Petice za zachování vlivu měst a obcí na Chebsku v CHEVAKU


Nepřihlášený uživatel

#1

2014-05-27 19:11

Lidé z našeho regionu už by měli otevřít očí, a v nadcházejících komunálních volbách říct: DOST! Některým našim zástupcům sedících za naše peníze na radnicích.

Nepřihlášený uživatel

#2 Re:

2014-05-27 20:12

#1: -

A měli by zvolit třeba někoho od Duškových. Rozumím tomu správně, že ano?


Nepřihlášený uživatel

#3

2014-05-27 21:34

Mohlo by tu zaznít i vyjádření starosty Aše Dalibora Blažka, co psal na Město lidem - na facebooku. Ten o takovém návrhu asi nebyl informován a každopádně se změnou kvora nesouhlasí. Bude hodně zajímavé zjistit, kdo ze zástupců měst tohle prosazoval za tím vším stojí.

D. Blažek, starosta Aše: "Žádné změny v hlasovacím kvóru jsem nenavrhoval. Naopak se domnívám, že původní návrh, o kterém jsme jednali, vypadal trochu jinak. Tvrdit to ale budu moci až v momentě, kdy oba návrhy porovnám. Změna hlasovacího kvóra oproti stávajícím stanovám je pro Aš nepřijatelná, protože není vyvážena žádnou protihodnotou. Nevím, proč by se měli zakladatelé - tedy města a obce Chebského okresu zbavovat své většiny například v okamžiku hlasování například o změně stanov či navyšování základního jmění. V praxi by to totiž mohlo dopadnout tak, že města a obce, které za své finanční prostředky vybudují vodohospodářskou infrastrukturu, ji bez souhlasu jediného akcionáře nebudou moci do společnosti vložit a tím zvýšit svůj podíl. To prostě nemá logiku (má ji ale z pohledu akcionáře, který nyní má zhruba 28 % a dalším navyšováním ze strany ostatních akcionářů by tento podíl klesal."
Beobachter

#4 Re: Re:

2014-05-27 21:38

#2: - Re:

Taky by mne zajímalo, pod jakou vlajkou se teď famílie Duškových hodlá vydrápat na chebskou radnici. Minule to byly VV a voliči jim poměrně jasně ukázali, jak moc o jejich "službu" stojí.

Jiří Kotek

#5 Stará hra na tunelování - po nás potopa

2014-05-28 07:56

Někteří retardovaní politici se snaží urvat z toho, co se "nedotáhlo" v dobách zlaté zločinné horečky. Je jim jedno co po nich zbude, oni se potřebují dostat "za vodu".
Libor Dušek

#6 Re: Re: Re:

2014-05-28 09:40

#4: Beobachter - Re: Re:

Je úsměvné, že kruhy blízké vedení města vidí za každou občanskou aktivitou mojí rodinu a její zájem ovládnout ve volbách radnici. :) Možná vás to překvapí, ale nikdo z mé rodiny letos kandidovat nehodlá. Věci se podle nás za 4 roky v mnohém změnily díky pestré občanské společnosti v Chebu. Impulsem k těmto iniciativám byly mnohdy podezřelé záměry a přístupy ze strany chebské radnice. Jak ukázala praxe, řadu věcí lze ku prospěchu veřejnosti ovlivňovat i mimo zastupitelstvo. Zmínit mohu např. zvrácení zákazu videopřenosů ze zastupitelstva, znemožnění prodeje pozemků na Májové ulici nebo na nádraží pochybnému investorovi, zvrácení podivného výběrového řízení na jednatele Lesů města Chebu, atd. Již historickým úspěchem je také zabránění výstavby haly a obřího parkoviště pro autobusy na dnešním levém břehu Ohře.

