Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #7187

2016-02-17 15:56

Česká republika:

Televize Prima si stojí za reportáží o rodině křesťanských uprchlíků z Iráku. V ní jeden z nově přistěhovalých mužů přirovnal nabídnuté bydlení v Jihlavě k přemalovanému kravínu. Hostitelská organizace Generace 21 ale tvrdí, že televize špatně přeložila jeho vyjádření. Podle redaktora si fond nepřál, aby se reportáž odvysílala.

Soudní překladatel Nazih Albahri převedl slova uprchlíka Georga Batta z arabštiny do češtiny doslova takto: „Nejdůležitější pro mě je vhodné bydlení. A pokud budu bydlet v nějakém kravíně, který je znovu přemalován, tak takové věci nebudu v žádném případě akceptovat a vrátím se do Iráku.“

Reporter Primy Bohumil Roub upozornil, že na něj Generace 21 vyvíjela nátlak: „Ihned, jakmile jsme materiál nabrali, na nás začali představitelé multikulturního centra a pak nadačního fondu Nová generace 21 tlačit, abychom reportáž na téma nevyhovující bydlení nevysílali."

Co je příjemně překvapující, je nejen postoj televize Prima, ale i reakce masmédií. Jak Babišovky tak Bakalovky o tom referují celkem otevřeně. Uvidíme, jak dlouho to vydrží.

Německo:

Jedinci, ktorí sa rozhodnú zdieľať na sociálnych sieťach „radikálne“ alebo „xenofóbne“ názory, môžu v Nemecku prísť nielen o prácu, ale aj o deti. Nemusia pritom spáchať ani trestný čin.

Podľa právnikov majú politické a náboženské názory rodičov priamy vplyv na vývoj dieťaťa a môžu ho teda aj ohroziť. Preto by mal rodinný súd vyšetrovať prípady, kde sa rodičia často a nenávistne vyjadrujú napr. proti utečencom a na základe toho obmedziť daným rodičom ich rodičovské práva.