Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #5456 Re: Re: Diskreditační mediální kampaň proti prezidentovi před Albertovem 17.11.

2015-11-12 16:48

#5451: - Re: Diskreditační mediální kampaň proti prezidentovi před Albertovem 17.11. 

Rektor Zima je kariérní komunista - do KSČ vstoupil v roce 1983 a vystoupil v roce 1990, když už se mu rudá knížka kádrově nehodila. Ten a lidská slušnost.

Týden 19.10.2013 novy-rektor-univerzity-karlovy-byvaly-komunista

Post rektora Karlovy univerzity je jedním z nejprestižnějších na české akademické půdě. Ten současný, Václav Hampl, odchází z čela Karlovy univerzity po osmi letech v lednu příštího roku. Na rozdíl od svých následovníků nikdy nebyl členem žádné politické strany.

Kdo ho nahradí, rozhodne nadpoloviční většina všech členů senátu. Kandidáty mohl navrhnout člen senátu, fakultní senát nebo skupina alespoň sta členů akademické obce. Nakonec byla vybrána tři jména: prorektor Stanislav Štech, děkan filozofické fakulty Michal Stehlík a bývalý děkan první lékařské fakulty Tomáš Zima.  Právě Zima a Štech byli v době normalizace sedm let členy KSČ.

"To je absolutně nepřijatelné, s tím se nemůžeme vyrovnat, nemůžeme podporovat kandidaturu bývalých komunistů. Tato země se s minulostí nevyrovnala, proto jsou tu pořád tyhle hrátky. Oni nám zkoušejí namluvit, že se nic nestalo. Že byli v partaji, profitovali z toho a teď mohou dál pokračovat ve slibné kariéře," řekla on-line deníku TÝDEN.CZ předsedkyně Konfederace politických vězňů Naděžda Kavalírová. Obává se, že fakt, že v čele univerzity usedne bývalý komunista, vyšle negativní signál i směrem ke studentům.

Historik Jan Rychlík však nahlíží na situaci smířlivěji. Jak sám přiznává, je to možná i proto, že podporuje ve volbách do sněmovny levici. "Nevnímám to jako problém," poznamenal pro on-line deník TÝDEN.CZ. "Po čtvrtstoletí už to, jestli někdo byl, nebo nebyl člen KSČ, nikoho nezajímá. Vyjma politických vězňů, to samozřejmě lidsky chápu. To už jsou lidé příliš staří. Teď máme důležitější problémy," myslí si Rychlík.

Komunistická minulost rektora není po čtvrtstoletí důležitá - ale když se po čtvrtstoletí na Albertově sejdou lidé proti fundamentalistickému náboženství, tak o tom ten samý komunistický rektor žvaní, jak je to nenávistné. Nestydatě překrucuje a manipuluje. Nemá minimální morální kredit.