Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

#5401

2015-11-10 14:29

USA chtějí obvinit v katastrofě Boeingu Doněcka Rusko a dělají kvůli tomu všechno možné, usuzuje americký politilog Paul Craig Roberts.

„Referát o výsledcích vyšetřování havárie MH17 nebyl dosud zveřejněn. O čem to svědčí? Myslím, že fakta, která získali vyšetřovatelé, neodpovídají propagandě, obviňující ve všem Rusko. Jsem přesvědčen, že kdyby existovaly alespoň minimální důkazy, potvrzující odpovědnost Moskvy, byl by referát už dávno uveřejněn", je přesvědčen americký analytik.

Paul Craig Roberts připomíná, že pouze Rusko předložilo vyšetřovacím úřadům všechny údaje, které mělo k dispozici. USA odmítají zveřejnit informaci, získanou z amerického satelitu, který se nacházel nad letadlem ve chvíli jeho zničení. Ukrajina nepublikuje hovory posádky s ukrajinským dispečerem, který nasměroval letadlo do zóny bojových akcí.

Více: USA chtějí obvinit v katastrofě Boeingu Doněcka Rusko a dělají kvůli tomu všechno možné


Nepřihlášený uživatel

#5402

2015-11-10 15:12

už se nám blíží 17.11.015 tak vas varuji 

Situace v Německu je vyhrocená. Pozice Angely Merkel ja natolik vážná, že její neschopnost řešit krizi s migranty může přivodit i rozkol samotné Evropské unie. Systémové elity se proto rozhodly zřejmě konat a cílem je likvidace opozice co nejrychlejší cestou. Účast německých operátorů Refugees Welcome v Praze při výročí 17. listopadu tomu odpovídá.

Pokud máte kontakt na opoziční subjekty mimo parlament v ČR, přepošlete jim prosím odkaz na tento článek, aby se jejich organizátoři důkladně připravili a přijali preventivní opatření proti provokatérům během protestů proti migrantům v souvislosti s výročím 17. listopadu.

VICE-Výročí 17. listopadu naruší cílené provokace organizované největší neziskovkou v Evropě!


Nepřihlášený uživatel

#5403

2015-11-10 15:13

Od začátku konfliktu na jihovýchodě Ukrajiny požádalo asi 900 tisíc Ukrajinců Federální migrační službu o status, který by jim umožnil delší pobyt anebo stálé bydliště v RF.

Podle údajů migrační služby, v době od 1. dubna 2014 přijelo do Ruska a dosud zůstává v naší zemi něco přes jeden milion obyvatel jihovýchodu Ukrajiny. Na území 69 subjektů RF bylo zřízeno 369 provizorních ubytoven, v nichž bydlí 20 980 lidí včetně 6777 dětí mladších 18 let. V soukromém sektoru je ubytováno přes 552 tisíc lidí.

„V době od začátku r. 2014 až do 13. července 2015 podalo žádost o poskytnutí azylu 366 701 lidí, a o status běžence — 6015 lidí", oznámil rezort.

Podle údajů migrační služby o povolení k dočasnému pobytu požádalo přes 224 tisíc lidí, a dalších 124,7 tisíc Ukrajinců (včetně rodinných příslušníků) se chce zapojit do státního programu pomoci Dobrovolnému přesídlení krajanů.

Více: UKRAJINCI V RUSKU CHTEJ ZUSTAT


Nepřihlášený uživatel

#5404 migrační služby se v Rusku nachází přes dva a půl milionu ukrajinských občanů a téměř 954.000 z nich

2015-11-10 15:15

Nucený přesídlenec z jihovýchodu Ukrajiny byl poprvé povolán do ruských ozbrojených sil, oznámili v tiskové službě Centrálního vojenského okruhu. Po speciální operaci, kterou zahájil Kyjev na Donbasu loni v dubnu, se stali ze statisíců lidí uprchlíci a nucení přesídlenci.

Podle údajů ruské Federální migrační služby se v Rusku nachází přes dva a půl milionu ukrajinských občanů a téměř 954.000 z nich přišlo z jihovýchodu Ukrajiny.

„Vojenské komisařství Samarské oblasti povolalo do vojenské služby rodáka z města Slavjansku Dmitrije Golovina. Získal ruské občanství a projevil přání nastoupit vojenskou službu", zdůraznili v Centrálním vojenském okruhu.

Více: migrační služby se v Rusku nachází přes dva a půl milionu ukrajinských občanů a téměř 954.000 z nich přišlo z jihovýchodu Ukrajiny.


Nepřihlášený uživatel

#5405 USA AGHRESE VUČI EVROPE A RUSKU OHLED NA RF NEBEROU ANI CO MUZE PRIJIT

2015-11-10 15:18

Spojené státy americké a jejich spojenci pokračují v budování systémů globální protiraketové obrany, přitom neberou ohled na obavy Ruska, ani na návrhy ke spolupráci, prohlásil v úterý ruský prezident.

 „Jak je známo, Spojené státy a jejich spojenci pokračují v budování systémů globální protiraketové obrany. A ani na naše obavy, ani na návrhy ke spolupráci bohužel ohled neberou. Mnohokrát jsme poukazovali na to, že podobné akce pokládáme za pokus o narušení existující parity v oblasti raketových jaderných zbraní a v podstatě o podlomení celého systému globální a regionální stability", prohlásil Putin.

