Petice proti zavedení kvót na přerozdělování imigrantů a azylantů


Nepřihlášený uživatel

/ #108 MOHLO BY ZAJIMAT

2015-05-27 15:33

Hitem prosincových zpráv všech prozápadních médií je oslava slabého rublu. Nízké ceny ropy a sankce zabraly a USA za zdatné podpory Evropy dostávají Rusko tam, kde ho chtějí mít – na kolena. Přemýšlím, jak by se situace vyvíjela, kdyby Janukovyč  asociační dohodu Ukrajiny s EU podepsal. Zřejmě by USA „jen“ rozestavěly základny NATO  na ukrajinsko-ruských hranicích a další proces cíleného oslabování Ruska by pokračoval „mírnější“ cestou – nějakými klasickými barevnými revolucemi k odstranění Putina (tato snaha pořád běží a oslabený rubl plní i tento účel). Ale Janukovyč nepodepsal a byl spuštěn Majdan a akce „Ukrajina“ proběhla velmi krvavou cestou. Dnes nikoho v USA ani v EU nezajímá, že Ukrajina je před bankrotem, dokonce není zájem ani o její vstup do NATO, protože o Ukrajinu nikdy nešlo. Ukrajina jen plnila účel: oddělit Rusko od Evropy. Znemožnit mu obchodování v evropských zemích, ale především – zbavit Evropu energetické závislosti na Rusku. A jak uvidíme dál, to byl ten nejdůležitější účel. A protože toho mělo být dosaženo za jakoukoliv cenu (a jak jinak, než přes kohoutky na ukrajinském území), Ukrajina by na svou strategickou polohu doplatila ať po dobrém nebo po zlém. „Doplatila“ říkám proto, že vstupem do EU si žádná země nepomohla a nepomůže a Ukrajina obzvláště ne (stačí si připomenout text asociační dohody, nemluvě o tom, že se má stát územím, kam mají být sestěhováni všichni Romové).

Ale akce Majdan nakonec posloužila víc, než kdyby Janukovyč podepsal. Z Majdanu se udělalo trumfové eso v rukou USA a EU, ostatní už zařídila média. A svět uvěřil, že Rusko je zlo a Putin je Hitler a proto je třeba se mu včas bránit a kvapem od něj utíkat. K protiruským sankcím byl „důvod“ (jistil to i sestřelený Boeing) a za rok od Majdanu jsme tam, kde jsme – Rusko je od Evropy téměř odděleno, ropu prodává za pakatel a jeho měna padá. Díky tomu americký dolar právě dostává pár kapek živé vody a vidouc, jak se plány daří naplňovat, i optimismus do žil. Ale ještě není čas slavit, ještě je třeba ujít kus cesty. Ale to musíme k jiným zprávám. Bude se zdát, že jsou z jiného soudku, ale nejsou – ono pořád jde jen a jen o ten umírající americký dolar.

ODKAZ-Sedm zemí do pěti let a americký dolar vstává z mrtvých. Ukrajina splnila účel, ISIL dobývá Irák a Sýrii, právě dobývá strategickou Kobani. Turecko dělá mrtvého brouka, Kurdistán se raduje. Ještě musí padnout Asad, pak přijde na řadu Irán a projekt „Nový Střední východ“ bude hotový a dolar zachráněný. Aneb – odstavené Rusko, závislá Čína a dolar pořád petrodolarem. Tak jednoduché!