Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4246 USA nehodlají projednávat s Ruskem spolupráci v boji s Islámským státem 6.10..

2015-10-06 13:55

USA nehodlají projednávat s Ruskem spolupráci v boji s Islámským státem v Sýrii do té doby, dokud Moskva podporuje syrského prezidenta Bašára Asada, sdělila RIA novosti oficiální mluvčí Pentagonu Michelle Baldanza.

„Dali jsme jasně na srozuměnou, že budou-li vojenské akce Ruska soustředěny na boj s Islámským státem, pak to budeme pokládat za kladný krok. Avšak do té doby, dokud se Rusko soustřeďuje na podporu Asadova režimu, nemůžeme a nebudeme posuzovat žádná opatření spolupráce", zdůraznila mluvčí amerického vojenského rezortu.

 Od 30. září Rusko na žádost prezidenta Bašára al-Asada začalo provádět bodové letecké údery na objekty Islámského státu v Sýrii, s využitím útočných letadel SU-25, frontových bombardérů SU-24M a SU-34. Podle údajů Ministerstva obrany ruské letectvo už značně narušilo systém řízení materiálně-technického zabezpečení bojovníků a také poškodilo infrastrukturu pro přípravu teroristů-sebevrahů.

Cíle jsou vybírány na základě údajů rozvědky Ruska a Sýrie, včetně vzdušné rozvědky. Podle prohlášení ruského vojenského úřadu vybavení ruských letadel umožňuje provádět údery proti IS na celém území Sýrie a s „absolutní přesností".


Více: USA nehodlají projednávat s Ruskem spolupráci v boji s Islámským státem