Více: „Jak je známo, Spojené státy a jejich spojenci pokračují v budování systémů globální protiraketové obrany. A ani na naše obavy, ani na návrhy ke spolupráci bohužel ohled neberou


Nepřihlášený uživatel

#5406 TU JASNE VIDITE AGRESI USA NE RUSKA

2015-11-10 15:59

Odvolání na íránskou a severokorejskou raketovou jadernou hrozbu maskují skutečné plány USA usilujících o získání vojenské převahy, prohlásil v úterý ruský prezident Vladimir Putin.

„Ubezpečovali nás, že systém protiraketové obrany a jeho evropský segment jsou určeny k ochraně před íránskými balistickými raketami, my ovšem víme, že situace s íránským jaderným problémem byla urovnána, příslušné dohody byly podepsány a dokonce byly schváleny příslušnými parlamenty. Přesto ale práce na systémech protiraketové obrany pokračuje", prohlásil Putin.

USA a spojenci ignorují obavy Ruska – Putin

„Znamená to tedy, že odvolání na íránskou a severokorejskou raketovou jadernou hrozbu pouze maskují skutečné plány, jejich pravým cílem je neutralizace strategického jaderného potenciálu jiných jaderných států, kromě Spojených států a jejich spojenců, především, samozřejmě, naší země, Ruska. A tedy i snaha získat rozhodující vojenskou převahu se všemi odtud plynoucími následky", zdůraznil ruský prezident na poradě věnované situaci v obranném a průmyslovém komplexu.

USA a spojenci ignorují obavy Ruska

Spojené státy americké a jejich spojenci pokračují v budování systémů globální protiraketové obrany, přitom neberou ohled na obavy Ruska, ani na návrhy ke spolupráci, prohlásil v úterý ruský prezident.

„Jak je známo, Spojené státy a jejich spojenci pokračují v budování systémů globální protiraketové obrany. A ani na naše obavy, ani na návrhy ke spolupráci bohužel ohled neberou. Mnohokrát jsme poukazovali na to, že podobné akce pokládáme za pokus o narušení existující parity v oblasti raketových jaderných zbraní a v podstatě o podlomení celého systému globální a regionální stability", prohlásil Putin.

Více: Odvolání na íránskou a severokorejskou raketovou jadernou hrozbu maskují skutečné plány USA


Nepřihlášený uživatel

#5407

2015-11-10 17:03

Obrněné vozidlo narazilo na náklaďák s jadernou zbraní v americkém státě Montana. Tuto situaci nafilmoval kolemjdoucí.

Více: DOPRAVNI NEHODA JADERNEHO KONVOJE V USA

Hlava MZV RF Sergej Lavrov označil za hlavní prioritu světového společenství boj s teroristickou hrozbou včetně extremistické fronty Islámský stát, kterou se dá rozdrtit pouze společným úsilím.

Prioritou číslo jedna pro nás všechny je nesmiřitelný boj s tak zvaným Islámským státem a dalšími teroristickými skupinami. Ohrožují nejen Sýrii a Irák, kde byl vytvořen tak zvaný chalifát. Ohrožují také jiné státy včetně Kuvajtu. Jsme přesvědčeni, že porazit toto zlo se dá pouze společně, přes konsolidaci na pevném základě mezinárodního práva, bez dvojích norem, a mít především za úkol nepřipuštění, aby se teroristé chopili moci v té či jiné zemi regionu", prohlásil Lavrov k závěrům jednání s hlavou MZV Kuvajtu Sabahem Al-Sabahem.

Více: Lavrov označil za hlavní prioritu světového společenství boj s teroristickou hrozbou včetně extremistické fronty Islámský stát, kterou se dá rozdrtit pouze společným úsilím.


Nepřihlášený uživatel

#5408

2015-11-10 17:44

Syrská armáda prorazila dvouleté obležení letecké základny Kuveiris na severu Aleppa, informoval RIA Novosti vojenský zdroj.

 „Armáda dokázala prorazit k obráncům základny Kuveiris, prolomila obležení, jež trvalo přes dva roky. Podařilo se to po osvobození osady Šajch Ahmad (dva kilometry od letecké základny). Průlom byl uskutečněn ze strany letecké školy", sdělil spolubesedník agentury.

V Sýrii pokračuje od března roku 2011 ozbrojený konflikt, v jehož důsledku zahynulo podle údajů OSN přes 220 tisíc lidí. Proti vládním vojskům bojují oddíly bojovníků z různých ozbrojených útvarů.

Více: Syrská armáda prorazila dvouleté obležení letecké základny Kuveiris na severu Aleppa, informoval RIA Novosti vojenský zdroj.


Nepřihlášený uživatel

#5409 z Novinek.cz

2015-11-10 17:52

cituji aspoň nadpis: "Převaděči líčí uprchlíkům Evropu jako štědrý ráj, Zaorálek chce informační kampaň"

To se mělo udělat už dříve! Evropa (úmyslně?) zaspala! ... Asi bychom chtěli slyšet lepší odpověď, např.:

... převaděče vyhledávat a přísně trestat, zabavovat jim majetky a uvěznit na 30 let tuhého žaláře!

