Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #7191

2016-02-17 19:39

Ekonomická viabilita supersystémů odhaluje samotnou podstatu úpadku západní civilizace. Společným jmenovatelem je lidská touha po lepším životě. Schizma dualistického syndromu je všude kolem nás!

Poslední článek [1] o koncepci systému odmítnutí Nového světového řádu ponechal mnoho nezodpovězených aspektů takového procesu a jak je vidět i z diskuse níže pod zmiňovaným článkem, je potřeba jít ještě hlouběji ve vysvětlení procesů, které nás obklopují v Evropě posledních 27 let. Tento článek je svým obsahem doplněním teorie systémů, ale kdo se o problematiku zajímá, určitě se dozví několik podstatných zajímavostí. Principiálně události v Evropě i v České republice lze zcela jednoznačně vnímat jako vnitřně-vnější procesy, kdy vývoj společnosti a potažmo civilizace je definován zvláštní věcí, která se nazývá „Dualistický syndrom supersystémů“ a je to regulační mechanismus každého režimu, společenství nebo útvaru. Jeho pochopení nám pomůže vysvětlit naší vlastní povahu.

Axiomatické váhy společnosti

Každý společenský systém lze zjednodušeně zobrazit jako miskové váhy, kdy na každé misce je jeden ze dvou určujících faktorů společnosti, tzv. axiomů. Společenské zřízení může mít mnoho podob a názvů, říše, království, konstituční monarchie, feudální systémy, kapitalismus, socialismus, komunismus, hybridní systémy jako např. Evropská Unie nebo Čína atd. Jenže společenské systémy jsou všechny nastavené tak, že je definují právě jen tyto dva axiomy v určitém poměru, které jsou ale vzájemně k sobě v antagonistickém postavení. Jedná se o tyto dva axiomy:

  • Každý člověk ve společnosti chce maximum svobody
  • Každý člověk ve společnosti chce maximum zdrojů

Ve skutečnosti všechny tyto systémy se snaží o ekonomicky a fyzikálně vyloučený proces, aby váhy dualistického syndromu začaly fungovat tak, že obě misky pomyslných vah mají jít dolů nebo nahoru současně. Z tohoto násilného procesu vzniká potom „zlom dualistického systému“ a obrazně řečeno dojde ke strhání vah. Společnost má tak málo svobod (anebo zdrojů), že dojde k obrovskému tlaku na opačnou misku vah, ale síla spočívající na první misce je už tak velká, že se váhy strhají. Propukne tak revoluce, povstání, exodus, emigrace, občanská válka, případně se zhroutí civilizace, pokud problém postihl více zemí. Současnou migrační krizi lze považovat za počátek zlomu dualistického systému, kdy procesy migrace jdou proti základním svobodám západní civilizace, elity se snaží migranty násilně integrovat proti vůli obyvatel a ekonomické misky vah přestávají být prioritní a prudce se začíná tlačit na misku svobod.

VICE-Ekonomická viabilita supersystémů odhaluje samotnou podstatu úpadku západní civilizace. Společným jmenovatelem je lidská touha po lepším životě. Schizma dualistického syndromu je všude kolem nás!