Komunální dění v Chebu je zkrátka dlouhodobým koníčkem mým i mých kolegů ze Zpráv z Chebu. Souvisí to i částečně s našim odborným zaměřením v oboru práva. Obhájil jsem na téma prodeje městských pozemků diplomku, zvítězil jsem v právnických soutěžích, publikoval články v odborném tisku. Kolega Petr Budil, co práva studuje nyní, situaci v Chevaku pravidelně konzultuje na katedře obchodního práva. Na podzim, namísto kandidatury, chystáme v Chebu seminář se soudcem Nejvyššího soudu na téma trestní odpovědnosti zastupitelů za hlasování. Územní samospráva pro nás zkrátka znamená fenomén, zábavu, radost. :)

Na druhé straně vidět za vším mě nebo mou rodinu je přeceňování našeho významu. Občanská aktivita lidí v Chebu za poslední roky výrazně stoupla. Snažit se veřejnosti podsunout myšlenku, že všechno děláme kvůli volebnímu úspěchu, může jedině ten, kdo veřejné aktivity chápe jako cestu k osobnímu obohacení. Smiřte se s tím, že já, má rodina, kolegové ze Zpráv z Chebu i řada různých skupin občanů Chebu, s nimiž čas od času spolupracujeme, od veřejného dění nečeká nic jiného, než dobrý pocit z kultivování některých nekalých záměrů z řad radnice.

S pozdravem

Libor Dušek


Nepřihlášený uživatel

#7 Re: Re: Re: Re:

2014-05-28 13:21

#6: Libor Dušek - Re: Re: Re:

Velmi dobrý komentář

 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-05-28 14:53



Nepřihlášený uživatel

#9

2014-05-28 14:59

Jsem také pro,aby někteři rádoby zastupitelé odešli.Čím dřív tím lépe

Nepřihlášený uživatel

#10

2014-05-28 15:43

Domnívám se, že se jedná o pokus těch, kteří se už dále nebudou na správě města a měst podílet po příštích komunálních volbách, urvat pro sebe ještě co se dát. Stejně tak, jak to dělali po celou dobu svého působení.
prázdná makovice

#11 Re: Re: Re: Re:

2014-05-28 19:48

#6: Libor Dušek - Re: Re: Re:

To je moc krásně napsané. Mohu-li soudit i pravdivé. Prostě mají na radnici bobky!

Beobachter

#12 Re: Re: Re: Re:

2014-05-28 22:09

#6: Libor Dušek - Re: Re: Re:

Nevím, jak jste přišel na to, že každý,  kdo odsuzuje Váš manipulativní styl "informování", musí automaticky patřit do kruhů blízkých vedení města. Vadí mi Vaše trapná snaha stavět se do role "těch, kteří nám nenechají ukrást Chevak". Přitom stačilo jen suše konstatovat, že celá akce byla sólo pokusem Lindy a Strádala, dopředu odsouzeným k nezdaru, protože Blažek s Mlátilíkem pro posílení Němců nikdy hlasovat nebudou.

Jakub Novotný

#13 Re: Re: Re: Re:

2014-05-29 06:50

#6: Libor Dušek - Re: Re: Re:  

 

Milý Libore, to co děláš, by byla velmi cnostná a záslužná práce, za předpokladu, že by byla opravdu tak nezištná, jak tvrdíš. Je však jasné, že už ani ty nejsi nestranný a nezávislý redaktor, bojovník za spravedlnost či jak sám sebe nazýváš. Každému člověku v Chebu, který není úplně hloupý (a občas se o tu komunu zajímá alespoň pasivně), je již nějaký čas zřejmé, že tvé články jsou ovlivněny výhradně občanskou aktivitou lidí, kteří dříve působili v té samé politické straně, proti které dnes brojí. Nestranný člověk to vidí zřetelně – mladý nadějný člověk se obklopil prasátky, jimž nebyla přidělena korýtka, a které se akorát posunuly o vepřín dál (viz. pan politický prostitut Kuchař, nebo rodina kriminálníků Černých). A netvrď mi, že si i ty tohle neuvědomuješ! Škoda, že se necháš ovlivňovat lidmi tohoto typu, kteří nejsou lepší, než ti, které sami kritizujete. Kdyby to s tvou nestranností a citem pro čest bylo tak, jak se snažíš prezentovat, tvá aktivita by se nepřibližovala honem za bulvárními senzacemi a tvé zprávy by zůstaly vyvážené. Pak bych ti rád uvěřil to, co jsi napsal výše. Bohužel jste ze sebe a Zpráv z Chebu postupně nechali udělat informační zdroj ekvivalentní jiným nečitelným populistickým a propagandistickým plátkům našeho regionu. Píšeš, že komunální dění je tvým koníčkem. Pokud ti nejde o ty korýtka, jako tvým spolupracovníkům, začíná to spíše vypadat, že jde o boj ega s narcismem, či kompenzaci křivd z osobního života. Zkus s tím zabojovat a začni zase být normální, byla by tě škoda.
Libor Dušek