... lháře, rozšiřující mezi migranty falešné iluze a informace vyhledávat, chytat jako králíky, mrskat bičem, zabavit majetek a uvěznit na 30 let žaláře!

Proč se to neděje už dávno? ... Říkám, že my dojedeme na přehnaný humanismus! (ale to není přehnaný humanusmus, to je idiocie!)


Nepřihlášený uživatel

#5410

2015-11-10 18:01

UZ MNE NEBA TV ANI ČT FURT SLYCHAM JEN O RUSKU ALE ZE USA ZNIČÍ OMYLEM KUNDUZU TO SE NEREŠI A NEBO MH17 UKRAJINSKOU ARMADOU NEBO ZE POSILA DO EVROPY AFRICANKY,ARABY,A ISIS BRATRSTVO UMIRNENOU OPOZICI!!! TO SE MLČÍ JAKO KDYZ TISKNE!!!A FURT SE JEN LŽE O RUSKU ZATIM FURT UKAZALO VSE FAKTIVNÉ NAROZDIL OD USA ZADNE DUKAZE ZADNE FAKTA PROSTE LŽI ZATIM SEM NEVIDEL OD USA NIC PRAVDIVÉ JEN SAME VYMYSLE A LŽI 


Nepřihlášený uživatel

#5411 (WADA), která obvinila ruské sportovce ze systematického používání dopingu, nepředložila žádné důka

2015-11-10 19:06

VICE O DOPINGU V RUSKU FAKTA CO A JAK JE ZASE SE VÁM LŽE OBČANÉ ČR A VŠECH ZEMÍ!!!!V TV SAMÉ LŽI!!!

1)Tiskový mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov má za to, že Světová antidopingová agentura (WADA), která obvinila ruské sportovce ze systematického používání dopingu, nepředložila žádné důkazy.

„Když se objevují nějaká obvinění, pak musí být podložena důkazy. Dokud nejsou, pak se dají nějaká obvinění jen těžko přijmout, jsou neodůvodněná", prohlásil Peskov.

Více: (WADA), která obvinila ruské sportovce ze systematického používání dopingu, nepředložila žádné důkazy.

2)Šéf Federální lékařsko-biologické agentury Vladimir Ujba prohlásil, že použití dopingu ruskými sportovci musí Světová protidopingová agentura (WADA) dokázat u soudu, a jinak budou to nepodložená obvinění s cílem diskreditovat Rusko před OH.

 Nezávislá komise WADA doporučila, aby nebyla ruský atletům dovolena účast v OH 2016 v Rio de Janeiro. WADA se svém referátu doporučila vyloučit Všeruskou atletickou federaci ze všech soutěží pod záštitou IAAF.„Je to provokace a nic více. Aby činili podobná prohlášení, musejí mít potvrzení vzorky, které by byly dokázány u soudu. Jde tedy o další výpad proti Rusku s cílem ho vyprovokovat a zkompromitovat", podotkl Ujba.

 
3)Ministr sportu RF Vitalij Mutko novinářům prohlásil, že nikdo ve světě nechce, aby byl ruský sport stejně silný, jako byl sovětský, to je otázka politiky.

 

 Německá televize natočila několik filmů o systematickém používání dopingu ve sportu, mj. ruskými atlety.

„Sport — to je rodina. Mezinárodní olympijský výbor a další velké sportovní organizace — to je rodina. Světová protidopingová agentura (WADA), jíž převádíme pravidelně po jednom milionu USD, provádí vlastní politiku. Ukázali film o dopingu v Rusku, tak je třeba hned založit komisi. A když bude skandál v jiné zemi, nikdo žádnou komisi nezaloží. To je jistý politický nástroj, a nemáme to snadno. Ve velké politice nikdo nechce, aby ruský sport zaujal místo sovětského. Všichni se diví, jak to, že jsme si mohli vybojovat tři zlaté ve Vancouveru, a pak jsme vyhráli v soutěži družstev v Soči", řekl Mutko.

Více: Ministr sportu RF Vitalij Mutko novinářům prohlásil, že nikdo ve světě nechce, aby byl ruský sport stejně silný, jako byl sovětský, to je otázka politiky.


Nepřihlášený uživatel

#5412 OBAMA CHCE ZAS UDELAT 11.ZÁŘÍ NAPLANOVANOU DEMOLICI

2015-11-10 19:12

Strategii Bílého domu v Sýrii a v Iráku v podstatě nelze nazvat politikou, protože stěží je možné dělat pro záchranu těchto zemí méně, než dělají v této chvíli USA, a tudíž Obama předá celý tento „binec“ následujícímu prezidentovi, píše ve Fox Nex bývalý analytik CIA, a nyní vice-prezident Centra politiky bezpečnosti USA Fred Fleitz.

Za poslední dva roky kancelář Obamy dvakrát vyhlašovala změny ve své politice pro boj s krizí v Sýrii a Iráku a hrozbou ze strany IS. Ale obě tato prohlášení se stala dalším pokusem přerušit početná ponížení americké politiky, což vyvolalo u světové společnosti dojem rostoucí slabosti a nerozhodnosti USA, poznamenává analytik.

