Petice za zachování vlivu měst a obcí na Chebsku v CHEVAKU

Libor Dušek

/ #14 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-05-29 08:38

#13: Jakub Novotný - Re: Re: Re: Re:

Milý Jakube, sice Tě neznám, ale i tak rád odepíši. Nikdo už ze samotné podstaty nemůže být nestranný. Ani my to o sobě netvrdíme. Každý z redakce máme nějaké větší či menší sympatie k někomu ze zastupitelstva, k nějakému politickému názoru, apod. A jsme v tom celkem rozdílní, myslím, že se tím i částečně navzájem hlídáme. Naše výhoda však podle mého spočívá v tom, že nemáme ekonomické zájmy na chebském městském rozpočtu. Narozdíl od Radničních listů ani nepodléháme cenzuře. Píšeme tak nezávisle, ač chápu, že ne každému se to může líbit.

S panem Kuchařem jsem se nikdy neviděl a k panu Černému jsem dost kritický za jeho činnost zejména v první polovině tohoto volebního období. Pokud bych si měl vybrat ze současných zastupitelů někoho, komu nejvíc důvěřuji, pak je to paní Dr. Licková. Tohle je nicméně můj osobní názor a opakuji, že v redakci máme na jednotlivé zastupitele rozdílné názory. To, že se v současné situaci shodneme s Petrem Černým a dalšími autory této petice na situaci v Chevaku vůbec neznamená, že bychom k němu měli být do budoucna nekritičtí. Myslím, že naše dlouhodobá činnost potvrzuje, že nemáme problém s otevřenou diskusí a zveřejňujeme i opačné názory, než zastáváme my. K Chevaku jsme např. v minulosti dali prostor vlivnému členu chebské ODS Mračkovi, nyní dáme prostor pro vyjádření i panu Zagermannovi a Strádalovi. Některé věci ohledně mezd managementu do určité míry vysvětlují a tak nevidím důvod, proč bychom jim neměli dát prostor. Podstata problému nadále zůstává stejná - navrhovaná změna kvóra pro změnu stanov i způsob, jakým se měla protlačit, je nepřijatelná.

Je každopádně zajímavé, jaká kritika se snesla na mojí hlavu zrovna v tématu Chevak. Nikdy jsme nikomu zřejmě víc nevadili, než nyní. Znovu ale opakuji - nepřeceňujte mojí úlohu. Pro mě Chevak, stejně jako některé jiné kauzy, znamená hlavně zdroj témat pro budoucí publikaci v odborném tisku, a to v tématu územní samosprávy a hospodaření s jejím majetkem. Tomu se dlouhodobě věnuji.