Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #5357

2015-11-09 10:01

Analýza autenticity Bible ve vztahu k současnému světovému řádu

Než si odpovíte na tuto otázku, dovolím si nejprve předložit důvody, které mne k sepsání této úvahy vedou. V posledních dnech jsem na Svobodném vysílači vyslechl několik diskuzí o Bibli jako takové a také o jejím obsahu. Rád bych tedy určité názory objasnil, aby třeba čtenáři tohoto internetového media  i posluchači zmíněného rádia nebyli vystaveni ještě většímu zmatku. Cílem je co nejobjektivněji se zamyslet nad názory obou stran. Věřím totiž, že je čtenář dostatečně inteligentní, aby si udělal vlastní názor.

Ve svém životě jsem měl možnost hovořit o bibli se stovkami lidí různých náboženských vyznání, ale i s nevěřícími, a to velmi rozličného vzdělání a původu. Byli mezi nimi i osoby, které četli biblické svitky v původních jazycích. Sám se studiu této knihy věnuji 25 let. Abych předešel nějakému nedorozumění hned na počátku, nejsem zastáncem žádné náboženské organizace či hnutí. Píši jen a jen za sebe, a to na základě vlastního poznání. Jsem si také vědom toho, že mé poznání je částečné, proto budu uvádět pokud možno jen a jen fakta.

Co se tedy z bible dozvíte?

Plno historických událostí, které již mladá archeologie potvrdila. Dočtete se o budoucích věcech, které mají brzy nastat. Dozvíte se, proč lidstvo muselo podstoupit tak náročnou historii. Dostanete vodítka k tomu, jak hledat Boha JHVH, a že není Bohem jediného národa, Židů. Jejich výjimečnost v dějinách skončila v roce 36 našeho letopočtu ve chvíli, kdy do nově vzniklých sborů byli přijati první neizraelité. Že Židé nikdy neměli být namyšleným spolkem, pro ovládnutí světa, ale že se této zvrácené cesty ujali pro svou pýchu. Proto taky dnes mohou bít svými hlavami o jediný artefakt z minulosti, o zeď nářků. Dozvíte se, jak se správně přiblížit k Bohu, aby on se mohl ještě blíže přiblížit k vám. Budete díky poznání vyzbrojeni pro každé dobré dílo. Váš zájem o hmotné statky se nastaví do vyváženého stavu. Poznáte, co znamená Láska Agape, která je založena na zásadách. Je toho mnohem více, co se  můžeme dozvědět, ale to jestli je tato cesta pro vás, musíte rozhodnout sami.

VICE-Analýza autenticity Bible ve vztahu k současnému světovému řádu