První „posun" v zahraniční politice USA byl zaznamenán během vystoupení Obamy 10. září roku 2014, kdy po sérii veřejných poprav IS oznámil americký prezident připravenost k vítězství nad teroristy díky „systematické kampani leteckých úderů" v Iráku a Sýrii, přípravě syrských povstalců a zvětšení podpory irácké armády. „Krach byl očividný hned — letecké údery v Sýrii nezastavily IS, v Iráku teroristé vzali pod kontrolu město Ramadi, nehledě na početní převahu irácké armády. Irácká armáda a Kurdové žádali více zbraní, dokud kancelář Obamy seděla se založenýma rukama", píše Fleitz.

Více: Strategii Bílého domu v Sýrii a v Iráku v podstatě nelze nazvat politikou, protože stěží je možné dělat pro záchranu těchto zemí méně, než dělají v této chvíli USA, a tudíž Obama předá celý tento „binec“ následujícímu prezidentovi,

OBAMA CHCE ZAS UDELAT 11.ZÁŘÍ NAPLANOVANOU DEMOLICI


Nepřihlášený uživatel

#5413

2015-11-10 19:17

Petr Kolář: Ohrožují nás užiteční idioti! A jedno výživné video z kostela!

 

   Všechno, co není zrovna od Chebu na Západ, je zřejmě podle pana Petra Koláře, bývalého diplomata, špatně [1]. Není divu, pan Kolář totiž působil jako velvyslanec v USA, aby paradoxně na další diplomatickou štaci nebyl pravicovými podporovateli vyslán jako velvyslanec ČR v Rusku! Není se tedy čemu divit, že Američany dobře instruovaný, západní politice poplatný a věrný, havloid a pravdoláskař má problémy dívat se na realitu, případně když ne zrovna úspěchy, tak alespoň jisté výsledky, které lze očekávat jak od prezidenta M. Zemana, tak i od Ruské federace a samotného Putina zvlášť. Oba, jak Zeman, tak Putin jsou panu Kolářovi osinou v zádeli a politické reálno je pro něj naprosto nestravitelné, ležící mu v žaludku.

     Dostáváme se do situace, kdy (zřejmě rovněž uživatel červených trenýrek) se vymezuje proti prezidentu Zemanovi, o němž tento vzdělaný exdiplomat prohlašuje, že „ jsme Zemana   už dávno měli sesadit za vlastizradu“. A jaký má pro to důvod? Prostý: máme prezidenta, který v čínské televizi řekne, že tam nepřijel mluvit o lidských právech, ale že se prý přijel učit, jak stabilizovat společnost a my nejsme schopni impeachmentu, abychom ho za to jako za projev vlastizrady odstranili. K výrokům pana Koláře se zatím zdržím komentáře, protože to není zdaleka všechno, co panu Kolářovi na dění ve světě od českého Chebu na východ vadí. Podle Koláře se „prezident Zeman začíná chovat jako užitečný idiot pana Putina“, což pan Kolář také vnímá jako „ohrožení bezpečnosti tohoto státu, tedy skoro jako velezradu“.

VICE-Petr Kolář: Ohrožují nás užiteční idioti! A jedno výživné video z kostela!

 


Nepřihlášený uživatel

#5414 Tak to už je moc! Kostel v Německu musí odstranit křesťanské symboly, aby neurážely ubytované muslim

2015-11-10 19:19

Tak to už je moc! Kostel v Německu musí odstranit křesťanské symboly, aby neurážely ubytované muslimské uprchlíky!

Protestantský kostel v Oberhausenu odstraní křesťanské symboly, kříže, monstrance, svaté obrázky a výzdobu oltáře, aby neurážely muslimské uprchlíky a jejích víru během pobytu v kostele [1]. Město rozhodlo, že budova kostela bude použita k ubytování cca. 50 uprchlíků. Před vchod kostela budou umístěny ToiToi budky, na místě bude vybudována i umývárna a běženci samozřejmě budou mít zajištěné halal stravování zdarma, protože přímo před kostelem bude zbudována muslimská vývařovna.
 
Zajímavý je výrok první lesbické biskupky švédské církve Seamen, která navrhla, aby ve Stockholmu byly odstraněny z kostelů všechny kříže kvůli uprchlíkům a zároveň, aby v kostelech byl označen směr, kde leží Mekka [2]. Zdůraznila, že kostely ve Švédsku by měly mít charakter více letištních hal než křesťanských svatostánků, protože na letištních ve Švédsku jsou ukazatele, které navádí muslimy k modlitebnám v letištních halách. Takže by ukazatele měly být i v kostelech.
 

V Německu i v jiných zemích dochází k fašizačním trendům, kdy nájemci v sociálních bytech dostávají příkazy k vystěhování, aby zřizovatel sociálního bydlení mohl do bytu nastěhovat migranty [3]. Ale týká se to i hotelů [4] a lyžařských resortů [5]. Křesťanství a jeho symboly jsou likvidovány nejen Islámským státem v Sýrii, ale potichu už v celé Evropě. Co s tím budeme dělat jako Evropané? Budeme přihlížet? Říkat, že se nás to zatím ještě netýká? Že zatím je to jen problém Němců za kopečky?