#14 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-05-29 08:38

#13: Jakub Novotný - Re: Re: Re: Re:

Milý Jakube, sice Tě neznám, ale i tak rád odepíši. Nikdo už ze samotné podstaty nemůže být nestranný. Ani my to o sobě netvrdíme. Každý z redakce máme nějaké větší či menší sympatie k někomu ze zastupitelstva, k nějakému politickému názoru, apod. A jsme v tom celkem rozdílní, myslím, že se tím i částečně navzájem hlídáme. Naše výhoda však podle mého spočívá v tom, že nemáme ekonomické zájmy na chebském městském rozpočtu. Narozdíl od Radničních listů ani nepodléháme cenzuře. Píšeme tak nezávisle, ač chápu, že ne každému se to může líbit.

S panem Kuchařem jsem se nikdy neviděl a k panu Černému jsem dost kritický za jeho činnost zejména v první polovině tohoto volebního období. Pokud bych si měl vybrat ze současných zastupitelů někoho, komu nejvíc důvěřuji, pak je to paní Dr. Licková. Tohle je nicméně můj osobní názor a opakuji, že v redakci máme na jednotlivé zastupitele rozdílné názory. To, že se v současné situaci shodneme s Petrem Černým a dalšími autory této petice na situaci v Chevaku vůbec neznamená, že bychom k němu měli být do budoucna nekritičtí. Myslím, že naše dlouhodobá činnost potvrzuje, že nemáme problém s otevřenou diskusí a zveřejňujeme i opačné názory, než zastáváme my. K Chevaku jsme např. v minulosti dali prostor vlivnému členu chebské ODS Mračkovi, nyní dáme prostor pro vyjádření i panu Zagermannovi a Strádalovi. Některé věci ohledně mezd managementu do určité míry vysvětlují a tak nevidím důvod, proč bychom jim neměli dát prostor. Podstata problému nadále zůstává stejná - navrhovaná změna kvóra pro změnu stanov i způsob, jakým se měla protlačit, je nepřijatelná.

Je každopádně zajímavé, jaká kritika se snesla na mojí hlavu zrovna v tématu Chevak. Nikdy jsme nikomu zřejmě víc nevadili, než nyní. Znovu ale opakuji - nepřeceňujte mojí úlohu. Pro mě Chevak, stejně jako některé jiné kauzy, znamená hlavně zdroj témat pro budoucí publikaci v odborném tisku, a to v tématu územní samosprávy a hospodaření s jejím majetkem. Tomu se dlouhodobě věnuji.

Libor Dušek

#15 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-05-29 08:50

#12: Beobachter - Re: Re: Re: Re:

Vycházel jsem ze zkušeností, že většina kritiky na naší adresu pochází z radnice a jejího okolí. Nejste-li s těmito kruhy spjat, vystupte z anonymity a rád se Vám omluvím. Váš názor, že šlo o sólo pokus Lindy se Strádalem je zajímavý. My ale tak jednoznačné informace zkrátka nemáme. Dokud se k nim veřejně nevyjádří všichni členové představenstva, podobně jako pan starosta Blažek, pak bude vše v rovině spekulací.


Nepřihlášený uživatel

#16

2014-05-29 17:43

Tato petice je pro dobro lidí a proto jí podepíšu .

