Petice za odnětí svobody za pokus zabití psa v troubě

(taky) Standa

/ #22 Re: Re: Re: Re:

2015-09-30 15:51

#21: Standa - Re: Re: Re:  

 Se Standou souhlasim asi z 95%. Sice na jeho vyjádření budou dětské puťky typu Kate kvičet, to nic ale nemění na tom, že to napsal velmi přesně, věcně, s minimem emocí.

Pro Kate a podobné: nejsem tyran zvířat a přehlíživý. Zbytečné týrání zvířat (viz třeba ta trouba) mi taky vadí. Ale...

1) požadovaná výše trestu "do konce života". To jako myslíš vážně? Nepochopila jsi funkci vězení. A když to vezmu z čistě ekonomického hlediska, vězeň stojí daňové poplatníky (aktuálně) 984Kč/den. Kvůli jednomu psovi má stát platit 360tis/rok za jeho věznění? Není to trochu přehnané?

2) zákon se změnil, zvířata byla z kategorie věc přeřazena na živého tvora. Je to trochu diskutabilní, když se pes stále prodává stejně jako třeba lednička. Chceš psa? Seženeš chovatele, vyšpulíš 20tisíc ani nemrkneš. Když se rodí mimino člověku, tak si nevzpomínám, že bych někomu platil 20tis. ( => pes stojí víc peněz, než dítě). A přes to: když neopatrnou jízdou v autě srazím psa, nebo srnu v lese (lepší příklad). Přijede si pro ni myslivec a večer se myslivecký spolek nažere, až se za ušima olizuje. Já dostanu maximálně pokutu 5000. Ne za mrtvou srnu. Ale za dopravní přestupek. Když ale na přechodu drcnu do chodce a ten si pouze (!) zlomí malíček, je to dle zákona těžké ublížení na zdraví a řeší to soud, končívá to podmínkou.

Co se ti drahá Kate snažím říct? Že tvoje stupnice, kde pes je víc než člověk, se možná opírá o líbivou rétoriku, ale je v příkrém rozporu s realitou. Doma mám i psa, i dítě (krom jiného). Ale až přijde nějakej pošuk a přikáže mi jednoho z nich zastřelit, zastřelím psa a nebudu o tom ani vteřinu váhat, přesto, že ho mám moc rád. Tím si buď jistá.

A těch 5%, ve kterých se Standou nesouhlasím? Kate není pro společnost nebezpečná. Jsou dvě možnosti. Buďto to může být děcko, tipuji 13 let, život ve městě, maminka koupila pejska a děcko se nadchlo. A nebo je to nějaka hipisačka a ty jsou neškodné úplně stejně. :-)