Islám je blízko, tak blízko, že už můžete vidět zpoza těch kopečků špice německých minaretů. A kdo v této kritické situaci zůstane mlčet, bude muset už mlčet navždy.

VICE-Tak to už je moc! Kostel v Německu musí odstranit křesťanské symboly, aby neurážely ubytované muslimské uprchlíky!

 

Nepřihlášený uživatel

#5415 Re:

2015-11-10 20:27

#5407: -  

 video uživatel odstanil, omluváme se ! ... Že by cenzura ? (Vždyť amícké systémy jsou ty "nej nej nej" ! ... A toto video by se jim nehodilo do krámu)


Nepřihlášený uživatel

#5416 Re: Tak to už je moc! Kostel v Německu musí odstranit křesťanské symboly, aby neurážely ubytované mu

2015-11-10 20:28

#5414: - cirkev nemusi - cirkev chce, sama to nabidla

 Kostel nemusi - kostel chce. A tento prispevek uz tu navic jednou byl. Ze byste o nem nevedel? Mimochodem odstranuji jen to, co prekazi v instalaci posteli. Kriz na zdi nechavaji. A uz dobrovolne planuji vytapene kostely a fary. Krestane jsou ultraslunickari. Sama sbirka, materialni pomoc, ubytovani a dialog s muslimy.

---

Němci pro běžence vyklízejí lodě a kostely, zvažují stavbu Nového Aleppa

Evangelíci z dvousettisícového Oberhausenu v Severním Porýní-Vestfálsku měli o víkendu napilno. Z jejich kostela na předměstí Smachtendorf musely zmizet lavice pro věřící, oltář, kazatelna i křtitelnice. Svatostánek zaplnily židle a provizorní lůžka pro 50 žadatelů o azyl z Blízkého východu, kteří se tam v pátek dočasně nastěhují.

„Ve složité situaci, kdy stále sílící proud uprchlíků nutí k zamyšlení o mimořádných opatřeních, chce evangelická církev výrazně přispět s cílem odvrátit přebývání ve stanech nebo dokonce hrozbu bezdomovectví,“ vysvětluje vedení farnosti.

Využití kostela jako dočasného přístřeší pro běžence nabídli vedení města sami věřící, oberhausenská radnice podle deníku Handelsblatt nabídku „ráda přijala“. Na dvoře před budovou stojí stavební buňky s hygienickým zázemím a pračkami. Masivní varhany v kostele zůstanou jako kulisa, ze stěny nezmizí ani zavěšený kříž.

Kostel v Oberhausenu nemusí být zdaleka jediným křesťanským svatostánkem, který přes zimu poslouží žadatelům o azyl. Například evangelíci v Hesensku už jim podle serveru Frankfurter Rundschau uvolnili některé budovy svých sborů.

„Pokud se situace nezlepší, zřejmě budeme muset dát uprchlíkům k dispozici i některé vytápěné kostely a fary,“ řekl novinářům Martin Hein, biskup z Waldecku.

Zdroj: idnes  8.11.2015


Nepřihlášený uživatel

#5417 Poselství Svatého otce ke Světovému dni migrantů - 17.1.2016

2015-11-10 20:51

#5392: 

 Poselství Svatého otce ke Světovému dni migrantů - 17. ledna 2016 - PRO ROK 2016

1. 10. 2015, 15:49 tisk.cirkev.cz

Pro Světový den migrantů a uprchlíků, jehož slavení připadá na 17. ledna 2016, zvolil papež František téma: Migranti a uprchlíci nás vyzývají. Odpověď evangelia je milosrdenství. Dnes o tom informovalo vatikánské tiskové středisko.

Vatikán: Papež František hned v úvodu poselství upozorňuje na rostoucí migrační tendence po celém světě. Lidé prchající ze svých domovů za lepší budoucností se stále častěji stávají oběťmi násilí a chudoby, jsou vykořisťováni obchodníky s lidmi, a když přežijí cestu plnou útrap, čelí latentnímu podezření a strachu ze strany okolí.

"Evangelium plné milosrdenství v nás dříve než kdy jindy znepokojuje naše svědomí," říká František, "brání nám vnímat utrpení druhých jako samozřejmost a navádí nás na správný způsob, jak reagovat na takové potřeby lidí v nouzi."

Právě na základě faktů plynoucích ze současné migrační krize papež zvolil naléhavé téma Světového dne migrantů a uprchlíků pro rok 2016: Migranti a uprchlíci nás vyzývají. Odpověď evangelia je milosrdenství.

Jsme svědky různých tragických příběhů milionů mužů a žen. Denně čelí mnoha těžkostem v důsledku vypuknutí nepřijatelné humanitární krize v různých částech světa, popisuje Svatý otec a upozorňuje na nebezpečí záměrného přehlížení toho, co se děje kolem nás: Lhostejnost a mlčení vede ke spoluúčasti za to, že lidé umírají udušením, hladem, násilím či ztroskotáním.“ I když se ztratí jeden život, je to vždy veliká tragédie, dodává František .Migranti jsou naši bratři a sestry, kteří hledají lepší život daleko od chudoby, hladu, vykořisťování a nespravedlivého rozdělování zdrojů naší planety, které jsou určeny ke spravedlivému sdílení všech. Nechceme snad my všichni lepší, více slušnější a úspěšnější život sdílet s našimi blízkými? ptá se papež.

