Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#5414 Tak to už je moc! Kostel v Německu musí odstranit křesťanské symboly, aby neurážely ubytované muslim

2015-11-10 19:19

Tak to už je moc! Kostel v Německu musí odstranit křesťanské symboly, aby neurážely ubytované muslimské uprchlíky!

Protestantský kostel v Oberhausenu odstraní křesťanské symboly, kříže, monstrance, svaté obrázky a výzdobu oltáře, aby neurážely muslimské uprchlíky a jejích víru během pobytu v kostele [1]. Město rozhodlo, že budova kostela bude použita k ubytování cca. 50 uprchlíků. Před vchod kostela budou umístěny ToiToi budky, na místě bude vybudována i umývárna a běženci samozřejmě budou mít zajištěné halal stravování zdarma, protože přímo před kostelem bude zbudována muslimská vývařovna.
 
Zajímavý je výrok první lesbické biskupky švédské církve Seamen, která navrhla, aby ve Stockholmu byly odstraněny z kostelů všechny kříže kvůli uprchlíkům a zároveň, aby v kostelech byl označen směr, kde leží Mekka [2]. Zdůraznila, že kostely ve Švédsku by měly mít charakter více letištních hal než křesťanských svatostánků, protože na letištních ve Švédsku jsou ukazatele, které navádí muslimy k modlitebnám v letištních halách. Takže by ukazatele měly být i v kostelech.
 

V Německu i v jiných zemích dochází k fašizačním trendům, kdy nájemci v sociálních bytech dostávají příkazy k vystěhování, aby zřizovatel sociálního bydlení mohl do bytu nastěhovat migranty [3]. Ale týká se to i hotelů [4] a lyžařských resortů [5]. Křesťanství a jeho symboly jsou likvidovány nejen Islámským státem v Sýrii, ale potichu už v celé Evropě. Co s tím budeme dělat jako Evropané? Budeme přihlížet? Říkat, že se nás to zatím ještě netýká? Že zatím je to jen problém Němců za kopečky?

Islám je blízko, tak blízko, že už můžete vidět zpoza těch kopečků špice německých minaretů. A kdo v této kritické situaci zůstane mlčet, bude muset už mlčet navždy.

VICE-Tak to už je moc! Kostel v Německu musí odstranit křesťanské symboly, aby neurážely ubytované muslimské uprchlíky!

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#5416 Re: Tak to už je moc! Kostel v Německu musí odstranit křesťanské symboly, aby neurážely ubytované mu

2015-11-10 20:28:19

#5414: - cirkev nemusi - cirkev chce, sama to nabidla

 Kostel nemusi - kostel chce. A tento prispevek uz tu navic jednou byl. Ze byste o nem nevedel? Mimochodem odstranuji jen to, co prekazi v instalaci posteli. Kriz na zdi nechavaji. A uz dobrovolne planuji vytapene kostely a fary. Krestane jsou ultraslunickari. Sama sbirka, materialni pomoc, ubytovani a dialog s muslimy.

---

Němci pro běžence vyklízejí lodě a kostely, zvažují stavbu Nového Aleppa

Evangelíci z dvousettisícového Oberhausenu v Severním Porýní-Vestfálsku měli o víkendu napilno. Z jejich kostela na předměstí Smachtendorf musely zmizet lavice pro věřící, oltář, kazatelna i křtitelnice. Svatostánek zaplnily židle a provizorní lůžka pro 50 žadatelů o azyl z Blízkého východu, kteří se tam v pátek dočasně nastěhují.

„Ve složité situaci, kdy stále sílící proud uprchlíků nutí k zamyšlení o mimořádných opatřeních, chce evangelická církev výrazně přispět s cílem odvrátit přebývání ve stanech nebo dokonce hrozbu bezdomovectví,“ vysvětluje vedení farnosti.

Využití kostela jako dočasného přístřeší pro běžence nabídli vedení města sami věřící, oberhausenská radnice podle deníku Handelsblatt nabídku „ráda přijala“. Na dvoře před budovou stojí stavební buňky s hygienickým zázemím a pračkami. Masivní varhany v kostele zůstanou jako kulisa, ze stěny nezmizí ani zavěšený kříž.

Kostel v Oberhausenu nemusí být zdaleka jediným křesťanským svatostánkem, který přes zimu poslouží žadatelům o azyl. Například evangelíci v Hesensku už jim podle serveru Frankfurter Rundschau uvolnili některé budovy svých sborů.

„Pokud se situace nezlepší, zřejmě budeme muset dát uprchlíkům k dispozici i některé vytápěné kostely a fary,“ řekl novinářům Martin Hein, biskup z Waldecku.

Zdroj: idnes  8.11.2015


Nepřihlášený uživatel

#5428 Re: Tak to už je moc! Kostel v Německu musí odstranit křesťanské symboly, aby neurážely ubytované mu

2015-11-11 14:58:29

#5414: - Tak to už je moc! Kostel v Německu musí odstranit křesťanské symboly, aby neurážely ubytované muslim 

... no, sice pokud vím, tak protestanti moc nemusejí kříže, svaté obrázky a pod. tak nevím!? ... (ale jako myšlenka: "Protestantský kostel v Oberhausenu odstraní křesťanské symboly, kříže, monstrance, svaté obrázky a výzdobu oltáře, aby neurážely muslimské uprchlíky a jejích víru během pobytu v kostele" o urážení víry muslimů je sama o sobě urážející! alarmující! a absurdní!)

Tak bratříčkům muslimům se nelíbí v kostele křesťanské symboly, a oni se urážejí!? ... A my se s nimi budeme bratřit a páříčkovat, sbližovat!? ... spíše se naskýtá otázka, zda samotné protestanty ze jmenovaného města neurážejí křesťanské symboly a náhodou, zda je neuráží sám Ježíš!?

Protože si neumím představit, že by se křesťan (ať už z jakýchkoliv důvodů, natož tak malicherných a trapných, jako: ... aby neuráželo muslimy v jejich víře) tak snadno vzdal své víry, symbolů víry a Krista! ... vzdal svého kostela a lezl přímo slimákům do prdele! ... to není láska, to není solidarita, to není pomoc a humanita, to není projev křesťanského milosrdenství, ale projev blbosti a zrady na víře a Kristu! (pokud jim to někdo nenařídil z jejich papalášů, nebo papalášů obce!? Pak by to ovšem bylo přímo varovné!

(protestanté sice nemají svatostánek s eucharistií, jako katolíci, - to by byl mnohem horší kalibr, protože my katolíci věříme v přítomnost Krista v eucharistii, a pro nás by něco takového bylo naprosto nemyslitelné a jasná zrada: ... vyšoupnout Krista ven!)

A ještě podobně: ... co kdyby mě, jako křesťana uráželo a mému přesvědčení víry vadilo, že potkám na ulici nějakou anonymní mumii, zabalenou od hlavy k patě v burce!? ... to asi by už nikoho nezajímalo, protože "na nás, domácích, na křesťanech a ostatních jim nezáleží" ... je třeba přece lézt do prdele muslimům ! Vyslouží si jen od muslimů za tuto zbabělost pohrdání!