Zrušení pouťové atrakce "Jizdy na ponících"


Nepřihlášený uživatel

/ #295 Re: Nemazat

2014-08-11 09:19

#236: Milan Foukal - Nemazat 

 Vážený pane Foukale,

 

Váš argument sice vypadá naprosto v pořádku, ale já s ním nemůžu souhlasit z několika důvodů. To, že se chováte ke svým poníkům či koňům hezky, z nich ale nepřestává dělat otroky, kteří musí vydělávat peníze. Můžete jim sice stavět stáje, nechávat je co dvě hodiny odpočívat, ale svobodná zvířata z nich stejně nikdy neuděláte. Převážení automobilem v přívěsu, hluku, ve vedru a pobyt v nevhodných podmínkách (ne, nastláno ve stáji uprostřed města nemají koně co dělat), nejsou omluvou Vaší činnosti, při které vykořisťujete jiné živé tvory.

Proto vždy podobnou petici rád podepíši, i když bych byl ze všeho nejradši, aby se podobné petice začaly týkat i zvířat ve velkochovech, která jsou chovaná na maso, mléko nebo vejce. Tato zvířata jsou totiž taky našimi otroky a brutální zacházení, kterou si musí projít, je naprosto nepřestavitelné a přirovnatelné pouze ke koncentračním táborům.

 

Na všechny, kteří tuto petici podepisují, proto apeluji, aby si uvědomili, že umělé dělení zvířat na kamarády (psi, kočky, koně) a na maso (prasata, kuřata, krávy), je špatné a že jedinou možností, jak něco změnit, je odmítnout konzumaci všech produktů, které toto utrpení způsobují.

 

Ondřej Plachý - Olomouc

vegan