Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4580 Rusko se v Sýrii věnuje právě boji se skupinou Islámský stát (IS)

2015-10-14 16:13

USA se znovu ocitly v těžké situaci, domnívá se předseda výboru kongresu USA pro ozbrojené síly, senátor za stát Arizona John McCain v článku pro CNN.

Podle jeho slov vojenský zásah Ruska v Sýrii ukazuje „poslední katastrofický obrat na Blízkém Východě za vlády Baracka Obamy, a také další neúspěch USA".

„Jen si představte: administrativa prezidenta upozornila Rusko, aby nevysílalo vojsko do Sýrie. Rusko to stejně udělalo. Potom se administrativa snažila uzavřít vzdušný koridor z Ruska do Sýrie. Nepodařilo se jí to", naříká politik.

Více: RUSKA ROLE V SYRII USA HO CHCE ZASTAVIT

 

USA prohlásily, že nemohou přijmout delegaci v čele s ruským premiérem Dmitrijem Medveděvem, který měl v plánu projednat koordinaci v boji s terorismem, prohlásil ruský ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov.

 

„Dostali jsme (od Spojených států) odpověď, že poslat (americkou) delegaci do Moskvy nemohou a přijmout (ruskou) delegaci ve Washingtonu rovněž nemohou", řekl Lavrov ve svém vystoupení ve Státní dumě.

Více: USA prohlásily, že nemohou přijmout delegaci v čele s ruským premiérem Dmitrijem Medveděvem

 

Rusko se v Sýrii věnuje právě boji se skupinou Islámský stát (IS), prohlásila oficiální mluvčí Maria Zacharovová, když komentovala výzvu ministra zahraničí USA Johna Kerryho adresovanou Moskvě, aby se rozhodla, s kým vlastně bojuje v SAR.

 

 „Pokud jde o výzvu ministra zahraničí USA adresovanou Rusku, aby se rozhodlo, jestli bojuje s ISIL (původní název IS) nebo nebojuje, mohu říct jasně a jednoznačně: Rusko bojuje s ISIL. Je podivné, že o tom někdo vůbec pochybuje. O tom by neměly vznikat žádné pochybnosti", řekla Zacharovová.

Více: Rusko se v Sýrii věnuje právě boji se skupinou Islámský stát (IS),