Petice za zachování vlivu měst a obcí na Chebsku v CHEVAKU

Libor Dušek

/ #6 Re: Re: Re:

2014-05-28 09:40

#4: Beobachter - Re: Re:

Je úsměvné, že kruhy blízké vedení města vidí za každou občanskou aktivitou mojí rodinu a její zájem ovládnout ve volbách radnici. :) Možná vás to překvapí, ale nikdo z mé rodiny letos kandidovat nehodlá. Věci se podle nás za 4 roky v mnohém změnily díky pestré občanské společnosti v Chebu. Impulsem k těmto iniciativám byly mnohdy podezřelé záměry a přístupy ze strany chebské radnice. Jak ukázala praxe, řadu věcí lze ku prospěchu veřejnosti ovlivňovat i mimo zastupitelstvo. Zmínit mohu např. zvrácení zákazu videopřenosů ze zastupitelstva, znemožnění prodeje pozemků na Májové ulici nebo na nádraží pochybnému investorovi, zvrácení podivného výběrového řízení na jednatele Lesů města Chebu, atd. Již historickým úspěchem je také zabránění výstavby haly a obřího parkoviště pro autobusy na dnešním levém břehu Ohře.

Komunální dění v Chebu je zkrátka dlouhodobým koníčkem mým i mých kolegů ze Zpráv z Chebu. Souvisí to i částečně s našim odborným zaměřením v oboru práva. Obhájil jsem na téma prodeje městských pozemků diplomku, zvítězil jsem v právnických soutěžích, publikoval články v odborném tisku. Kolega Petr Budil, co práva studuje nyní, situaci v Chevaku pravidelně konzultuje na katedře obchodního práva. Na podzim, namísto kandidatury, chystáme v Chebu seminář se soudcem Nejvyššího soudu na téma trestní odpovědnosti zastupitelů za hlasování. Územní samospráva pro nás zkrátka znamená fenomén, zábavu, radost. :)

Na druhé straně vidět za vším mě nebo mou rodinu je přeceňování našeho významu. Občanská aktivita lidí v Chebu za poslední roky výrazně stoupla. Snažit se veřejnosti podsunout myšlenku, že všechno děláme kvůli volebnímu úspěchu, může jedině ten, kdo veřejné aktivity chápe jako cestu k osobnímu obohacení. Smiřte se s tím, že já, má rodina, kolegové ze Zpráv z Chebu i řada různých skupin občanů Chebu, s nimiž čas od času spolupracujeme, od veřejného dění nečeká nic jiného, než dobrý pocit z kultivování některých nekalých záměrů z řad radnice.

S pozdravem

Libor Dušek