Petice proti zavezení Propadliny na Žebračce

Daniel Ščerba

/ #76

2011-08-25 16:16

Mnoho lidí ani netuší, jaký unikát je Příčná hora včetně jejího podzemí. Jde vidět, kam nás ministři, úředníci a dobře postavení lidé vedou. Místo toho, aby investovali 1/10 ze 100mil.kč na zkulturnění a vybudování jedinečného hornického skanzenu, který nemá v širokém okolí obdoby a který by přinesl mnoho pracovních míst a jistý zisk i přínos do státní kasy, raději zainvestují 100mil.kč a z toho si 9/10 v tichosti „rozkradou“, to je nedůstojné! Jak již zde bylo zmíněno, lidstvo, které si neváží vlastní historie, nemá budoucnost! Zavezení téhle památky je nejen ničení historie, zničení zimoviště netopýrů, dobrým výdělkem patřičných lidí, kteří tuhle zakázku získají, ale především jasným signálem naší společnosti, že historie, rozvoj a životní prostředí je vlastně nedůležitým detailem, pokud jde o dobrý výdělek!
A co se týče vstupů do podzemí, tak je rozdělen na dvě společenstva. A to na lidi, kteří podzemí obdivují a bojují pro jeho zachování a obnovu a na ty, kteří se do podzemí jezdí bavit tím, že ho ničí a zvedají si ego nebezpečnými výpravami, které publikují na mediálních a sociálních sítích atd. (např. http://www.extreme-team.info/).
Se zasypáním zásadně nesouhlasím a už vůbec ne za takhle vysokou sumu, kterou máme dát doslova z vlastních kapes... Existuje mnoho jiných variant, jak prostor zabezpečit a přitom zachovat a to za zlomek peněz!

Vše, co jsem výše napsal, je pouze mým osobním názorem. D.Š.