To, že lidé, kteří migrují a tím pádem i všichni, kteří je přijímají, musí změnit některé ze svých zvyklostí, je samozřejmostí, ač to může být spojeno s nepříjemnostmi.Jak můžeme prožívat, že tyto změny tak nejsou překážkami skutečného vývoje, jako spíše příležitostí pro ryzí lidský, sociální a duchovní růst; růst, který respektuje a podporuje ty hodnoty, které nás činí stále lidštějšími a pomáhají nám žít vyvážený vztah s Bohem, druhými a se stvořeními?“ ptá se František. Ve společenstvích, která přijímají uprchlíky, to může opravdu způsobovat obtíže, uznává František. Jak se tedy vyhnout nebezpečí diskriminace, rasismu, extrémnímu nacionalismu a xenofobii?

V Bibli nalézáme jasnou zprávu: vítat cizince, protože to nám otevírá dveře k samotnému Bohu, protože ve tvářích druhých vidíme tvář Krista. Samotný hlas Krista nás přece volá: „Hle, stojím u dveří a tluču,“ (Zj 3,20) připomíná papež.

Jak by mohla církev selhat, přes všechny obtíže, které aktuální krize přináší, když se bude ve svém jednání inspirovat slovy Ježíše Krista? „Odpověď evangelia je milosrdenství,“ znovu říká František. „Milost je v první řadě darem Boha otce, který se zjevil ve svém synu. Boží milosrdenství vede k radostné vděčnosti za naději, která před námi otevírá tajemství našeho vykoupení Kristovou krví. Milost vyživuje a posiluje solidaritu vůči druhým, jakožto nezbytnou odpověď Boží laskavé lásky, ‚která je vylita do našich srdcí skrze Ducha svatého‘.“ (Řím 5, 5)

Zájem o podporu dobrých vztahů s druhými a schopnost překonat předsudky a strach, jsou základními složkami v podpoře kultury setkávání, v níž nejsme jen schopni poskytovat, ale i od druhých přijímat. Pohostinství ve skutečnosti roste jak z dávání, tak přijímání.“ říká papež v poselství.


Nepřihlášený uživatel

#5418 Italská cirkev poskytuje uprchlíkům rozsáhlou pomoc

2015-11-10 21:12

pomoc-italske-katolicke-cirkve

Na papežova slova okamžitě reagoval europoslanec a tajemník italské Ligy Severu Matteo Salvini ironickou otázkou: „Kolik uprchlíků je ve Vatikánu?“

Odpověď, byť nepřímá, ale o to více inteligentní, přišla od Andrea Tornielliho, který stručně popisuje práci Italské katolické církve pro uprchlíky.

Italská církev spolu s Charitou, s nadací Migrantes a s farnostmi, poskytuje uprchlíkům rozsáhlou pomoc.

Struktury vázané na církev přijaly v posledních letech kolem 10000 uprchlíků a toto číslo neustále narůstá. Sociální práce 23 000 farností, skrze síť center, vytvořila tisíce služeb první pomoci (menzy, noclehárny, půjčky), které slouží nejen Italům v nesnázích, ale také chudým imigrantům. Jedná se asi o 1500 služeb pro uprchlíky.

Co se týče pouze distribuce jídla, je tu 449 menz pro chudé. Čtvrtinu provozují farnosti, čtvrtinu Charita, čtvrtinu řeholní kongregace a řády a poslední čtvrtinu další subjekty, například diecéze. V roce 2009 bylo vydáno asi 6 milionů jídel a dnes jsou tyto údaje rozhodně vyšší. Vzhledem k tomu, že menzy většinou nepodporuje stát a jedno jídlo má hodnotu asi 4,5 eura, lze spočítat, že v této oblasti církev ušetří italskému státu kolem 27 milionů eur ročně.

Charita také realizuje projekt „Progetto Presidium“ v 10 italských diecézích, zaměřený na pomoc imigrantům, kteří vykonávají prekarizovanou práci. Ve farnostech a v oratořích vznikly stovky družin pro děti imigrantů, katolické školy se otevřely cizincům (asi 12%, což převyšuje podíl ve státních školách), vznikly multietnické školky. Oratoře se staly pro mnohé děti imigrantů druhým domovem. Mezi další iniciativy církve patří „Housing sociale“, který poskytuje sociální bydlení (v Turíně, Florencii, Miláně a Cremoně).

Diecéze se rovněž angažují, co se týče ochrany nezletilých bez doprovodu, skrze síť pěstounských rodin. Dodnes jde asi o 13000 dětí. Sdružení „Accoglierete“ (Přijmete), které vzniklo ve farnostech na Sicílii, se zasadila o péči asi o 1000 nezletilých, bez jakékoli odměny. A v neposlední řadě je tu nadace Migrantes, která za 4 roky připravila fond, z nějž je financován převoz těl uprchlíků zemřelých v Itálii, kteří zde nemají příbuzné. 200 000 eur jako příspěvek na převoz 190 těl do 32 zemí.

