Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #5406 TU JASNE VIDITE AGRESI USA NE RUSKA

2015-11-10 15:59

Odvolání na íránskou a severokorejskou raketovou jadernou hrozbu maskují skutečné plány USA usilujících o získání vojenské převahy, prohlásil v úterý ruský prezident Vladimir Putin.

„Ubezpečovali nás, že systém protiraketové obrany a jeho evropský segment jsou určeny k ochraně před íránskými balistickými raketami, my ovšem víme, že situace s íránským jaderným problémem byla urovnána, příslušné dohody byly podepsány a dokonce byly schváleny příslušnými parlamenty. Přesto ale práce na systémech protiraketové obrany pokračuje", prohlásil Putin.

USA a spojenci ignorují obavy Ruska – Putin

„Znamená to tedy, že odvolání na íránskou a severokorejskou raketovou jadernou hrozbu pouze maskují skutečné plány, jejich pravým cílem je neutralizace strategického jaderného potenciálu jiných jaderných států, kromě Spojených států a jejich spojenců, především, samozřejmě, naší země, Ruska. A tedy i snaha získat rozhodující vojenskou převahu se všemi odtud plynoucími následky", zdůraznil ruský prezident na poradě věnované situaci v obranném a průmyslovém komplexu.

USA a spojenci ignorují obavy Ruska

Spojené státy americké a jejich spojenci pokračují v budování systémů globální protiraketové obrany, přitom neberou ohled na obavy Ruska, ani na návrhy ke spolupráci, prohlásil v úterý ruský prezident.

„Jak je známo, Spojené státy a jejich spojenci pokračují v budování systémů globální protiraketové obrany. A ani na naše obavy, ani na návrhy ke spolupráci bohužel ohled neberou. Mnohokrát jsme poukazovali na to, že podobné akce pokládáme za pokus o narušení existující parity v oblasti raketových jaderných zbraní a v podstatě o podlomení celého systému globální a regionální stability", prohlásil Putin.

Více: Odvolání na íránskou a severokorejskou raketovou jadernou hrozbu maskují skutečné plány USA