Jsme proti novele branného zákona


Nepřihlášený uživatel

/ #152

2015-06-05 18:27

Pentagon chce v Evropě rozmístit balistické rakety proti Rusku! Dočkáme se éry nových Pershingů? Kdy vyjdou nad Českem dvě slunce?

Schyluje se k válce. Varovali jsme na AE News veřejnost už před téměř rokem a netrvalo dlouho, politické špičky v USA už si řekli, že není důvod nic tajit, stejně by se to provalilo, tak to vytáhneme na světlo rovnou a ještě na tom vytřískáme politický kapitál. Stalo se, čeho jsme se báli. Mysleli jsme si, že odzbrojovací dohody mezi USA a SSSR, které byly postupně uzavírány od poloviny 60. let až do sklonku 80. let, natrvalo zbavily náš svět nebezpečí nukleární války. Tehdy, z pohledu občanů ČSSR, na naší zemi mířily ze sousedního NSR balistické rakety středního doletu MGM-31 Pershing [1] v několika variantách, ve verzi 1A, později 1B a naposledy ve verzi II.

Americké Pershingy byly zacílené v 80. letech minulého století na celkem tři úseky, kde NATO předpokládalo rozvinutí pozemních sil nepřítele, tedy Varšavské smlouvy, před zahájením útoku na západní Evropu. První oblast zaměření raket bylo území české kotliny. Zaměřena byla města Mělník, Plzeň, České Budějovice, Pardubice. V těchto oblastech NATO předpokládalo rozvinutí tankových svazů ČSLA a dalších armád Varšavské smlouvy. Druhá oblast zacílení raket Pershing bylo území NDR a třetím bylo území Polska, kde NATO předpokládalo týlové zabezpečení Varšavské smlouvy.

ODKAZ-Pentagon chce v Evropě rozmístit balistické rakety proti Rusku! Dočkáme se éry nových Pershingů? Kdy vyjdou nad Českem dvě slunce?