Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #6635

2016-01-03 12:38

Novináři z The Financial Times se podělili s čtenáři o své předpovědi vývoje nejaktuálnějších ekonomických a politických událostí roku 2016.

Na otázku „Zůstane syrský prezident Bašár Asad u moci?" poskytl pozorovatel listu Rula Halef kladnou odpověď, avšak poznamenal, že pravomoci nynější hlavy blízkovýchodního státu budou ryze nominální. Odsouhlasený Moskvou a Washingtonem plán politického urovnání stanoví osmnáctiměsíční rámec předání moci v Sýrii. Halef předpokládá, že proces nepůjde hladce: Bašár Asad bude, podle mínění experta, bojovat o moc do konce.

 VICE-Die Welt: v roce 2016 může rubl provést neočekávaný manévr

Složitá politická situace vzniká v Německu, které loni přijalo asi milion běženců z Blízkého Východu, dodává zahraničněpolitický komentátor The Financial Times Gideon Rahman. Spolubojovníci Angely Merkelové z vládnoucí Křesťansko-demokratické unie (CDU) uvítali projev kancléřky na stranické konferenci ovacemi, ale podpora kolegů nestačí k zachování moci: Merkelová slíbila snížení počtu migrantů, ale splnit svůj slib se jí sotva podaří.

Více: ASAD ZUSTAVA MERKEL ODCHAZÍ PROGNOZA NA ROK 2016 A ROPA NAD 50DOLARU