Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #5870 Vlada schvalila finance na ekonomicke migranty - misto na nemocne a duchodce

2015-11-20 20:54

http://www.novinky.cz/domaci 20.11.

Ministři v pátek podpořili integrační plán, který má pomoci se začleňováním uprchlíků. Program zahrnuje výuku češtiny, seznamování s kulturou a demokracií nebo pomoc s bydlením.

Integrace má mít podle vnitra dvě základní fáze. První je pobyt v integračních azylových střediscích po dobu většinou 12 a maximálně 18 měsíců s intenzivní výukou českého jazyka a s přípravou na budoucí život v Česku.

Druhou fází je samotná integrace počítající s ubytováním a zajištěním práce. Na ní by se podílely i neziskové subjekty a církve.

Materiál navrhuje, aby se pro rok 2016 generálním poskytovatelem integračních služeb stala Charita ČR. Smlouva s ní by i z časových důvodů měla být uzavřena bez výběrového řízení.

Příští rok na program půjde zhruba 200 miliónů korun. Ze státního rozpočtu má jít 73 miliónů, 127 miliónů pak z unijních zdrojů jako příspěvek za přesídlené a relokované osoby.

Čeština nebude úředním jazykem

Návrh zákona, který by výslovně stanovil, že čeština je úředním jazykem České republiky, naopak vláda v pátek odmítla.

----

Na co porad cekame? Tahle vlada babisovcu, socdemaku, lidovcu tu ekonomicke migranty vyslovene chce! Uz se dohodla s cirkvemi a neziskovkami, ktere si na tom namasti kapsu - 200 milionu, aby mohly jit lovit dalsi ekonomicke ubozaky z more.

Demonstrace a nove volby!