Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #5449

2015-11-12 14:22

Kurdské osvobozenecké síly pešmergů (ozbrojené milice) zahájily zátah ve městě Sindžáru na severu Iráku, podařilo se jim obsadit pozice podél trasy, po níž byli zásobování bojovníci z radikální skupiny Islámský stát. Tato trasa spojuje hlavní opevněná centra bojovníků – syrskou Rakku a irácký Mosul, oznámila mezinárodní koalice v čele s USA.

 „Pozemní operace byla zahájena 12. listopadu brzy ráno, kdy se oddílům pešmergů podařilo obsadit blokující pozice podél silnice číslo 47, poté začaly osvobozovat Sindžár. Pešmergové budou pokračovat v operacích, jejichž cílem je obnovení státní kontroly nad klíčovými územími", praví se v prohlášení koalice v čele s USA, z níž uvádí výňatek agentura Reuters.

Dříve ve čtvrtek zahájily kurdské ozbrojené síly rozsáhlou vojenskou operaci proti Islámskému státu ve městě Sindžár, kterým vede jedna z klíčových tras dodávek pro bojovníky. Do operace je zapojeno asi 7,5 tisíce pešmergů. Jejich cílem je osvobození Sindžáru a vytvoření dostatečného bezpečnostního pásma k ochraně města a jeho obyvatel před ostřelováním z děl.

Více: (ozbrojené milice) zahájily zátah ve městě Sindžáru na severu Iráku, podařilo se jim obsadit pozice podél trasy, po níž byli zásobování bojovníci z radikální skupiny Islámský stát