Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #5511 USA PROVOKACE A AGRESE VUČI EVROPE

2015-11-13 17:48

Vysocí úředníci z Pentagonu začali bít na poplach kvůli posílení Ruska a Číny a mluvit o nutnosti příprav na možnou konfrontaci s těmito státy, píše Bloomberg View.

„Existují dvě velmoci. Situace se celkem změnila: za posledních 25 let jsme s ničím podobným neměli do činění," přiznal na Reaganově Fóru národní obrany náměstek ministra zahraničí USA Robert Work, když charakterizoval „hrozbu," kterou budou jednou představovat Čína a Rusko.

Work vyložil novou strategii národní obrany, tak zvanou Třetí protiváhu, připravenou s cílem nepřipuštění konfrontace s Ruskem a Čínou. Jejím základem je zavedení nových způsobů válčení, jež by umožnily USA omezit posílení těchto dvou zemí.

 Pentagon žádá aktivnější opatření pro čelení možným hrozbám ze strany Ruska a Číny, avšak nemá právo dělat to, co pokládá za nutné, kdežto Bílý dům jedná v otázce nasazení vojenských prostředků velmi opatrně a nejčastěji se zpožděním, míní Bloomberg View.

Ruská vojenská rozvědka: USA se snaží obklíčit RF a ČLR ohnisky napětí

Ministr obrany USA Ashton Carter je zastáncem radikálních opatření, které ale jiné vysocí úředníci nepodporují. Carter otevřeně schvaluje poskytnutí Ukrajině letálních obranných zbraní a rovněž se skepticky vyslovuje ohledně spolupráce s Ruskem v urovnání syrské krize. Navíc Pentagon vyvíjí nátlak na Bílý dům a Ministerstvo zahraničí zevnitř ve snaze přesvědčit o nezbytnosti tvrdší reakce na akce Číny ve výstavbě vojenských objektů na ostrovech Spratly, píše autor článku.

Více: Vysocí úředníci z Pentagonu začali bít na poplach kvůli posílení Ruska a Číny a mluvit o nutnosti příprav na možnou konfrontaci s těmito státy, píše Bloomberg View.