Petice za zachování vlivu měst a obcí na Chebsku v CHEVAKU

Quoted post

Libor Dušek

#6 Re: Re: Re:

2014-05-28 09:40

#4: Beobachter - Re: Re:

Je úsměvné, že kruhy blízké vedení města vidí za každou občanskou aktivitou mojí rodinu a její zájem ovládnout ve volbách radnici. :) Možná vás to překvapí, ale nikdo z mé rodiny letos kandidovat nehodlá. Věci se podle nás za 4 roky v mnohém změnily díky pestré občanské společnosti v Chebu. Impulsem k těmto iniciativám byly mnohdy podezřelé záměry a přístupy ze strany chebské radnice. Jak ukázala praxe, řadu věcí lze ku prospěchu veřejnosti ovlivňovat i mimo zastupitelstvo. Zmínit mohu např. zvrácení zákazu videopřenosů ze zastupitelstva, znemožnění prodeje pozemků na Májové ulici nebo na nádraží pochybnému investorovi, zvrácení podivného výběrového řízení na jednatele Lesů města Chebu, atd. Již historickým úspěchem je také zabránění výstavby haly a obřího parkoviště pro autobusy na dnešním levém břehu Ohře.

Komunální dění v Chebu je zkrátka dlouhodobým koníčkem mým i mých kolegů ze Zpráv z Chebu. Souvisí to i částečně s našim odborným zaměřením v oboru práva. Obhájil jsem na téma prodeje městských pozemků diplomku, zvítězil jsem v právnických soutěžích, publikoval články v odborném tisku. Kolega Petr Budil, co práva studuje nyní, situaci v Chevaku pravidelně konzultuje na katedře obchodního práva. Na podzim, namísto kandidatury, chystáme v Chebu seminář se soudcem Nejvyššího soudu na téma trestní odpovědnosti zastupitelů za hlasování. Územní samospráva pro nás zkrátka znamená fenomén, zábavu, radost. :)

Na druhé straně vidět za vším mě nebo mou rodinu je přeceňování našeho významu. Občanská aktivita lidí v Chebu za poslední roky výrazně stoupla. Snažit se veřejnosti podsunout myšlenku, že všechno děláme kvůli volebnímu úspěchu, může jedině ten, kdo veřejné aktivity chápe jako cestu k osobnímu obohacení. Smiřte se s tím, že já, má rodina, kolegové ze Zpráv z Chebu i řada různých skupin občanů Chebu, s nimiž čas od času spolupracujeme, od veřejného dění nečeká nic jiného, než dobrý pocit z kultivování některých nekalých záměrů z řad radnice.

S pozdravem

Libor Dušek

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#7 Re: Re: Re: Re:

2014-05-28 13:21:01

#6: Libor Dušek - Re: Re: Re:

Velmi dobrý komentář

 

prázdná makovice

#11 Re: Re: Re: Re:

2014-05-28 19:48:18

#6: Libor Dušek - Re: Re: Re:

To je moc krásně napsané. Mohu-li soudit i pravdivé. Prostě mají na radnici bobky!

Beobachter

#12 Re: Re: Re: Re:

2014-05-28 22:09:10

#6: Libor Dušek - Re: Re: Re:

Nevím, jak jste přišel na to, že každý,  kdo odsuzuje Váš manipulativní styl "informování", musí automaticky patřit do kruhů blízkých vedení města. Vadí mi Vaše trapná snaha stavět se do role "těch, kteří nám nenechají ukrást Chevak". Přitom stačilo jen suše konstatovat, že celá akce byla sólo pokusem Lindy a Strádala, dopředu odsouzeným k nezdaru, protože Blažek s Mlátilíkem pro posílení Němců nikdy hlasovat nebudou.

Jakub Novotný

#13 Re: Re: Re: Re:

2014-05-29 06:50:51

#6: Libor Dušek - Re: Re: Re:  

 

Milý Libore, to co děláš, by byla velmi cnostná a záslužná práce, za předpokladu, že by byla opravdu tak nezištná, jak tvrdíš. Je však jasné, že už ani ty nejsi nestranný a nezávislý redaktor, bojovník za spravedlnost či jak sám sebe nazýváš. Každému člověku v Chebu, který není úplně hloupý (a občas se o tu komunu zajímá alespoň pasivně), je již nějaký čas zřejmé, že tvé články jsou ovlivněny výhradně občanskou aktivitou lidí, kteří dříve působili v té samé politické straně, proti které dnes brojí. Nestranný člověk to vidí zřetelně – mladý nadějný člověk se obklopil prasátky, jimž nebyla přidělena korýtka, a které se akorát posunuly o vepřín dál (viz. pan politický prostitut Kuchař, nebo rodina kriminálníků Černých). A netvrď mi, že si i ty tohle neuvědomuješ! Škoda, že se necháš ovlivňovat lidmi tohoto typu, kteří nejsou lepší, než ti, které sami kritizujete. Kdyby to s tvou nestranností a citem pro čest bylo tak, jak se snažíš prezentovat, tvá aktivita by se nepřibližovala honem za bulvárními senzacemi a tvé zprávy by zůstaly vyvážené. Pak bych ti rád uvěřil to, co jsi napsal výše. Bohužel jste ze sebe a Zpráv z Chebu postupně nechali udělat informační zdroj ekvivalentní jiným nečitelným populistickým a propagandistickým plátkům našeho regionu. Píšeš, že komunální dění je tvým koníčkem. Pokud ti nejde o ty korýtka, jako tvým spolupracovníkům, začíná to spíše vypadat, že jde o boj ega s narcismem, či kompenzaci křivd z osobního života. Zkus s tím zabojovat a začni zase být normální, byla by tě škoda.