Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #5504

2015-11-13 15:20

Ruské vojenské letectvo vykonalo ve dnech v Sýrii 11. a 12. listopadu 107 bojových letů, v jejichž průběhu zničilo 289 objektů teroristů, oznámil v pátek novinářům oficiální mluvčí Ministerstva obrany RF generálmajor Igor Konašenkov.

„11. a 12. listopadu vykonala letadla 107 bojových letů, v jejichž průběhu zničila 289 objektů v provinciích Aleppo, Damašek, Idlib, Lázikíja, Hamá, Daraa, Homs a Dajr az-Zaur", řekl.

Mezitím podle zpráv MO v poslední době byly údery zasazovány po šesti provinciích, a teď se zvýšil jejich počet na osm.

Podle slov Konašenkova bylo v důsledku útoků zničeno 184 upevněných prostorů a obranné pozice teroristů, 50 opěrných bodů s bojovou technikou a zbraněmi, a 34 velitelských stanovišť.

Více: Ruské vojenské letectvo vykonalo ve dnech v Sýrii 11. a 12. listopadu 107 bojových letů, v jejichž průběhu zničilo 289 objektů teroristů, oznámil v pátek novinářům oficiální mluvčí Ministerstva obrany RF

 

Ukrajina vyhlásí moratorium na zaplacení třímiliardového dluhu, nepřistoupí-li RF na restrukturalizaci, prohlásil premiér Ukrajiny Arsenij Jaceňuk.

„Bohužel, měli jsme návrh na jednání 29. října, Rusko však jednat odmítlo. Teď záleží na Rusku, jestli bude chtít v jednáních pokračovat. Nepřistoupí-li na to, vyhlásí kabinet ministrů moratorium na zaplacení třímiliardové dluhu RF", řekl Jaceňuk na tiskové konferenci v pátek. Ještě jednou zdůraznil, že Rusko nedostane lepší podmínky, než jiní věřitelé.

Ukrajina provádí nyní restrukturalizaci části svého zahraničního dluhu. Rusko nejednou prohlásilo, že se restrukturalizace nezúčastní, protože dluh Ukrajiny v částce 3 miliard USD je státní, a nikoli komerční.

Více: Ukrajina vyhlásí moratorium na zaplacení třímiliardového dluhu, nepřistoupí-li RF na restrukturalizaci

Prezident RF Vladimir Putin nechápe příčiny schválení Kongresem USA rozhodnutí, která otevírají cestu k dodávkám Kyjevu smrticích zbraní, a to v době, kdy byly na Donbasu zastaveny bojové akce a prakticky se nestřílí.

 V úterý Bílý dům oznámil, že prezident USA Barack Obama podepíše Kongresem schválený obranný rozpočet. Zákon předpokládá povolení výdajů na pomoc Ukrajině zbraněmi v částce 300 milionů USD, bude-li to administrativa pokládat za nutné.

„V podmínkách, kdy byly bojové akce zastaveny a k ostřelování dochází jen ojediněle, není jasné, proč přijímá americký Kongres rozhodnutí, která umožňují dodávky Ukrajině smrticích zbraní. Naskýtá se otázka, jestli není přání znovu rozdmýchat válku a vyprovokovat bojové akce", řekl Putin v interview pro ruská a turecká masmédia v předvečer summitu G20.

Více: Prezident RF Vladimir Putin nechápe příčiny schválení Kongresem USA rozhodnutí, která otevírají cestu k dodávkám Kyjevu smrticích zbraní, a to v době, kdy byly na Donbasu zastaveny bojové akce