petice proti 7.výzvě OPPA, která znemožnila spravedlivé posouzení

Tomáš Hauser

/ #11 Re: nové skutečnosti v kauze OPPA

2014-11-18 17:55

#1: Ondřej Bárta - nové skutečnosti v kauze OPPA 

Vážený pane Bárto, vážení signatáři petice.
Systémem výběru "160%" jsem byl nepříjemně překvapen a pracovně jsem ho nazýval videostop.

Nicméně píši Vám z pohledu třech organizací, které se do 160% alokace dostali. Pro 2 z nich jsem projekt psal, pro jednu z nich celý zadával do benefitu osobně.
Jedná se o organizace, které pomáhají lidem s postižením. Neměli jsme žádné heslo, ani jiné nadstandartní informace z MHMP.
Projekt, který jsem zadával do Benefitu jsem finalizoval cca 15 minut po oživení Benefitu po asi 2 hodinovém odpoledním výpadku. Měl jsem po celou dobu problémy s rychlostí i s výpadky.
Náš projekt byl poměrně rozsáhlý, vč. rozpočtu. Připojení i PC jsem měl spíše méně výkonné. Projekt jsem zadával sám, bez pomoci kolegů. Další ze zmíněných organizací finalizovala ještě cca 2 hodiny po mě.
Benefit a včasná finalizace tedy nakonec nebyly nedostupné běžným organizacím (s přihlédnutím k včasnému avízu ze strany MHMP).

Jak jsem psal výše - rozumím Vašemu rozhořčení. Ale vzhledem k velké časové tísni musel MHMP přikročit k selekci žádostí, měla-li být zbývající částka využita. Těžko soudit, za měl použít jiný způsob selekce a případně jaký (nevím o žádném reálném, který by řešil časovou tíseň).

Výsledkem 7. výzvy je, že bude suma rozdělena ve prospěch našich společných cílových skupin.

Pokud Vaše petice uspěje, bude muset ČR vrátit celou částku do EU.

Prosím, zvažte ještě Vaše aktivity směřující ke zrušení 7. výzvy.

Děkuji Vám
S pozdravem a v úctě
Tomáš Hauser, 728 375 074