Jistě, římskokatolická církev v Itálii je poměrně bohatá, každý rok dostává příspěvky z daně Otto per mille. V otázce uprchlíků ale rozhodně není nečinná, jak je vidět i z výše jmenovaných aktivit. Je to pádná odpověď panu Salvinimu na jeho nepřímé obvinění papeže z pokrytectví.


Nepřihlášený uživatel

#5419 Farar radi migrantum jak vydirat! To jsou dobroserove

2015-11-10 22:50

 Paneboze, zase uz se to tu hemzi krestanama. Dejte uz tema dobroserama pokoj - v Drahonicich nejakej evangelickej farar navadi muslimy k citovemu vydirani a drzi s nima retezovou hladovku! Me snad vomejou - to zase skonci tim, ze je budem muset pustit a jeste jim zaplatit pokutu z nasivh dani! To nemaji ty farari nic lepsiho na praci nez radit nelegalnim migrsntum? To jsou asi ty krestansky hodnoty - kolaborace i s nelegalama, hlavne citove vydirat a bejt dulezitej ve vlastnich ocich za penize druhejch.

Raději smrt než deportace. Uprchlíci v Drahonicích zahájili hladovku

10. listopadu 2015  22:54

Informaci o hladovce potvrdil evangelický farář Mikuláš Vymětal, který s běženci spolupracuje. Běženci ve svém prohlášení, podepsaném iniciálami dvou z nich, uvedli, že utíkají z rozvrácených a zničených zemí. Podle Vymětala se k hladovce připojilo 44 lidí. Migranti tvrdí, že v detenčním zařízení zůstávají příliš dlouho.

Vymětal a zástupci iniciativ jsou s uprchlíky v dlouhodobém kontaktu už z doby, kdy byli v zařízení v Bělé - Jezové. „Jeden z nich se ze strachu vážně zranil, pořezal si ruce. Mají strach se vrátit. Tvrdí, že raději zemřou,“ uvedl Vymětal, který v úterý zahájil i řetězovou hladovku.

Zdroj: zpravy.idnes.cz/


Nepřihlášený uživatel

#5420

2015-11-11 00:20

CO S NÁMI ZAMÝŠLÍ MOCNÍ?  75minut, kdy se nebudete rozhodně nudit !!  ZDE

 

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#5421

2015-11-11 05:09

VIDEO: Člověk v tísni bude středoškolákům vysvětlovat, že česká alternativní média jsou ve skutečnosti ruské propagandistické servery!

Redakci AE News dnes upozornil jeden z našich čtenářů na skandální video na serveru Aktualne.cz [1], které pochází ze série naučných videí určených pro střední školy v České republice. Projekt s názvem „Jeden svět na školách“ je výtvorem z dílny systémové neziskovky Člověk v tísni. Ta spolupracuje s americkým velvyslanectvím na několika projektech, včetně projektů v zahraničí, kde pomáhá ve spolupráci s americkým ministerstvem zahraničí krýt některé operace amerických tajných služeb. Mezi největší průsery této neziskovky z její spolupráce s americkým ministerstvem zahraničí patří provalení operačního krytí na Kubě, kde došlo k zatčení dvou českých politiků, pánů Pilipa a Bubeníka, kteří prováděli práci pro americkou rozvědku pod diplomatickým krytím [2].

Zakladatelem Člověka v tísni je studentský předák z listopadu 1989, Šimon Pánek. Jeho neziskovka se záhy po roce 1990 stala systémovou organizační složkou americké rozvědky na území ČSFR pod operačním krytím tehdy ještě západoberlínského ústředí americké zpravodajské služby pro východní Evropu. Člověk v tísni úzce spolupracuje s americkou vládní organizací USAID, která poskytuje operativní krytí pro západní zpravodajské služby v nestabilních zemích [3]. Současné rozhodnutí Člověka v tísni zapojit své aktivity i dovnitř republiky je tak zcela novým trendem a obrovským rizikem pro národní bezpečnost.

Projekt „Jeden svět na školách“ má charakter a všechny znaky tzv. akčního vzdělávacího plánu z první poloviny 50. let minulého století, kdy docházelo ke změně prvorepublikového vzdělávaní na vzdělávání centrálně plánované a řízené. Současná situace, kdy lidé v souvislosti s uprchlickou krizí přestávají věřit mainstreamu a dokonce svým vlastním vládám, je tak naprosto nezbytné pro režim, aby upevnil svoji moc, a to nejlépe skrze výchovu ve školách.

VICE-VIDEO: Člověk v tísni bude středoškolákům vysvětlovat, že česká alternativní média jsou ve skutečnosti ruské propagandistické servery!


Nepřihlášený uživatel

#5422

2015-11-11 05:15

Ruský poslanec Igor Zotov a členka Rady pro lidská práva při prezidentovi RF Jana Lantrová se obrátili na ruskou vládu s návrhem podpořit zahraniční podnikatele, kteří otevřeně hájí zrušení protiruských sankcí. Navrhli sestavit seznam těchto společností a povolit jim znovu obchodovat na ruském trhu.