Nepřihlášený uživatel

#17

2014-05-30 10:09

Nevěřím,že by tato petice něco změnila.Rozhodovat budou totiž ti samí zastupitelé,kteří rozhodují i o jiných investicich města Chebu.U těchto lidí s přehledem prochází tak zbytečné investice jako třeba "kruháč" na sídlišti Zlatý vrch.Tato stavba měla jediný přínos a to pro zhotovitele a možná některé zastupitele.

Nepřihlášený uživatel

#18 Re:

2014-05-30 12:30

#17: -

Vy pisete o zbytecne investici "kruhac" nasidlisti Zlaty vrch, myslim ze stoji za zamysleni i spalovna na Svedskem vrchu kterou planuje Terea, kterou mesto Cheb z poloviny vlastni.


Nepřihlášený uživatel

#19

2014-05-30 14:30

Ježiši lidi, každý kdo jste se sem podepsal, akorát stvrdil, že je naiivní ovce, co nevědomky podporuje kampaň výše uvedených politiků, aneb zloděj křičí "chyťte zloděje!". Jistě je dobře, že se na to upozornilo, pokud to němci opravdu chtěli do nových stanov propašovat, ale jen trouba může uvěřit této vykonstruované předvolební kauze pana Černého, že by starostové 5 měst pár měsíců před volbami schválili takový nesmysl. Co by z toho asi tak měli, doživotní vodu zdarma? Stačilo 5 rychlých telefonátů, a bylo by jasno, ale chápu, že to by už Černý do toho svého lejna, které sám vykálel, nemohl dále prstem šťouchat :D Trapný... A dle výše napsaného příspěvku, milovníka konspiračních teorií Kotka by už také měl někdo zavřít do Bohnic.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-05-30 18:54



Nepřihlášený uživatel

#21 Václav Hadaš

2014-05-31 09:25

#19: -

"Není člověk ten, který by se zalíbil lidem všem"! To je citát, který je kurňa pravdivý.... Vždycky se najdou "sráči", kteří nic nedělají a jen kritizují a k tomu všemu se schovávají za anonym. Tak nám tedy frajere ukaž těch 5 telefonátů, ať je jasno... zvedni prdel, zatelefonuj, jak sám říkáš a pak nám to všem objasni, když je to tak jednoduché. Svou zlobu a hněv by jsi měl obrátit jiným směrem... Petici jsem podepsal a jako naivní ovce se fakt necítím. Vím, že petice sama o sobě nic nerozhodne, ale je to alespoň vyjádření názorů občanů, co si o tomto nekalém úmyslu myslí. Ač tomu možná nevěříš, tak nebýt těchto lidí(a to nechci jmenovat jen P. Černého, protože to není žádná jeho sólo akce), kteří se o celou pokoutnou akci v Chevaku zajímali a zajímají, nic by se na světlo světa nedostalo. A proč asi??? Protože to mělo zůstat utajeno a pokoutně schváleno!!! Nebuď naivní sám a pokud chceš diskutovat, tak se příště podepiš!!!

V. Hadaš

 


Nepřihlášený uživatel

#22

2014-06-01 06:44

Třeba těm zlodějům Němci aspoň ukážou jak se má podnikat. To umí každý jen hrabat do vlastních kapes a za každou dohozenou zakázku mít hned nataženou ruku na malou( spíš velkou)domů. Na ten bordel co je tam by se měl už nikdo konečně podívat.

Nepřihlášený uživatel

#23

2014-06-01 10:35

Člověk by se měl k věcem vyjadřovat, především dokud je lze ještě ovlivnit...

Nepřihlášený uživatel

#24 Re: Václav Hadaš

2014-09-03 21:18

#21: - Václav Hadaš 

 Pane Hadaši, člověk, který nemá pořádek ani ve svých rodinných financích a dluží, kam se podívá, by se především neměl vůbec angažovat v politice.

Marta Soukupová

Příznivec Chebu

#25 Pan Hadaš

2014-11-07 13:21

Souhlasím s paní Soukupovou,že pan Hadaš by se měl věnovt splácení dluhů a ne se chtít dostat do politiky.Měl by odstoupit z pozice vedoucího sportovních zařízení.