Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #5992 DALŠÍ PROVOKACE RUSKA TED ALE ZAČALO TURECKO

2015-11-24 14:14

V Sýrii, na hranici s Tureckem, havarovalo ruské letadlo Su-24, podle předpokladu k tomu došlo v důsledku jeho ostřelování ze země, informovalo ruské ministerstvo obrany.

„Na území Sýrie dnes havarovalo, podle předpokladu v důsledku ostřelování ze země, letadlo ruské letecké skupiny v Syrské arabské republice Su-24", informuje ruské ministerstvo obrany.

Podle předběžných údajů se pilotům podařilo katapultovat.

Více: V Sýrii, na hranici s Tureckem, havarovalo ruské letadlo Su-24, podle předpokladu k tomu došlo v důsledku jeho ostřelování ze země

Rozbor dat objektivní kontroly jednoznačně ukázal, že ruské letadlo Su-24 sestřelené tureckou stíhačkou F-16 nenarušilo vzdušný prostor Turecka, informovalo ministerstvo obrany RF.

 „Ruské vojenské letadlo Su-24 bylo při návratu na leteckou základnu Hmeimim sestřeleno tureckou stíhačkou F-16 na území Syrské Arabské republiky. Rozbor dat objektivní kontroly jednoznačně ukázal, že k narušení tureckého vzdušného prostoru nedošlo," zdůraznilo ruské MO.

Turecká strana zase prohlásila, že Su-24 narušilo vzdušný prostor Turecka a bylo sestřeleno letadly F-16.

Více: Rozbor dat objektivní kontroly jednoznačně ukázal, že ruské letadlo Su-24 sestřelené tureckou stíhačkou F-16 nenarušilo vzdušný prostor Turecka

„Tato událost přesahuje rámec obyčejného boje s terorismem. Naši vojáci samozřejmě hrdinně bojují s terorem, nelitují sebe, nelitují svých životů. Dnešní ztráta je ale spojena s ranou, kterou nám zasadili do zad přisluhovači teroristů. Jinak prostě nemohu kvalifikovat to, co se dnes stalo", řekl Putin v průběhu schůzky s jordánským králem Abdalláhem II.

Záběry pádu ruského Su-24 na hranici s Tureckem. VIDEO
 
Ruské letadlo, které havarovalo v Sýrii, se nacházelo výhradně nad územím Syrské arabské republiky", oznámili na ruském ministerstvu obrany.

Ruští letci ani letadlo Turecko nijak neohrožovali, to je naprosto jasné, řekl Putin.

 Putin také prohlásil, že Rusko se chovalo k Turecku nejen jako k sousedovi, ale i jako ke spřátelené zemi, takže nevím, kdo to potřeboval, my jsme to nebyli.

Více: Ruští letci ani letadlo Turecko nijak neohrožovali, to je naprosto jasné, řekl Putin.