Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #5505

2015-11-13 16:30

Prezident RF Vladimir Putin hovořil v interview pro ruská a turecká masmédia v předvečer summitu G20 o vojenské operaci VKS RF v Sýrii proti teroristům fronty Islámský stát, o reakci Západu na akce ruských vojsk v arabské republice a o postoji Moskvy v souvislosti se syrským konfliktem vcelku. Hlava státu komentoval kromě toho situaci na Ukrajině.

 RF spočítala všechna možná rizika operace v Sýrii

Moskva spočítala všechna možná rizika a následky provedení operace v Sýrii, všechny potřebné finanční a technické zdroje, prohlásil prezident RF Vladimir Putin.

VICE-Vzdušné a kosmické sily Ruska rozšiřují akční pásmo v Sýrii

„Naše akce v Sýrii a rovněž možná rizika a následky byly předem pečlivě a mnohokrát spočítané, stejně jako všechny potřebné pro operaci zdroje, jak finanční, tak technické", řekl Putin.

Co se týče termínů provedení operace v Sýrii, pak, podle prezidenta, byl před ruskými sílami vytýčen přesný úkol: poskytovat leteckou podporu ofenzívě syrské armády proti teroristům.

„Proto bude doba pobytu našich vojáků stanovena výhradně podle dosažení tohoto cíle," poznamenal Putin.

RF je ochotna přihlédnout ke všem datům o místě pobytu teroristů v Sýrii

RF je ochotna přihlížet ve svých akcích ke všem hodnověrným informacím o místě pobytu teroristických skupin v Sýrii, spolupracovat s Washingtonem, nehledě na to, že jeho akce v Sýrii jsou prováděny za narušení mezinárodního práva, prohlásil prezident Vladimir Putin.

Více: Prezident RF Vladimir Putin hovořil v interview pro ruská a turecká masmédia v předvečer summitu G20 o vojenské operaci VKS RF v Sýrii proti teroristům fronty Islámský stát, o reakci Západu na akce ruských vojsk v arabské republice a o postoji Moskvy v souvislosti se syrským konfliktem vcelku