Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #7181

2016-02-17 14:35

Kurdové mají k dispozici dokumentární důkazy potvrzující podporu poskytovanou Ankarou Islámskému státu a Frontě an-Nusrá (obě v Rusku zakázané) a dalším radikálním skupinám, toto spojení se dá vysvětlit ideologickou příbuzností a také společnými strategickými zájmy, prohlásil jeden z vůdců Strany kurdských pracujících (PKK) Murat Karayılan.

„Spolu se Saúdskou Arábií a Katarem podpořilo Turecko džihádistické organizace (v Sýrii), které se oddělily od Al-Káidy. Strana spravedlnosti a rozvoje (vládnoucí strana v Turecku) je ideologicky spřízněna se salafistskými skupinami, nástupkyněmi Al-Káidy"… Tyto státy podporovaly a vyzbrojily v Sýrii radikální salafistské skupiny, které ve své činnosti vycházejí z práva šaria", prohlásil Karayilan v interview pro RIA Novosti, které bylo natočeno v sídle PKK v iráckých horách Quandil.

„Na tomto pozadí se syrští Kurdové, členové Strany demokratické unie a další kurdské síly značně odlišují kvůli svému modernímu, sekulárnímu pohledu na život a státní zřízení. A právě v tom spočívá příčina nenávisti, kterou pociťují džihádisté k syrským Kurdům", soudí Karayılan.

Více: KURDOVÉ MAJI TAJNY DOKUMENT KDE EMIRATY A TURECKO NAPOMAHAJ ISLAMISTUM

 

Portál WikiLeaks založený Julianem Assangem za účelem zveřejňování tajných dokumentů a politických usvědčení informuje, že vypsal odměnu 50 tisíc dolarů za video a audiomateriály z ostřelování nemocnice mezinárodní organizace Lékaři bez hranic v Kunduzu.

„Rozhodli jsme se zvýšit odměnu na 50 tisíc dolarů, abychom získali záběry a audiozáznamy z kabiny pilota, zprávu o vyšetřování a další materiály tohoto druhu, takové jako pravidla používání zbraní, platná v této době", píše portál.

Kromě toho zdůrazňuje, že na nemocnici střílely letouny USA AC-130, které zaznamenávají útoky na kamery s vysokým rozlišením. V souladu s vojenskou procedurou musí být dané materiály doplněny audiozáznamem z kabiny pilota.

Více: ODHALENO USA NIČI NEMOCNICE V SYRII