Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4583 MH17 UIKRAJINA VINIK

2015-10-14 16:45

Autoři zprávy vypracované Nizozemskem o pádu MH17 přizpůsobovali dokument předem zvolené verzi, kvalita vyšetřování je neuspokojivá, sdělil ve středu novinářům zástupce šéfa Rosaviaciji Oleg Storčevoj.

 Zástupce šéfa Rosaviaciji Oleg Storčevoj prohlásil, že zástupce ukrajinské komise neustále měnil údaje o letech ukrajinského vojenského letectva nad Donbasem těsně před pádem MH17 i v den jeho pádu.

„Jeden ze zástupců ukrajinské komise pro vyšetřování na jedné z porad řekl, že pět dní před pádem letadla ukrajinské vojenské letectvo nelétalo. Na naši otázku, jak by mohl komentovat sestřelení letadel na území Ukrajiny v těchto dnech, řekl: no co, přeřekl jsem se, v ten den nelétala", řekl Storčevoj.

„Pokud jde o verze, chtěl bych zdůraznit, že Rusko nikdy neprosazovalo žádnou konkrétní verzi, aby nečinilo nátlak na vyšetřovací komisi", řekl Storčevoj na tiskové konferenci v MIA Rossia Segodnia.

Kromě toho zdůraznil, že Rusko vyzvalo, aby byly důkladně prozkoumány všechny údaje, rozebrány všechny varianty vývoje událostí.

Více: Nizozemskem o pádu MH17 přizpůsobovali dokument předem zvolené verzi,