Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #6936

2016-01-22 09:36

Ruská letecká kampaň v Sýrii začala přinášet značné výsledky: armáda Asada dokázala získat územní převahu, zatímco pokusy Obamovy vlády najít způsob urovnání konfliktu prakticky k ničemu nevedly. Teď USA nemají žádné konkrétní důvody požadovat odstoupení syrského prezidenta, píše The Washington Post.

 „Tři a půl měsíce neustálého bombardování stačilo, aby odpadly pochybnosti, že Asad stejně nebude zbaven moci po téměř pětiletém povstání proti jeho vládě", píše se v článku.

 Úspěchy syrské armády, zajištěné podporou ruského letectva, zpochybňují plány USA, které se dlouho snažily o svržení Bašára Asáda. Vydání poznamenává, že mírové jednání, které se má konat příští týden v Ženevě, začíná být nejisté kvůli neshodám mezi Ruskem a USA ohledně toho, koho je třeba na toto jednání pozvat.

Více: Ruská letecká kampaň v Sýrii začala přinášet značné výsledky: armáda Asada dokázala získat územní převahu, zatímco pokusy Obamovy vlády najít způsob urovnání konfliktu prakticky k ničemu nevedly

 

Demografické a sociálně-ekonomické výzvy, s kterými se setkává Saúdská Arábie během posledních několika let, dělají tuto zemi potenciálním místem shromáždění budoucí generace džihádistů z teroristické skupiny Islámský stát (zakázaná v Rusku – pozn. red.), která prohrává v Sýrii. Píše o tom americké vydání The National Interest.

 

„Z celkového počtu obyvatelstva (Saúdské Arábie), které tvoří kolem 28 milionů lidí, migranti představují asi jednu třetinu celkové pracovní síly. Téměř 70 % obyvatel je mladších 30 let, a uvnitř této skupiny úroveň nezaměstnanosti dosahuje 30 %. Občané a neobčané země žijí podle zákona šaria, diktovaném královskou rodinou, ale to naráží na odpor migrantů", praví se v článku.

To vše ohrožuje Saúdskou Arábii, píše vydání, jelikož v zemi je soustředěno velké množství nezaměstnané mládeže, která může být snadnou obětí verbování, a nespokojenost s vládnoucí královskou rodinou v podmínkách snižování rozpočtových příjmů kvůli poklesu ceny ropy stále roste.

Více: IS OPOUŠTÍ SYRII A UTIKA DO ARABIE

 

Ruská letecká kampaň v Sýrii začala přinášet značné výsledky: armáda Asada dokázala získat územní převahu, zatímco pokusy Obamovy vlády najít způsob urovnání konfliktu prakticky k ničemu nevedly