Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #6675

2016-01-06 14:05

Sexuální silvestrovské násilí v Německu – dosud neznámé násilí. Co se čekalo?

Zprávy o rozsáhlých nepokojích v Kolíně nad Rýnem v noci ze Silvestra na Nový rok byly hlášeny až 4. ledna – a teprve po zveřejnění v New York Times. Do té doby německý mainstream tolerantně mlčel (vizvideo a článek šéfredaktora -VK-).

Hlavní nádraží Kolína se nachází v blízkosti katedrály a kousek od hospod a barů, kde dav slavil Nový rok. Zde došlo k sérii útoků proti ženám.  Skupina mužů v počtu až 100  ženy napadla  – bylo jim vyhrožováno, byly oloupeny a sexuálně zneužity.

Policejní náčelník Kolínu nad Rýnem Wolfgang Albert informoval, že stížnost podalo 90 žen, které oznámily uloupení cenností, peněženek a telefonů. Podle Alberta ženy říkaly, že byly napadeny osobami „arabského a severoafrického vzhledu“.

Podle policie, útoků se zúčastnilo celkem až 1000 lidí, a policie v určitém okamžiku ztratila nad děním kontrolu. Podle očitých svědků byli útočníci ve stavu krajní intoxikace. Policie jasně říká, že tato skupina „podvodníků, zlodějů a chuligánů“ vznikla v blízkosti nádraží a že skupina nemá žádný vztah k poslední vlně uprchlíků z válečných zón. Zdroj z ministerstva vnitra Severního Porýní-Vestfálska hlásil, že jde o „skupinu uprchlíků ze severní Afriky z před dvou let, jejíž integrace do společnosti zjevně nebyla úspěšná.“

Časopis Bild informoval, že k podobnému útoku, ale menšího rozsahu, došlo v Hamburku na Albert Ganz-Platze.  Útočníci na ženy  nejdříve jen pískali, volali „fena, svině“ a „ficken, ficken“, poté je začali osahávat. Většina z obětí jsou ženy ve věku 18-24 let. Mnohé uprchly do hospod a barů pod ochranu vyhazovačů. Policie zatím přijala šest oznámení, ale Bild píše, že postižených je mnohem více,  ale stydí se podat stížnost.

„Známe metodu, kdy vyhlížejí podnapilé osoby, aby je okradli. Ale tyto násilné excesy, tento cílený, dokonce bych řekl organizovaný přístup je nový,“ upozornil viceprezident německých policejních odborů Arnold Plickert. Ten nazývá zločin bezprecedentním porušením ústavních práv a argumentuje, že právní stát se musí chránit, a to i v případě, že je to v rozporu s politickými cíli. Doplnil, že tyto případy nemohou být použity pro zvýšení radikalizace.

VICE-Sexuální silvestrovské násilí v Německu – dosud neznámé násilí. Co se čekalo?