Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #7214

2016-02-19 15:29

Koho chrání NATO a co je ve skutečnosti TTP a TTIP?

Ostatně, znáte to veřejné tajemství, proč se NATO nehrne do další pozemní války v Iráku i přes bordel s ISIS? Protože USA v Iráku masivně používaly střelivo s ochuzeným uranem. Dnes je v mnoha lokalitách Iráku záření, které je stejné, jako by tam válčilo atomovými zbraněmi. Tuto kontaminaci dále rozšiřuje jemný pouštní písek. Kdyby nastal nejhorší scénář s nutností pozemní operace, vojáci by na sto procent dostali nemoc s ozáření a USA by musely leccos vysvětlovat.

S tím také souvisí NATO, které snad nemusím ani popisovat. Důležité ovšem je, že některé výkonné složky v USA (např. vězeňství) přecházejí do soukromého sektoru. Jedná-li se o čistě americké války v zámoří, posílá USA soukromou armádu BlackWater (jako například na Ukrajině, pozn.ISSTRAS). Nedávno uniklý důvod je prý ten, aby se nestalo, že někdo bude mít morální problém splnit rozkaz. K tomu bych poznamenal jen to, že nás asi brzy čekají některé scény, které známe z válečných Sci-fi filmů.

Za obzvláště velké svinstvo považuji trans-atlantickou dohodu TTIP.  Říká se, že TTP a TTIP bude pokrývat více než 60 % globálních HDP. Nejvíc kontroverzní je zřejmě kapitola TPP kvůli rozsáhlým účinkům na léky, vydavatele, internet, občanské svobody a biologické patenty. Od začátku bylo jednání o TPP, od procesu přípravy a vyjednávání kapitol smlouvy, zahaleno do bezprecedentní míry utajení. Přístup k návrhům kapitol TPP je chráněn před veřejností. Dokonce členové amerického kongresu mohou pouze prohlížet vybrané části dokumentů či souvisejících smluv, s vysoce omezujícími podmínkami a pod přísným dohledem. V minulosti se ukázalo, že pouze tři jedinci v každém státě, mají mít přístup k plnému znění dohody, zatímco 600 „oborovým poradcům“ – lobbistům střežícím zájmy velkých amerických společností jako Chevron, Halliburton, Monsanto a Walmart – jsou poskytovány privilegované přístupy ke klíčovým částem textu smlouvy. // Odhadoval bych, že v české republice má přístup k TTIP pouze Karel Schwarzenberg, který však bohužel „nekope“ za českou republiku.VICE-ZDROJ