uzel Drosery a zastupitelstva obce v čele s jejím panem starostou. Samozřejmě i já chápu, že každý spor má dvě strany mince a je třeba vědět, proč k dané situaci došlo. Obec má jistě vše písemně doloženo, nechce se mi ani věřit, že by byl vytvořen tento spor a nebyl by patřičně písemně doložen. Ale to vše již bylo řečeno. Z vašeho příspěvku - odpovědi paní Lence - je mi ale smutno, nelze ho chápat, jako váš boj o zachování Drosery, ale jakýsi výkřik k likvidaci stávajícího pana starosty a jeho zastupitelstva a využíváte k tomu tento spor. Jde vám skutečně o zvířata?

Tuto "petici" /dávám do uvozovek, neb právně využitelná petice musí mít petiční archy s vlastnoručními podpisy a adresami podpisujících/, tedy spíše výzvu, chápu k tomu, aby dala podnět k dalšímu jednání mezi zastupitelstvem obce a zástupci Drosery, kteří se budou snažit ve jménu dobré věci, spolek Drosera na Bublavě zachovat. Pevně věřím, že zástupci zmíněného spolku vyvolají s obcí další jednání a činitelé obce z výše připojených podpisů mohou soudit, že mnoha lidem není osud této záchranné stanice lhostejný, a společně dojdou k nějakému přijatelnému kompromisu, což situaci na Bublavě opět uklidní. Předpokládám, že jednání již jistě běží, vždyť na výpověď z nájmu nelze reagovat jinak, Vy by jste se také jistě bránil, kdyby Vás potkalo něco podobného.

Paní Lenka Hlaváčková je jedna z lidí, která se pod svůj příspěvek podepsala svým celým jménem, což se o Vás, a teď mi promiňte, říci nedá. Souhlasím s obsahem jejího příspěvku a spolku Drosera držím palce, aby jednání s představiteli obce dopadlo k plné spokojenosti obou stran.