 „Obávám se, že z toho návrhu nic nebude", řekl Sputniku výkonný ředitel české Komory pro hospodářské vztahy se zeměmi SNS František Masopust.

František Masopust: Vysvětlím, proč si myslím, že se návrh, o který samozřejmě mají velký zájem naši vývozci, nepodaří uskutečnit. Nejde jen o reakci ruské vlády. Prostě v Česku to hned získá politické zabarvení. A…krutě udeří na společnosti, kterým bude povoleno obchodovat v Rusku. Česká politická scéna je dnes natolik nestabilní, že každý krok z ruské strany vstříc někomu vyvolá negativní reakci. Poškozen bude ten, komu Rusko navrhne přátelství a spolupráci.

 

Jaký je dnes stav obchodního obratu Česka s Ruskem?

 

V porovnání s loňským rokem se snížil o 30%. Situace je velice špatná a to nejen kvůli sankcím. Prohlubuje ji pád cen ropy, znehodnocení ruského ruble. Poškozuje to všechny. Z rozhodnutí EU museli jsme opustit ruský trh a měli jsme kvůli tomu velké ztráty. Avšak naše místo hned obsadili jiní…naši tak říkajíc partneři ze zemí, jež se neúčastní sankcí.

Více: RF Jana Lantrová se obrátili na ruskou vládu s návrhem podpořit zahraniční podnikatele, kteří otevřeně hájí zrušení protiruských sankcí. Navrhli sestavit seznam těchto společností a povolit jim znovu obchodovat na ruském trhu.

 


Nepřihlášený uživatel

#5423 Český premiér Bohuslav Sobotka bude ve čtvrtek na summitu k uprchlické krizi

2015-11-11 09:58

Český premiér Bohuslav Sobotka bude ve čtvrtek na summitu k uprchlické krizi na Maltě zastupovat i Varšavu. Sobotka to dnes napsal na svém Twitteru. Požádala o to polská premiérka Ewa Kopaczová.

 "Na mimořádné Evropské radě ve Valettě bude Česká republika zastupovat i zájmy Polska. Dopisem mě o to požádala premiérka Ewa Kopaczová," napsal Sobotka. Informaci předtím potvrdila také polská premiérka.

Více: Český premiér Bohuslav Sobotka bude ve čtvrtek na summitu k uprchlické krizi


Nepřihlášený uživatel

#5424

2015-11-11 10:09

Letectvo ruských vzdušných a kosmických sil uskutečnilo 137 bojových startů a zasadilo údery 448 objektům infrastruktury teroristů v Sýrii, oznámil v pondělí oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany, generálmajor Igor Konašenkov.

 „Za uplynulé tři dny uskutečnila letadla ruské letecké skupiny v Syrské arabské republice 137 bojových startů a zaútočila na 448 objektů teroristické infrastruktury v provinciích Aleppo, Damašek, Idlíb, Lázikija, Rakka, Hamá a Homs", řekl Konašenkov novinářům.

Kromě toho zdůraznil, že „všechna ruská letadla se po splnění bojových úkolů vrátila na letiště na základně Hmeimim.

„Během posledních dnů byla intenzita bojových startů naší letecké skupiny v Sýrii nižší než obyčejně. Počet cílů během jednoho startu se ale zvýšil", řekl Konašenkov.

Více: Letectvo ruských vzdušných a kosmických sil uskutečnilo 137 bojových startů a zasadilo údery 448 objektům

VICE FAKTU VICE ČLÁNKU-RF a Syrska armada proti ISIS provincie aleppo

 

TAK SEM SE DIVAL NA NOVINKY.CZ.SHIT MEDIA A REKNU VAM PEKNE SE VAM TAM NERIKA CO MA!!!PROTO SEM DAVAM VSE OHLEDNE ALEPPO PROVINCIE 


Nepřihlášený uživatel

#5425 Výstup z islámofilní EU je jediným možným řešením!

2015-11-11 10:44

Zajímaly by mě sluníčkáři nezkreslené zprávy z Makedonie, Srbska, Chorvatska, Slovinska. Proč nám TV skutečný stav věci tají? Rád bych znovu zdůraznil, že to nejsou žádní utečenci před válkou, jak nám vysvětlují naše média. Jinak by se totiž zastavili v první zemi, kde vládne mír. Místo toho všichni směřují tam, kde jsou nejvyšší sociální dávky. Tomu se velmi diplomatický říká ekonomická imigrace, čímž se naznačuje, že tito lidé budou alespoň pracovat. I to je ale ve většině případů omyl, pokud by chtěli pracovat, opět by se zastavili v první zemi, kde je mír a možnost svobodné seberealizace. To, po čem tito lidé touží a proč házejí předměty do maďarských policistů, kteří jim stojí v cestě, je náš sociální systém. Je to možnost žit nad poměry jejich domovských zemi a přitom nepracovat. Proto je třeba, abychom tyto ilegální imigranty do ČR nepustili! Kdo zavře dveře před imigranty jako poslední, prohrává!