petice proti 7.výzvě OPPA, která znemožnila spravedlivé posouzení

Ondřej Bárta

/ #7 názor k vyjádření ŘO OPPA_autor petice Ondřej Bárta

2014-11-07 20:03

Děkuji za stanovisko řídícímu orgánu.

Ředitelem mi byla nabídnuta schůzka k celé kauze, které hodlám využít. Budu rád za veškeré reakce a podněty žadatelů, vycházející z aktuálních informací sdělených ŘO. 

Reakce je transparentní a seznamuje nás s novými skutečnostmi i záměrem, který vedl ŘO k bodu 1.4.výzvy.

Pokud jste se jako žadatelé setkali s heslem a bránilo vám v tvorně projektu dne 29.9.2014, podejte prosím o tom důkazy, např. printscreen, případně vyjádření. 

 

 

Rád bych zde uvedl, že i nadále považuji bod 1.4 výzvy problematický. Téměř všechny důvody, uvedené v bodě 1, se týkají procesu, nikolí cíle, k čemu mají být prostředky využity. To, že  ŘO způsob hodnocení podle času předložení nepovažuje za nestandardní, je velkým varováním,  do budoucna se tak může jednat o běžný postup.

Věřím kompetentním pracovníkům ŘO jejich snahu vyčerpat prostředky, vysvětlení v bodě 1 naopak potvrzuje, že právě tento cíl byl upřednostněn nad kvalitou. ŘO disponuje databází desítek odborníků na expertní posouzení, formálně již všechny posouzené jsou, proto rozporuji tvrzení, že zvoleným postupem zkrátil ŘO hodnotící proces o 5 měsíců.

Mrzí mne rovně stanovisko, kde se ŘO odvolává na práci dodavatele(bod3). Za všechny poškozené žadatele si troufám konstatovat, že odpovědnost leží plně na ŘO a konstatování, že byli poškozeni všichni stejně, je velmi irelevantní. Je to naopak, někteří měli štěstí, a jiní smůlu. Mrzí to, že ti, co měli smůlu, ve výše uvedeném stanovisku nenajdou ani prostou omluvu.

 

Za rychlý, otevřený a kontkrétní způsob naší iniciativy ovšem znovu děkuji a musím konstatovat, že jsem potěšen způsobem komunikace, přestože jsem zklamán výsledkem.